Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Velká Británie Doc Martin
TV spot 1
Velká Británie, (2004–2022), 62 h 31 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Martin Clunes, Caroline Catz, Ian McNeice, Joe Absolom, John Marquez, Selina Cadell, Jessica Ransom, Eileen Atkins, Stephanie Cole, Katherine Parkinson (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(79)

Obsahy(1)

Úspěšný londýnský chirurg Martin Ellingham se rozhodne dát vale městu i kariéře a odchází na venkov do ospalé vesnice Cornish, aby se zde působil jako praktický lékař. Má sice skvělé chirurgické schopnosti, ale naprosto mu chybí schopnost komunikovat s lidmi, což jeho novým pacientům brzy začne jít na nervy. Navíc je v ordinaci zmatek po jeho předchůdci, lékařské vybavení je neopravitelné a v záznamech o pacientech panuje nepořádek. "Korunou" jeho nové praxe je ovšem Elaine Denhamová, nejneschopnější sekretářka v kraji, kterou zdědil po svém předchůdci. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (36)

sona123 

všechny recenze uživatele

Já mám pro britskou produkci prostě slabost. Doktor Martin přijede na venkov, aby přebral ordinaci po svém kolegovi a je jak slon v porcelánu. Svoji budoucí klientelu dokáže naštvat a obrátit proti sobě v rekordním čase. Ale je jasné, že až tak zle nebude a pod tvrdou a ironickou slupkou je bodré srdce a skutečný charakter - jo a samozřejmě obdivuhodný profík skoro až s jasnovideckými schopnostmi. Je to příjemně krátké, britsky břitké a s lékařskou tématikou - co víc si přát? ()

DocBrown

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem dost abych hodnotil, ale seriál mi bude navždy připomínak krásnou přístavní vesničku Port Isaac, kde se seriál točil. Když jsem měl dovolenou nedaleko, byl jsem upozorněn, že tam rozhodně musím zajet a stálo to za to. A když jsem se vrátil unavený na hotel, zapl televici, a on tam zrovna Doc Martin. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z venkovského prostředí s minimem akce, dávkou suchého humoru a slabšími dramaty. Takový (hodně nadneseně) jiný doktor z hor. ;) ;) Doktora Martina jsem narozdíl od buranských obyvatel vzala na milost hned. I když je to divný patron. Narozdíl ale od mnohých obyvatel městečka umí uznat chybu, když se jí dopustí a ví co dělá. Pěkné místo natáčení, milostná linka je víc než jasná, ale já pořád ve skrytu duše doufám, že ho scénáristé dají do kupy s někým jiným, než s Louisou. V první a druhé řadě se to zatím nevymyká průměru, ani samo sobě. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Originální Doc je na mnohem vyšší úrovni než česká verze. Předně hlavní dva herci hrají podstatně civilněji, bez zbytečných manýr a nadsázky a za druhé je zobrazení jejich vztahu rozebráno skutečně do hloubky, se všemi vzlety i pády a děj není useknut (u nás byla prapodivně natočena cca polovina). Z vedlejších postav občas některá přehrává - Ian McNeice jako starý Large, místní strážník je ke konci už skutečně otravný, jako u nás, ale na rozdíl od Británie alespoň nedostal zbytečný vlastní seriál. Problematické je také mizení postav bez zjevnějšího důvodu (druhá tetička, první recepční do série Ajťáci). Hlavně ale Martin v této podobě mnohem naléhavěji nastolil onu základní otázku - má člověk, který je svědomitý a vynikající ve své profesi, právo na to, aby ostatní kolem něj dělali vše správně a smí říct komukoliv, že se chová jako idiot, když je to pravda? 70%. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suchý britský humor, zvlhčovaný litry krve stříkající ze zraněných nešťastníků sídlících v ospalém přístavním městečku Portwenn aka Port Isaac, kteří si (tak jako ostatní členové tohoto svérázného panoptika) vzali do hlavy, že doktoru Ellinghamovi budou (přes jeho nesouhlas) říkat Martine... Téměř každý díl až bizarně osciluje mezi komedií, krimi, horrorem, love story a detektivkou :-) Nevím, jak je možné, že mě tento podivuhodný seriálový žánrový mix tak dlouho míjel - zřejmě pro jeho českou, zcela nepovedenou "Donutilovskou" verzi, která se míjí s originálem asi tak jako Halleyova kometa se Zemí. Upgrade 02.06.: Nedá se svítit - je to prostě na plnou palbu, navzdory tomu, že od čtvrté série mají postavy nový dabing a v případě doktora Martina či paní Tishellové je to, bohužel, změna k horšímu. ()

Galerie (514)

Zajímavosti (4)

  • Poslední epizodu seriálu sledovalo v Británii více než 10 milionů diváků. (slatkac)
  • Martinovo příjmení Ellingham je přesmyčkou jména jednoho z tvůrců seriálu Dominica Minghelly. (slatkac)
  • Druhá série byla věnována rekvizitáři Johnu Colemanovi, který zemřel po pádu z ůtesu Port Isaac během natáčení. Třetí série byla pak věnována castingovému řediteli Carriemu Hiltonovi, který zemřel na rakovinu v srpnu roku 2007. (slatkac)

Reklama

Reklama