Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 141)

plakát

Trojí život (2018) (TV film) 

..taková oddychová bejkárna s opravdu, ale opravdu nehezkým hlavním hrdinou..

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Klasické, vypravěčské, silné, statečné, zlomové, přátelské. Knižní předlohu jsem četla, a měla své kouzlo a obsahovala silný příběh. Film je natočen tak decentně, že neruší dějovou linku. Pan Forman celý příběh krásně a nenásilně vypráví. Herecké výkony není třeba komentovat, jsou jednoduše skvělé. Snímek, který se dá považovat za klasiku. ..na počest pana Formana..děkuji..

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Britské, vtipné, emotivní, suché, chladné, nahoře a dole, bohatí a poddaní, brilantní. U Downton Abbey se bavíme naprosto skvěle. Samozřejmě nejvíce u babičky Maggie Smith a slovní přestřelky s tetičkou Penelope Wilton. Samozřejmě přijdou na řadu i dost uslzené a bolestivé momenty. Je zajímavé sledovat změny charakterů, jak si člověka oblíbíte či mu postupem času a událostí odpustíte. I když všichni žijí pospolu, je hodně zřejmá linie mezi dolními a horními obyvateli Panství. A občas to není příjemná připomínka toho, kde se kdo nachází. Skvělé, příjemné a slušné pokoukání bez vulgarismů a trapných vtipů. ..tak ještě pár dílů a už umíme anglicky natolik dobře, abysme se odstěhovali do Yorkshiru na farmu..

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Britské, válečné, historické x zbytečné, temné, nudné. Ale neberte mě vážně, třeba jsem byla ve špatném rozpoložení. Film byl na mě příliš upovídaný, dlouhý a v závěru naprosto zbytečný. Filmů o Winstonovi již bylo natočeno několik a nevím, proč by tohle měla být kinematografická jednička. Zahráno skvěle, kulisy dobré, hudba také. Ale nic pro mě. ..na můj vkus příliš křičel..

plakát

Ladíme 3 (2017) 

Pěvecké, holčičí, konečné x málo šmrncovní, dost unavené. Tohle bylo asi dostačující ukončení série pěveckých filmů o jedné holčičí a-capelle. Nebýt Rebel tak je to dost nuda. Písničky taky nic extra, ale ten závěr byl moc hezký. Nejvtipnější stejně byla celou dobu dvojice Banks & Higgins.. ..díky holky..

plakát

Bába z ledu (2017) 

České, životní, tak jak to je, zajímavé, smutné, smířené. On ten pan Sláma je takový zvláštní pán, a ty jeho filmy mají hodně co povídat. A tohle zase sedlo. Po Divokých včelách další film, kde se tvůrci nebojí ukázat jaký život je. Tentokrát život matky v důchodu, babičky s novým koníčkem a novými přáteli. Děj je stručný, není nudný, herecké výkony všech naprosto fantastické, včetně Adély. Konec je takový jaký většinou bývá. Oceňuji intimní scénu. ..ten začátek, celá naše maminka, župan, hřeben..

plakát

Rudá volavka (2018) 

Špionážní, ruské, chladné, bolestivé a tvrdé, lživé, lstivé, snaha o přežití, koukatelné. Špionážní drama v kombinace s vyhnutím se kulce do hlavy, a ještě z toho něco získat pro sebe, pro rodinu, pro stát. Popisování ruského vlivu na mladé rekruty v řadách zpravodajské služby není nic překvapivého, přesto to bylo občas šokující. Film je natočen svižně, a i když je dlouhý (když vidím, že má film přes dvě hodiny, tak se v kině nenalejvám a necourám!), vůbec není čas na nudu, neustále se něco děje, žádné zbytečné scény. Herecky fajn, Jennifer byla skvělá, navíc se ve filmu prománaduje nahá (nechápu tedy, proč se rozčiluje nad únikem svých fotek, navíc je fakt pěkná), všechno mi tam sedělo (až na jednu scénu), občas to gradovalo nepěknými scénami. Dost dobré, líbilo se mi to. "..vaše tělo patří státu, od narození vás stát živil a šatil, a teď je na čase, aby vaše tělo splatilo službu státu.."

plakát

High Rise (2015) 

Psychologické, šílené, morbidní, přeživší, primitivní, v rozkladu, sociální. Chápu, že pro spoustu lidí to muselo být naprosto zvrácené, a absolutně pozbývající jakoukoli logiku. On ten spisovatel, co napsal knižní předlohu, rád píše o sociálních problémech, o psychologii a primitivních pudech člověka. Své postavy zažene do nějaké izolace, zavře je na jednom místě a pak už jen sleduje jak pracuje čas a psychika jednotlivců. Líbilo se mi to, herecky zajímavé, prostředí odpovídající, začátek pokaždé trochu Kavkovský (na zámek a pořád dokolečka). Dobrý. ..jak umělecké..

plakát

Hadí doupě (2017) 

Detektivní, rodinné, britské, klasické, Agatha Christie, překvapivé, temné. Nějak se mi tahle zpracování klasických detektivek zalíbila. Bylo to srozumitelné, svižné, strašidelné a hlavně s naprosto nečekaným závěrem. Herecky pro mě neznámé a příjemné. Za mě dobrý. ..ona ty jejich sídla si úplně říkají o nějakou temnou scénu a kostlivce ve skříni..

plakát

Avengers (2012) 

Marvelovské, hrdinské, zlořádské, statečné, fantastické, drsné, svalové. Hodně slabý film o akčních superchhrdinech. Moc mě to netáhlo. Všichni byli příliš namachrovaní, nastavení tak, aby jim vystupovaly svaly. Jasný, pár vtipných hlášek a akčních scén tam bylo. Nebýt Lokiho, který je teda pěkný všivák, bych to asi ani moc nesledovala. Film ale pobaví, tím splní svou funkci. ..pokud chcete zdemolovat město a srovnat ho se zemí, zavolejte si Avengers..