Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (173)

plakát

Holky z fildy (2009) 

Nepřímá úměra dotažená až k dokonalosti! Totiž čím více absolvují ony rádoby emancipované a sebevědomé ženštiny vzdělávacích institutů závratných výšek a čím více jim přibývá lejster a diplomů, tím více tlachají a plácají kraviny a jsou samy sebou utopeni v bezradnosti, jak kapka v moři.. Při pohledu na jejich životy mi napadá jedno - deprese a prázdnota..

plakát

Proč bychom se netopili (2009) (seriál) 

Disciplinovaně jsem si počkal na konec seriálu, ač bylo už po prvním dílu jasné, že se žádný zázrak nestane. Mám smíšené pocity jako když spadne moje zlá tchýně v mém novém autě ze skály. Vaculík je profesionální přehrávač, Sumec se dostatečně znemožnil v druhé radě Nemocnice, Bongo je vrchol trapnosti a Otouš by se dobře vyjímal v roli pedofilního vedoucího letního dětského tábora. Holky tam nejsou od toho, aby hrály, ale aby se na to dalo aspoň trochu koukat. A nejen ony, ale hlavně překrásné záběry českých řek a vodáckých reálií. Pro mě se tím seriál stává kultovním a považoval bych za zradu sama sebe, snižovat hodnocení kvůli tomu, že se příliš nepodařilo zpracovat skvělou knižní předlohu Zdeňka Šmída.

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Když to štědrovečerní pohádkové prokletí nezlomil ani Zdeněk Zelenka, tak co bude dál? Producent na něm měl roztrhat nejméně 4 košile, aby se vykašlal na bohatou výpravu a věnoval se tomu, za co je placen - totiž režii! A když už byl v tom trhání, měl roztrhat v první řadě scénář! Na place jakoby vládla nikoliv improvizace, ale tvůrčí anarchie, protože hrají všichni příšerně. Jediné co stojí za pozornost je kamera. Dejdara už definitivně škrtám a o tom princovi se mi bude dlouho zdát. Mám pocit, že přišel na casting jiného filmu. Původně měl hrát šestou dračí tlamu v Bajajovi.

plakát

Lovec vodního ticha (2008) (TV film) odpad!

Velkou část tohoto počinu tvoří záběry, jak vystřižené z přírodopisného dokumentu o hnízdištích vzácných druhů vodního ptactva v podunajské deltě se zaměřením na výskyt Bukače velkého (Botaurus stellaris). Časté záběry šustícího rákosí a brodícího ornitologa však neruší ani monotónní komentář, na jaký jsme z podobných dokumentů zvyklí. Přírodní idylku ruší jen jakási na pozadí běžící zápletka, která má být dle distributora thrillerem a kterou se zdráhá zdravý rozum většiny uživatelů, včetně mne pochopit. Omluvou pro mne není ani standardní výkon Ondřeje Vetchého, jehož herectví si vážím, protože bych od něj očekával, že dokáže odhalit nevyrovnaný vztah Körner - Cieslar a roli se ctí odmítnout.

plakát

Mr. GS (2008) (pořad) odpad!

On prosím pěkně někde někdo oficiálně prohlásil, že to má být ekvivalent a konkurence Uvolněte se, prosím? Pokud ano, dal bych hvězdičku za statečnost. Pokud ne, nechám to tak…:-))

plakát

Svatba na bitevním poli (2008) 

Buďme tolerantní a dopřejme hercům a tvůrcům trochu povyražení. Více než o bitevní pole a nějakou svatbu tady jde o klání ansámblů z Ordinace, Pojišťovny a samostatné jednotky Polívky s pupeční šňůrou Pechou. Umíte si představit ty krásné večery? Herci popíjí, třeba si i trochu zašpásují, pan režisér spokojeně bafá z nové fajfky, kterou dostal při první klapce, paní scénáristka operativně píše průběh dalšího dne a producent kontroluje zda jsou položky Má dáti-Dal ve stejné harmonii, jako veselá společnost. Tuhle pohodičku oceňuji jednou hvězdičkou a na to, co natočili, už mi další nezbývá. Kapitalismus v Čechách není Dušanu Kleinovi, stejně jako Štěpánu Šafránkovi nakloněn a jeho umělecké ambice skončily s Koncem básníků…

plakát

Mlha (2007) 

Kdysi jsem se rozhodl sbírat zfilmované romány Stephena Kinga. Stále víc si však připadám jako houbař, který na konci lesa zjistil, že má skoro celý košík plný prašivek, vesměs nepoživatelných a někde mezi nimi se krčí pár hříbků. A dnes jsem našel pořádně zapařeného satana!! Velké očekávání zůstalo hluboko v mlze a zůstalo rozčarování, rozpaky a zhnusení. Jednu hvězdičku dávám za brilantní sociologickou studii chování vzorku amerických obyvatel mnoha vrstev a na horor, thriller, Kinga a Darabonta mi už žádná nezbývá.. Mám jen dvě starosti: Že mi moje Topka zahltí poštu, protože jsem s ní snad poprvé v rozporu, a jak se v následujících dnech vyhnu několika lidem, kterým jsem film na základě hodnocení vychválil a doporučil..

plakát

Občan Havel (2007) 

Jedinečný časosběrný dokument o Václavu Havlovi může vyvolat úsměv na tváři u babiček vychovaných k bezmezné úctě k hlavám státu, nostalgikům a lidem chovajícím Havla jako symbol opojné euforie revolučních dnů a týdnů se může dokonce zalesknout slza v oku, střízlivě uvažující pragmatici si po letech opět uvědomí jakou službu svými humanistickými postoji vykonal pro naše národy v zahraničí, lidé pachtící po pikantnostech z jeho soukromí shledají, že je ještě více člověčí, než se tehdy zdálo a mladá generace najde v dokumentu víc, než ve všech učebnicích a skriptech. Všechny tyto diváky může film jen utvrdit ve svém kladném názoru na tuto významnou osobnost - ba může ho dokonce umocnit. Co však nemůže - přesvědčit lidi, kteří se pod nesmyslnými a lacinými argumenty stali jeho odpůrci, protože se na něj nejspíš dívat nebudou…

plakát

O rodičích a dětech (2007) 

Vladimíre Michálku, vy strašně riskujete! Takhle si zahrávat s nezájmem bulváru a návštěvností kin, když si dovolíte neobsadit Trojana, Macháčka, Lišku, Polívku, Aňu, Táňu, či Holubovou!? Což jste se nepoučil u kolegů Hřebejka, Ondříčka, Zelenky nebo Slámy jak se tím zvolna pohřbívá česká kinematografie? Ne?? Tak to je dobře! A já potichu dodávám, abych si to taky nepolepil, že Josef Somr, poslední mistr ze zlaté herecké generace s Davidem Novotným odvedli excelentní výkon, který vydá za celou partu provařených obličejů a půvabná Mariana Kroftová jistě nebude mít takové sucho v puse, až bude hrát v druhém filmu. A vy se Vladimíre držte svého kopyta a budete u mne z porevolučních režisérů i nadále jedničkou.