Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Velká Británie Doc Martin
TV spot 1
Velká Británie, (2004–2022), 62 h 31 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Martin Clunes, Caroline Catz, Ian McNeice, Joe Absolom, John Marquez, Selina Cadell, Jessica Ransom, Eileen Atkins, Stephanie Cole, Katherine Parkinson (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(79)

Obsahy(1)

Úspěšný londýnský chirurg Martin Ellingham se rozhodne dát vale městu i kariéře a odchází na venkov do ospalé vesnice Cornish, aby se zde působil jako praktický lékař. Má sice skvělé chirurgické schopnosti, ale naprosto mu chybí schopnost komunikovat s lidmi, což jeho novým pacientům brzy začne jít na nervy. Navíc je v ordinaci zmatek po jeho předchůdci, lékařské vybavení je neopravitelné a v záznamech o pacientech panuje nepořádek. "Korunou" jeho nové praxe je ovšem Elaine Denhamová, nejneschopnější sekretářka v kraji, kterou zdědil po svém předchůdci. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (36)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože, jak já tenhle seriál zbožňuju. Naprosto neobjektivně a nekriticky. Až se za to i trošku stydím, ale jakmile slyším úvodní znělku, můj mozek vypíná a nastupuje srdce. Pořád stejné schéma, které mě skoro v každém díle dostane a na konci netrpělivě vyhlížím další díl. Prostě moje ❤️ záležitost, která se snad bude natáčet ještě hodně dlouhou dobu. Oblíbené postavy:Bert, Al, mrs.Tishellová!, Joe Penhale!, Morwenna, Pauline, Louisa! a pak už jen Martin, Martin, Martin... ()

DocBrown

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem dost abych hodnotil, ale seriál mi bude navždy připomínak krásnou přístavní vesničku Port Isaac, kde se seriál točil. Když jsem měl dovolenou nedaleko, byl jsem upozorněn, že tam rozhodně musím zajet a stálo to za to. A když jsem se vrátil unavený na hotel, zapl televici, a on tam zrovna Doc Martin. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nepochopitelné, proč je z anglického seriálu "Docent Martin" vytvořen nelogický překlad "Doktor Martin". Tento skorositcom obsahuje ke svému prospěchu jak ve scénáři, tak v hereckém podání řadu pronikavých posunů v psychologickém zakotvení postav. A tak další postavy-hříčky z cornwallského pobřeží nepůsobí trapně a i pro naše diváky je to podívaná, která citelně - k prospěchu věci - přesahuje úroveň tuzemské produkce. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou mi v televizi běžel český doktor Martin, který se mi nakonec dost zamlouval. Nakonec jsem shlédla úplně všechny díly, včetně filmu, který vznikl samostatně. Až pak jsem se dozvěděla, že je to věrná kopie anglické verze s Martinem Clunesem. Zkusila jsem se podívat na první dva díly a nějak jsem to nemohla překousnout. Pak jsem tomu dala šanci a nemohla se toho nakonec nabažit :D...Všechny díly jsem zkoukla do týdne a ted netrpělivě čekám na nové díly, které běží v týdenním intervalu na jedničce. S každým dílem očekávám, jak se bude vyvíjet vztah mezi Luisou a Martinem a neskutečně jim fandím a přeju jim, aby se konečně dali oficiálně dohromady. Martin je neskutečně kompikovaná osoba, trochu asociální a hlavně malinko obsedantně kompulzivní...a Luisa je trpělivá a snaží se dát vztahu opakovaně šanci. Je to zřejmě nereálný vývoj potencionálně fungujícího vztahu, ale budiž. Možná kvůli te nestandartnosti se mi to tolik zamlouvá. A v neposlední řadě se mi líbí, v jakém prostředí je seriál natočený. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mile pribehy doktora na malebnem venkove. No to uz tady parkrat bylo, britum je toto tema evidentne blizke...Nicmene tady je jako bonus Katherine Parkinson (plus nekolik dalsich velmi pohlednych anglicanek), obcas nejaky vtipek a celkove poklidna cajova atmosfera. Cili zadna revoluce se nekona, ale pokoukat lze. A pokud prave lezite doma s nemoci jako ja, je to temer idealni kousek :-) (Temer cele 3 serie k videni na youtube) ()

Galerie (512)

Zajímavosti (4)

  • Poslední epizodu seriálu sledovalo v Británii více než 10 milionů diváků. (slatkac)
  • Martinovo příjmení Ellingham je přesmyčkou jména jednoho z tvůrců seriálu Dominica Minghelly. (slatkac)
  • Druhá série byla věnována rekvizitáři Johnu Colemanovi, který zemřel po pádu z ůtesu Port Isaac během natáčení. Třetí série byla pak věnována castingovému řediteli Carriemu Hiltonovi, který zemřel na rakovinu v srpnu roku 2007. (slatkac)

Reklama

Reklama