Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (97)

plakát

Archiv (2020) 

Když je dobře vystavěný scénář… když herci hrají přesně to, co hrát mají. Pak pozorný divák najde cestou každý důležitý střípek, který už od samého počátku zapadá přesně tam, kde má být, u tohoto chytrého snímku. Bavil jsem se.

plakát

Barbarella (1968) 

Někdy si říkám, že by nezaškodilo být připuštěn k hodnocení každého filmu až podle data narození hlasujícího versus datum narození filmu. Je to jako když pamětník plesá nad super automobilem jeho doby - který člověk dnešního věku rychle zařadí mezi šrot... A film Barbarella byla ve své době jednička. Na to si ještě dnes docela dobře pamatuji. Proto max - neovlivněný digitálnímí efekty a kreacemi, dokonce ani 3D :)

plakát

Barbie - Fairytopia (2005) 

Komu se zamlouvají sladké animované kreace tak ten si rozhodně příjde na své. Doporučuji dětem předškolního věku a těm, co rádí velmi sladký filmový cukr. Avšak běžný dospělák u tohoto kousku pouze ztratí cennou jednu hodinu času. Ploché, nevýrazné.

plakát

Battlestar Galactica (2003) (TV film) 

Rád bych zhodnotil krátce první sezónu tohoto moc dobrého seriálu. Ale napřed... Jo, jo, jo! To je ono! Paráda!. Promiňte, nemoh jsem si pomoci a zajuchal jsem radostí. Konečně seriál, kde se děje vše normálně, kde se neuvidí křečovité, vyumělkované úsměvy. Bez vtipných narážek, bez kudrlinek... a světe div se! Jde to! Funguje to. Kamera téměř dokumentární, jakoby občas užitá roztřesenou rukou dokumentátora. Jakoby bez zásahu střihu, jakoby bez zásahu režisérské gumy. A opravdu to jde. Vypadlo nám dílko, která bude kultovním seriálem i u nás. Cítím to. Nenašel jsem zjevné chyby v jednotlivých epizodách první sezóny a proto dávám za 5.

plakát

Baxter (1973) 

Citlivý příběh o tom, jak hluboké stopy v pozitivním slova smyslu může zanechat v čisté dětské duši přátelství dospěláka. Film jsem viděl krátce potom, co vyšel do kin a dodnes si na něj občas vzpomenu. Doporučuji všem, kdo mají rádí čisté příběhy s emotivním nábojem. Emoce neubudou ani po létech, které nadělily tomuto snímku.

plakát

Bratrstvo bojovníků (2002) 

Vždy, když narazím na snímek s tak rozdílným hodnocením, stává se takřka povinností si udělat čas a podívat se na něj. Tak tedy, ne každému bude vyhovovat film ze středověku, který není prošpikován akční řežbou, tajemstvím, kouzly nebo honosnou dekorací. Z mého pohledu se domnívám, že snímek by pod taktovkou jiného režiséra dopadl mnohem hůře a opravdu by tam byly naturalistické scény. Dovolím si podotknout, že naopak naturalistické ostří některý momentů bylo záměrně otupeno, což může působit poněkud nevěrohodně. I tak si myslím, že není chybou se na toto dílo podívat. Budete mít možnost sledovat, jak to za středověku mohlo být a že tehdejší doba, doba našich předků, nebyla vůbec jednoduchá. Režie skvělá. Hercům není opravdu co vytknout. Jen ten scénář jak jsem naznačil mohl být trochu věrohodnější a bližší tehdejší době. Nebýt toho scénáristického úletu v lese, kdy Arnaud sám jede vyřídit lupiče do jejich skrýše a oni se chovají jako turnajoví rytíři (ovšem bez dřevců), tak bych dal za 5. Dávám za 4.

plakát

Buď v klidu (2005) 

Nebudu komentovat nizka hodnoceni tohoto kousku. Ale me se tahle komedie tedy rozhodne zamlouvala :-) Nemelo to chybu.

plakát

Cesta (2002) 

Vždycky mne zaujmou filmy s tak rozdílným hodnocením... Díla neprošpikovaná násilím a bez potoků krve. Komorní příběh s dramatickým startem, slušným hereckým výkonem hlavní představitelky ale i zbylých dvou protagonistů. Film se špetkou nedokončených vět, nevyřčených otázek... a na závěr konec s příslibem naděje... A kladu si otázku proč jsem se k tomuto kousku ještě několikrát vrátil... A protože to jen mlhavě tuším, tak právě proto dávám to co jsem dal.

plakát

Definice lásky (2012) (TV film) 

Nemůžu si pomoci. A ať si říká kdo chce co chce. Tenhle náš televizní film se mi moc líbil. I hudba sedla a jen to celé podtrhla. To prostředí sice mohlo působit možná sterilně, ale jinak u mě dobrý.

plakát

Doktor Martin (2004) (seriál) 

Docela se mi český vývar tohoto seriálu líbil... a když ten český skončil jen omylem jsem si pustil tento originál. Silně mne zasáhl a když jsem se prokousal několika úvodními díly, zjistil jsem s údivem, že se mi líbí mnohem víc, než ten náš. Za tu pětici hvězdiček se tedy vůbec nestydím.