Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (685)

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

Promiňte pane Formane, já vím, že jste to asi myslel dobře. Možná, že já jsem ten co to nepochopil, ale koukat se na 70 minut český debility, závisti, neandrtálství a zlosti je i na mě moc. A abych se zasmál jen 2x, to už tomu nepomůže. A to jsem si to pustil k Vašemu jubileu...

plakát

Kocour Fritz (1972) 

Už ani nevim, kdy jsem naposled viděl něco podobně kreslené-úchylnýho. Možná to byl Superbeasto. Tenhle animák vás vezme do éry Hippies a rasový segregace, kde každej jenom chlastá, hulí a vy-píp-ukává si navzájem mozek z hlavy. Kocour Fritz a jeho revolucionářská vize nechce zůstat pozadu, tak si všeho užívá plnými doušky. Děje tam moc neni, a tvůrci opravdu nešetřili prasárnama a úchylárnama, ale neni to nakonec jedno? Asi jo. Každopádně to musela bejt pořádná facka pro tehdy puritánskou Ameriku.

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Natočit komediální krimithriller v Irsku, kde se jedná o spolupráci irskýho policajta z vesnice a agenta FBI napadne asi málokoho. A natočit to tak, aby to nebyl veleprůser je asi ještě těžší. Nicméně tohle vyšlo na jedničku a nebejt slabších momentů, bylo by to skoro za plnej počet hvězdiček. Brendan Gleeson byl jako polda, kterýmu je už všechno jedno naprosto kouzelnej a Don Cheadle mě mile překvapil. Obvykle se na irskym pobřeží kokain nepašuje a lidi se taky nezabíjej, ale to mi bylo jedno. Vtipný je, že většina českejch policajtů je prototyp právě Gleesona, a možná hlavně proto se mi to jakožto Čechovi líbilo.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Westerny obvykle moc nemusim. Ale tenhle mi celkem sednul. Příběh to mělo, natočený to bylo dobře a herecká plejáda odehrála svý. Russel Crowe by zahrál snad i Eskymáka nebo Araba, kdyby ho poprosili. Na druhou stranu Christian Bale je kovboj asi jako já kosmonaut. Na tenhle typ filmů stavěnej není, byť za to nemůže.

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

O tom, že je tenhle zázrak pro Amíky dodneška jednou z největších událostí asi neni pochyb. Málokdy se vyhraje olympiáda s partou amatérskej hokejek, kór když ve finále stojí Sborná. Celkově je to moc pěkně natočenej film, byť to na mě bylo až trochu moc proamerický. Mihla se tam i naše zemička, naštěstí jen krátce (i nám tenhle tým totiž nakopal zadky). Finálovej zápas se mi hrozně líbil a celkově jsem si u tohohle snímku oddechnul. Vtipný je, že jsem se pak trošku pídil po osudu hráčů. Zhruba půlka z nich se chytla, ti lepší se dokonce zapsali do historie NHL tučnym písmem, druhá půlka bohužel zmizela v propadlišti dějin a zahráli si maximálně na rybníku za barákem...škoda.

plakát

Nejlepší film, jaký byl kdy prodán (2011) 

Vytvořit film o reklamě za pomocí reklamy a zároveň se nezaprodat? Šílený...nebo geniální? Morgan nás vezmě do světa product placementu,a film ho nestojí ani cent. Všechno zaplatěj sponzoři, o kterejch to sice je..ale okrajově. Největší značky ho sice vypekli, ale ty menší vezmou za vděk asi všim....a nebo věděj, proč to dělaj? Ještě že nejsem ujetej na reklamy, jinak bych po tomhle filmu měl spoustu novejch krámů.

plakát

Bill Maher… Ale já nekecám (2010) (divadelní záznam) 

Neber si to osobně Bille, ale máš na víc...nebo jsi měl? Hlavně se přestaň smát vlastním vtipům, moje nervy!

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Je to vlastně vývar z jedničky a v podstatě celej film je založenej na parádní animaci. Film jako takovej už trochu ostrouhal, v první řadě děj. Další zloduch, parta kamarádů, mistr kung-fu...bla bla bla. Na nudnej večer to bylo dobrý, ale že bych se nějak těšil na trojku, to se říct nedá.

plakát

Je třeba zabít Bona (2011) 

U2 mě nikdy moc nebrali. Kytarový riffy na jedno brdo, Bonův hlas mi občas vadí a jeho agilita na záchranu Afriky taky. Nicméně zjistit počátky týhle skupiny a k tomu i počátky jiný skupiny skoro o ulici vedle bylo dost zajímavý. Zatímco U2 se ve slávě řáchaj už pěknou řádku let, skupina Shook Up! si prožila 5 minut slávy a skončila v propadlišti dějin. Jak pár blbejch rozhodnutí může podělat kariéru celý partě. Každopádně to odsejpalo, nenudil jsem se, hudba byla víc než dobrá a herec co hrál Bona je snad jeho živá mladší kopie.

plakát

United (2011) (TV film) 

Asi by se hodilo vzít si kravatu. 2000. hodnocení člověk nedává každej den. Takže jsem to musel zpestřit něčim výjimečnym. A co je lepšího než film o týmu, kterýmu fandim od roku 1999? Vlastně to pro fandu tohohle týmu považuju za povinnost. Tragédie Busby Babes v roce 58 je známá pořád. I tak se ale Manchester United semknul a dokázal nevídaný věci. Stejně tak lidi, co natočili tehle snímek. Moc fotbalu tam nebylo. Pár záběrů z tréninků. Ale o to vlastně vůbec nejde. Vzpomeňme si občas na ty, co pád letadla nepřežili. Já vzpomínám.