Reklama

Reklama

Nejlepší film, jaký byl kdy prodán

(festivalový název)
  • USA The Greatest Movie Ever Sold (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dokument o značkách, reklamách a distribuci zboží, který je financován značkami, reklamami a distribucí zboží. (Rekpet)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Tváří se to, jako by Morgan Spurlock zaprodal svou duši, aby mohl zachránit tu vaši. Jenomže se nemůžu zbavit dojmu, že Spurlockova (radost) záliba v používání product placementu a dalších vymožeností marketingu je stejně povrchní jako marketing, který zesměšňuje. Je to zábavné, ale bohužel ne tak upřímné jako Super Size Me. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné nakouknutí za oponu několika menších firem. Film za peníze sponzorů tyto sponzory zesměšňuje. Samozřejmě se jedná o zesměšňování v rozumných mezích, jinak by jistě Morgan Spurlock dofilmoval. Dokument je docela vtipný. Jedná se o hodně podobnou záležitost jako ta fastfoodovina. Komu se líbil dokument Supersizeme, tak nebude rozhodně zklamán. Hodnotím stejně, ačkoli zde byla vyšší informační hodnota a cítím se dokonce vědomostmi obohacen. ()

Reklama

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Product placement je fenomén, který nemám bytostně ráda a ve filmech nebo seriálech mě velmi obtěžuje. Vždycky si říkám, že je škoda, že si tvůrci neprosadili svou a prosazovaní určitých značek se prostě nezřekli. Na druhou stranu vzhledem ke skutečnosti, že studuji ekonomii, je mi jasné, že světem hýbou peníze a bez nich to prostě nejde. Nebýt společností, které prosazují product placement, spousta filmů by vůbec nevznikla nebo jen s mnoha obtížemi a velice často se značně omezeným rozpočtem. Morgan Spurlock vymyslel opravdu skvělý námět na tento dokument, to se mu musí nechat. Často jsem se bavila, jak se zamotával do svého záměru natočit film o product placementu financovaný čistě z rozpočtů společností, které by zde figurovaly. Dokument má spád, přináší mnoho zajímavých skutečností (pro mě byly velice přínosné názory a zkušenosti známých režisérů například), jen mě osobně chyběla ta "třešinka na dortu". Tím mám na mysli úplné dotažení tohoto snímku, přidala bych ještě 10 minut, které by zachytily, jak se plán nakonec vydařil. Z tohoto důvodu hodnotím jako velmi dobré 3*. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak tu Spurlock viditeľne nešiel na plný plyn. Človek by čakal kritiku a ona na vás v podstate len požmurkáva spoza rohu, viac sa venuje satire, alebo know-how; keď nielen že sa stáva tým čo kritizuje, ale ešte vám ponúka návod, ako to robiť tiež. Samozrejme s humorom. Rovnako ako pri Super Size Me, neviem načo je to vlastne dobré. 70% Ps: Pri sledovaní som dostal chuť na pivko a verte mi, že si dám Budweisera, nie nejaký lacný smrad! To je moja značka, pije ho aj Denzel Washington ;-) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Těším se na další dávku Morgana Spurlocka, ale tady jen uznale kývám hlavou. Téma zajímavé, Spurlock opět vtipný, pár nových informací vím (To Sao Paolo je šok), ale že bych měl pocit nějaké vyjímečnosti, či důležitosti? Tentokráte asi nebudu doporučovat všem okolo, ale POM si jednou koupím, aby viděli, že reklama na mě funguje. Nevím, zda šlo z námětu vytřískat více, ale vím, že Spurlock na víc má. Uvidíme, kam půjde dál. Sleduji tě! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Morgan Spurlock zaplatil americkému městu Altoona 25 tisíc dolarů, aby se přejmenovalo na "POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold, Pennsylvania". (hrhr2)
  • Ve filmu se objevilo celkem 3 463 reklam. (ELBobes)
  • Morgan Spurlock označuje Mane 'n Tail jakožto hlavního sponzora a také jej nejvíce propaguje (při rozhovoru s Conanem O´Brienem měl s sebou poníka, se sedlem nesoucí logo této firmy, i jejich šampóny), ve skutečnosti se tato firma vůbec nepodílela na financování filmu. (Rekpet)

Reklama

Reklama