Reklama

Reklama

Žádné zákony, žádní strážci práva. Kruté 13. století, ve kterém platí jen zákon silnějšího. Tu dobu znáte z filmů Jméno růže nebo Statečné srdce. Po kraji krouží bandy loupeživých zabijáků. Arnauld je už nelítostným osudem unavený a stále více rezignuje na ochranu svého majetku a rodiny... jeho žena se ale nevzdává a rozhodne se požádat o pomoc Arnaudova bratra Thomase, protřelého žoldnéře. Také on začne uplatňovat právo silnějšího. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Film má sice naprosto zavádějící název, ale u mě silnější čtyřka ;-) Naprostá nevídaná imunita proti všemožným klišé, neotřelý originálně stavěný příběh, kde skutečně po celý film nelze odhadnout další vývoj (ale ani dnes tolik populární absolutní zvrat, kdy všechno je najednou jinak). Velmi slušná dobová atmosféra i výprava, nečekaně zralý a vyvážený pohled na církev koncem ranného středověku. Tedy zajímavý vybočující film - vyjma milovníků historických akčňáků a zcela prostých diváků - DOPORUČUJI ;-) ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Historické drama (neplést s historickým velkofilmem) z francouzského venkova 13.století, kde stačí pět lapků na terorizování celého kraje. Mladý bylinkář Arnaud žijící na samotě s ženou a dětmi se dostane s lapky do konfliktu a při obraně je zbit do bezvědomí. Po třech dnech se probírá jako nereagující prosťáček, neschopný se postarat jak o rodinu tak ani o sebe. Zoufalá žena pošle pro Arnaudova bratra Thomase, nájemného bojovníka, který jako jediný může pomoci zachránit celou rodinu. ()

Reklama

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu - oficiálneho textu distribútora som mal problém film vzhliadnutý len včera identifikovať. Takisto som prekvapený z tak nízkeho hodnotenia. Film je dobre natočený, zahraný, emocionálne podchytený, navyše stredoveká atmosféra z neho len tak tečie. Režisér nám ním pravdepodobne odkazuje, že všetci máme svoje silné a temné stránky svojej existencie a vyvarovať sa slabostí, i keď ste vo vnútri dobráčisko nie je vždy úplne také jednoduché. 5* za celkový dojem. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Historický příběh z temných dob středověku o ponurém životě jedné obyčejné rodinky vyznajíc se v bylinkách, tudíž se schopností léčit. Jejich zranitelnost je obrovská a tak když je náhle napadnou loupeživí zabijáci, nejde již o nic jiného než o touze přežít. Snímek sice má určitý dobrodružný charakter, ale dějství se zajímá především toho, jak se s danou situací všichni snaží vyrovnat. Nelze tu tedy nějaké vehementní akce plných soubojů a mrtvol očekávat. Samozřejmě že nějaké akční scény film obsahuje, stejně jako menší dějové škrtnutí o boží zákony, ale to je tu jen na okraj, neb je to součástí dané doby. Velkolepé válečné scény tu tedy nejsou, takže zmlsaný divák takovýchto filmů má tentokrát smůlu. Tady jde zcela o něco jiného. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

13.stol. muselo být hodně zlé a drsné. Film se mi fakt líbil, protože měl jednu krásnou myšlenku, zachovat léčení bylinami i pro další generace, což vzhledem k vysoké negramotnosti nebylo jednoduché, a tak se slovně a vizuelně přenášely léčebné metody....trochu mi vadila jistá rozvláčnost a některé nedokončené sekvence a nebo střih..... Rozhodně ale má co divákovi, kteří mají rádi historické reálie co nabídnout. Mj. pro Francouzské historické filmy mám slabost. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama