Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 141)

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Dramatické, sarkastické, sprosté, drsné, maloměstské, životní, osudové, rodinné, zábavné. Silný film o maloměstě a jeho obyvatelích, zejména o policistech a jedné ženě. Film má temnou zápletku v podobně nevyřešené vraždy jedné mladé holky. Do toho rodinné drama s násilnickým bývalým manželem, parta šílených policistů, vyřešení rakoviny, a vzetí spravedlnosti do svých rukou. Dialogy jsou vtipné, stejně jako humorné okamžiky ve vážné situaci. Jsem ráda, že je McDonagh zpět v parádní formě. Frances je skvělá, Sam ještě lepší, radost se na ně dívat. Jsem spokojená. ..konečně dobrý plnohodnotný film..

plakát

Tulipánová horečka (2017) 

Historické, podle knižní předlohy, dramatické, láskyplné, špinavé, smradlavé, beznadějné. Knížku jsem četla. A příběh je to dobrý. Zfilmované dobře, herecky lákavé, dramatické v nákupech cibulek, strach z odhalení. Nevyskytuje se zde vyloženě zlá postava, každý jde za svým snem. Hlavní postavě přejete štěstí a přitom vás mrzí, že chudáka manžela tahá za fusekli. Příjemný film. ..to musela být hrozně odporná doba co do hygieny..

plakát

Velká hra (2017) 

Pokerové, skutečné, obžalované, peníze, ženské, tajné. Zajímavě natočený příběh pokerové princezny, která brala velké peníze, ale vlastně byla čestná a na nikoho ze svých klientů nic nenapráskala. Bylo to dobré, ale dlouhé a rozhovory v kanceláři obhájce zbytečné a nudné. Nicméně Jessica byla na jedničku. ..hadříky měla hezké ale proč se pořád oblíkala jako prostitutka..

plakát

První republika (2014) (seriál) 

První republika, dobovost, rodina, vražda, zločin, podvody, prachy x nemastné a neslané, chladné. Takže za prvý - paní Klára je neskutečná ... a za všechno vlastně může ona. Navíc její představitelka je víc než otravná, nesympatická a nejradši bych to těžítko použila na ní i na její postavu. Co k seriálu samotnému - celkem ucházející, napínavá zápletka, zhruba od poloviny stejně víte kdo je ta černá ovce. Herecky slabší, výborný je Holub a všechny děti. Průměrný seriál, který baví. ..kostýmy maj holky ale pěkný, to zase žádná..

plakát

Soudce (2014) 

Smutné, neobvyklé, životní, tvrdé, rodinné, bolestivé, otcovské, soudcovské. Nečekala jsem, že to bude taková paráda. Dokonce zhlédnuto na komerční televizi v dabingu a s otravnými reklamami. Příběh těžký a vůbec ne veselý. Tvrdá výchova Soudce a jeho synů, zejména Juniora, který se vracel k otci nerad a s nenávistí. Touha po odpuštění, po uznání, po zodpovědnosti a vysekání klienta, a současně o záchraně otce před vězením, a konečným zjištěním a usmířením. Herecky skvělé, obsahově plné, děj plyne bez nudných úseků. Vážně hezké. ..Robertovi to fakt slušelo..

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

Animované, soví, letka, dobro a zlo, sister and brother, trošku zmatečné. Většinou nemám problém s pohádkovými zeměmi a fantasy světy. Ale na začátku jsem se trošku nechytala. Nicméně příběh hezký a statečný, plný ctnostných a ryzích vlastností hlavního hrdiny. Zpomalené záběry byly moc pěkné. ..takový soví Pán prstenů..

plakát

SMS pro tebe (2016) 

Romantické, předvídatelné, vtipné, sympatické, smutné, pozitivní. Takové filmy jsou potřeba. Sice trochu šokující začátek, těžký rozjezd a pár slz, přesto je vám jasné jak to dopadne. Vtipná německá komedie, která nic nevezme a naopak vám dá něco dobrého. Dobrý. Líbilo. Ráda se podívám znovu. ..aneb jak se v dnešní době seznámit..

plakát

Anděl Páně (2005) 

Pohádkové, klasické, české, milé, vtipné, poučné, andělsky čertovské. Po čertech andělská pohádka. Hezky zpracované, moc miloučké, zábavné. Ivan Trojan je fantastický, Jiří Dvořák jakbysmet, hlášky dvojsmyslné a inteligentní. Musím říct, že se mi to opravdu líbilo. ..taková zasněžená česká pohoda..

plakát

The Christmas Candle (2013) 

Vcelku ucházející příběh s krásnou myšlenkou a morálním ponaučením, zejména pak se šťastným koncem.

plakát

Mudbound (2017) 

Lidské, vztahové, rodinné, předsudky, černošské, bělošské, depresivní, válečné. Myslím, že Mudbound má šanci na sošku. Je tu všechno - láska, rodina, válka, hnusný domov, špína, rasové problémy. Většina postav je charakterově dost zkažená, a ani o válečných veteránech nemůžete říct, že jsou to morální lidé. V tomhle filmu život vůbec není férový. A to vše podtrhuje zablácené prostředí a věčně trvající deště. Dvě hodiny utečou jako nic. Herecky dobré, dohromady úžasné, v paměti zůstane lepkavé bahno ještě hodně dlouho. ..konečně se mi Carey vrátila z mateřské, už se mi po ní stýskalo..