Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 060)

plakát

Po strništi bos (2017) 

Lehké vyprávění, skvělí herci a možná nejlepší český režisér. Scénář je jednoduchý, přesto řekne vše.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Je těžké ohodnotit pokračování ságy, které již ztratilo kouzlo návratu a přesto lákalo návratem nejzajímavější postavy. Jako filmařina je to krásné. Vesmírných scén je plno a jsou poutavě natočené. Bohužel osobní akce, na kterou čekáme, ta je oproti Lucasově trilogii žalostná. Souboje se světelnými meči jsou nenápadité, málo akční a ztrácejí kouzlo. Vlastně jako celý nový start. Styl vyprávění už není tak poutavý a postavy jsou prapodivně nedokreslené. Jako samostatný film je to slušné dílko, kamera, režie, hudba... vše funguje (i když režie není ani zdaleka tak působivá jako Abramsova, je to vcelku rutinní práce). Ale jako pokračování něčeho tak silného a atmosférického, bohužel. Lucas byl vizionář a to i stylem podání příběhu, nejen universem, které stvořil. Na tohle noví autoři zapomínají. A vůbec nejhorší je vykreslení Luka, který s tím starým Lukem nemá mnoho společného. Chová se, jako dement. Za mě, rozpačité.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Liga spravedlnosti postrádá jediné dvě věci... půl hodiny navíc a tím pádem prohloubení charakterů, kterým bych tu půlhodinu věnoval. Jinak? Nahláškovaná akční pecka, která nestihne nudit. Přesně to, co jsem čekal. Oproti barevným Avengerům prostě sobecká a potemnělá Liga Spravedlnosti, kde slovo Já přestává hrát roli až při globální krizi. Tak to má být, to je komiks v pohybu.

plakát

Spectral (2016) 

Rozhodně to není špatný film. Trošku herní scénář, ale fajn.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Veliká sranda, parádní akce a stejně jako jednička, velice cool look. Kamera opět parádní.

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

Nejen, že je to absolutně nejlepší seriál od DC, ale jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec.

plakát

Tajná mise v Soulu (2017) 

Tak Korejskej Red Heat nakonec dopadl nad očekávání dobře.

plakát

Wind River (2017) 

Mrazivou atmosférou nabitý thriller, ve kterém exceluje především Renner a bezútěšná, sněhem pokrytá krajina severní ameriky. Podmanivou režii a z prostředí perfektně těžící scénář, doplňuje skvělý hudební podkres, který nabízí napětí i emoce přesně tam, kde je chcete mít. Touze po spravedlnosti je nakonec učiněno za dost a to vcelku vkusně. Velice kvalitní film.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Už trailery naznačovaly, že nový Thor bude čistokrevná zábava. A je tomu tak. Sranda střídá akci a film vůbec nestíhá nudit. Od počátku do nás režisér pouští tvrdé rockové tóny, aby nám bylo jasné, že Thor je prostě frajer s vikingskou náturou. Spojovačky s jinými filmy znalce potěší, stejně jako vtipná camea známých herců. Akce je dynamická a ve 3D poměrně efektivní. Postavy jsou vykreslené dostatečně, asgardští bratři jsou pak oku i bránicím lahodící dvojka. Přestože jsou to dva narcisové, musíte fandit oběma, frajírkovi i hajzlíkovi. Ultimátní záporačka, proti které by byl i Legolas jen vrhačem šipek v nižší hospodské soutěži, je charismatická potvora s luxusním outfitem a ozdobou hlavy, kterou by jí mohla závidět i Královna černé magie Angelina Jolie. Největšími plusy filmu jsou pak konečné propojení se Strážci Galaxie, což slibuje do budoucna skvělou zábavu, a samozřejmě plné zapojení zeleného sympaťáka Hulka. Suma sumárum, dal bych si to klidně znovu.

plakát

Siganitalja (2016) 

Korejci to se mnou prostě umí.