Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (47)

plakát

Barbie (2023) 

Očekával jsem feministický kousek, rozebírající rozdíly mezi DVĚMA!!!!!!! pohlavími, který jsem skutečně dostal, ale bohužel měl film spoustu nelogičností. Barbie se s nimi sice popasovala obstojně - ,,prostě to tak je a divák se s tím musí smířit" - ale na mě to bylo trochu moc. Co ale oceňuji, tak rozhodně originalitu a celkový zápal všech herců. Jako jednohubka super, ale na prdel si zní rozhodně nesednu.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Jako velký fanoušek Star Wars se vždy rád vrátím do předaleké Galaxie (bohužel bez VIII a IX dílu) a vidět Ahsoku v hrané podobě jsem si nemohl nechat ujít. Jde o úchvatné dílo, které navazuje na předchozí animované seriály, ale co především, dává velkou poctu původním filmům. Každý si dozajista najde svojí scénu, která je nádhernou kopií svého slavnějšího bratra a zas si připadá jako malý kluk, koukající na Star Wars po milionté. Ačkoliv né každý seriál z této frančízi se dá považovat za mistrovský kousek, ale jakoukoliv snahu vrátit na plátno obrazovek nové příběhy, oblíbené či nové postavy si cením. Mě osobně je takovéto rozšíření universa, co se týče kvality příběhů či motivací postav, mnohem příjemnější, než již vše zmiňované filmy. Proto mě maličko mrzí, že spousta lidí kouká spíše po chybách, které následně veřejně kritizuje. Za mě takto měli vypadat filmy ,,3 fáze" a já doufám, že seriál bude pokračovat minimálně ještě jednou sérií.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Ano, ano a ještě jednou ano. Tento žánr ještě nevymřel! Vtip, akce, perfektní příběh, zajímavé postavy, kouzla, draci a mnoho dalšího... Vše toto jsem dostal a odcházel z kina nadmíru spokojený. Více takových filmů!

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Považuji se za komiksového konzumenta. Téměř cokoliv, co má nálepku Marvel sleduji (sorry, ale She Hulk jsem fakt nedal). Pravidelně se mnou do kina chodí i má slečna a po každém komiksovém filmu, u kterého neusne, můžu říci, že se jí to i líbilo. Ale když jsme odcházeli z nového Ant-mana a já opět dostal zpětnou reakci - bylo to pěkné, líbilo se mi to - říkám si, že asi koukala na něco jiného. Nejedná se vyloženě o špatný film, jsou tu jiní adepti, ale takovou ,,BEJKÁRNU" jsem už dlouho neviděl. Fantasmagorie zbožňuji, člověk u nich vypne mozek a bezmyšlenkovitě pozoruje plátno, nicméně mě tady přišlo, že někdo vypnul mozek už při psaní scénáře. Vše alespoň zachraňuje Jonathan Majors, který je ve své roli bravurní. Nicméně i přes jeho úctyhodný výkon, to nestačí na víc než 2 hvězdy. A to jen proto, že to je Marvel. Za MODOKa mám sto chutí dát pouze jednu

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Tohle je přesně ten Marvel, který tak milujeme a který v posledních několika letech nebyl ve formě. Nicméně i tak se ukazuje, že když máte dostatek času, kvalitní tvůrce a kvalitní scénář, dostanete pořádnou komiksovou nálož, na kterou se všichni do kina těšíme. U žádné scény jsem se nenudil, žádné sekvence nebyly trapné a dokonce i vtip nebyl kýčovitý. Možná bych maličko ubral záběry na jdoucí strážce za zvuku cool hudby, kterých bylo ve filmu opravdu požehnaně. Tak či onak, takto má vypadat zakončení trilogie - 5 hvězd zaslouženě

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Kingsmani měli vše, výborné obsazení, zasazení do 1 světové, úderný trailer, příběh připomínající staré bondovky s typickým ,,zlosynem", který chce ovládnout svět. Co se tedy mohlo pokazit?? V prvé řadě to chtělo mít jasnou vizi, jaký film nám chce režisér naservírovat. Jestli se bude jednat o drama, představení vzniku této organizace či akční jízdu ve stylu prvních Kingsmanů. Všechny tyto styly se střídají co 20 minut a to je první kámen úrazu. Tím druhým je několik příběhových linek hlavního hrdiny, kterých bylo tak moc, až to nebylo pěkné. Stručně řečeno - některé akční scény perfektní, ty Vaughn umí, ale ta celková překombinovanost filmu ubližuje. O Rasputinovi ani nemluvím, ten mě zklamal nejvíce.

plakát

Projekt Adam (2022) 

Projekt Adam bych přirovnal k dalšímu snímku od Levyho, a to ,,Noc v Muzeu". Nápad zajímavý, ale dalo se z toho vyždímat mnohem víc. Po filmu Free Guy bych s takovýmto obsazením čekal delší stopáž, mnohem více akce a rozhodně zajímavější příběh. Netflix nás v čele s Reynoldsem ročně servíruje jeden film za druhým. Ve všech případech se těším, ale vždy se jedná o nemastnou/neslanou jednohubku, která Vám neutkví v paměti. S tímto filmem to bude stejné, škoda.

plakát

Uncharted (2022) 

Filmy podle her mají historicky né zrovna pozitivní recenze/výdělky a jejich cesta na stříbrné plátno je vždy velmi sledována a mnozí si na adaptaci udělají názor ještě dříve, než film vůbec dorazí do kin. Očekávání fanoušků jsou obrovská a recenzéři jsou čím dál tím mlsnější a především mají ohromnou moc, kdy několika tahy svých per zhodnotí Vaši několikaletou snahu o kvalitní filmovou podívanou. Od toho se poté odvíjí výsledek filmu kdy se jedná buď o propadák nebo úspěch. Četl a viděl jsem spoustu recenzí a dle mého názoru jsou k filmu až moc přísní. S některými názory jsem se sice ztotožnil, ale pokud budu film hodnotit na poli ,,adaptovaných herních příběhů", tak Uncharted zajímá aktuálně nejvyšší příčku. Jakožto fanoušek herní série jsem si přišel na své. Spousta akce, příjemné obsazení, luštění záhad a velkolepé akční sekvence, které nepůsobili tak uměle, jak se na první dobrou mohlo zdát. Mrzí mě pouze, že jsem si více neužil Antonia Banderase. Plných 5 hvězd nemohu dát, protože k úplné dokonalosti filmu chybí ještě kus cesty. Nicméně se jedná o dobrodružnou jízdu, která Vás nenechá chvíli oddychnout. A pro fanoušky počítačové verze - když se zamyslíte nad absurditou některých sekvencí be hře, tak Vám nemůže být filmové zpracování až tak proti srsti. Silně doufám, že Uncharted uspěje a dočkáme se dalšího pokračování!!

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Tento dokument nám názorně představuje, jak jsme jako lidé hrozně hloupí a zdravý rozum už v dnešním světě nemá místo. Zároveň mě stále překvapuje, jak se mezi námi pohybuji osoby, kteří jsou schopni takovýchto činů. Jinak zpracování a postupné představení příběhu nemělo chybu. Problematika Vás uvrtá do křesla a jen kroutíte hlavou, že je to všechno vůbec možné. Hvězdičku navíc za ukázku hněvu zhrzené ženy.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Venom a Eddie jsou tak trochu temné postavy, kterým nový kabát, který jim ušilo SONY, náramně sluší. Takto povedený vtipný komiksový snímek, ať už se jedná o první díl či tento, se studiu povedl. A že v posledních letech jim komiksy zrovna dvakrát nešli. Ta symbióza mezi vtipem, akcí a temnou stránkou filmu a samotného ,,Masakra" byla na můj vkus zvládnutá skvěle. Nic nebylo nucené. Krátká stopáž filmu hodně pomohla. Příběh a akce odsýpaly jako hodinky a film neměl jedinou scénu, která by byla zbytečná. Masakr byl na můj vkus trochu natuněný a kdyby konečná bitka byla např. na parkovišti, neměl by Venom šanci. Ačkoliv mě Venom bavil, oproti ostatním komiksovým filmům má ještě mezery. 4 hvězdičky dávám také kvůli potitulkové scéně, kterou musím shrnout pouze slovy WTF