Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

horovska 

všechny recenze uživatele

Velmi negativistický příběh s nejasnýma konturama, směs která je nestravitelná a záměr tvůrce nepochopitelný. Některé záběry jsou jako by byly nedořečené - možná to zavinily střihačské nůžky, že z dějové linky nakonec nezbylo nic. Možná na úkor dlouhých přírodopisných záběrů... no, ani nevím, za co bych tvůrce vůbec mohla pochválit. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem jedním okem, přesto mi připadalo, že jsem zápletku docela chytil, o to víc mě mrzelo, že se pak už nevyřešila, Ondřej Vetchý byl dobrý jako vždycky, ostatní za ním bohužel dost pokulhávali. Nejsvětlejším momentem pro mě byl zatrpklý domovník, podle nějž, "by ty hajzly Pepa Stalin všechny srovnal". Prvně jsem si myslel, že jsem závěr nepochopil, ale jak tak sleduji ostatní komentáře, myslím si, že chyba nebyla na mojí straně. A závěrečné apokaliptické záběry snad Jugoslávie? U8 nich mi naprosto unikla souvislost, jestli mě měli dojmout, tak se jim to vážně nepodařilo. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mixér hadr. Být to příběh Ondřeje Vetchého alias Kristka, který, pronásledován duchy minulosti, nakonec dojde svého pokoje, bylo by to o něčem. Tady je ale spousta věcí načata a trestuhodně nedokončena. K hlavnímu hrdinovi se přidává jakási samorostlá dívčina s nízkým prahem zamilování se, pak nějakou dobu sledujeme dobře paranoidní konspiračku, na jejíchž okrajích potkáme pár hóóódně divných lidí, kteří ještě podtrhnou dobře budovanou atmosféru bezvýchodnosti a osamělosti....a to je všechno. Zásadní věci se dějí zcela mimo zorné pole diváka, a najednou je konec...bezvýrazný, thrilleru na hony vzdálený, sílu vodního živlu demonstrující a hlavního hrdinu osvobozující...že je to WTF??? Ano, to tedy je. 50%, které dávám, je za výkon Ondřeje Vetchého, cool kamerové filtry a tu atmosféru (zvlášť bych vypíchl hudbu). Negativa jsou pro mě zcela nepochopitelná hrdinka, mimózní kecy vedlejších postav, a vlastně celá ta záležitost se dvěma naprosto nesouvisejícími "zápletkami", z nichž jedna ani nemá konec. ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Nebýt ČT, tak bych ani nevěděl, že tento film existuje. No tak jak začít. Je druhá adventní neděle a já po hodně dlouhé době usedám k televizoru podívat se na tento nový český snímek. Před shlédnutím jsem nevěděl, jak je zde hodnocen. Příběh vskutku zajímavý, ale velmi prapodivně zrealizovaný. Tohle jako má být trihller? Nu což, každý máme jiný názor. Vydržel jsem se dívat půlku filmu a bylo to děsné a nepochopitelné, i když názor na film a jeho pochopení může částečně ovlivnit inteligence diváka. Rozhodně je povedená kamera a trochu i zvuky vodních živočichů. Po 40 min. filmu jsem šel psát tento koment. Zajímavostí je, že zde vousatý Vetchý vypadá skoro stejně jako jeho starší bratr Martin (člen ODS v Jihlavě a majitel realitní kanceláře), akorát má Ondřej jen více vlasů. Takže a na závěr. Mým snem na CSFD bylo to, že jednoho dne napíšu komentář k filmu, který nebudu hodnotit a jsem rád, že mi to Lovec vodního ticha splnil. ()

Fulvio 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za krasnou prirodu Novomlynskych nadrzi.Druhá za to, ze jsem to dosledoval do konce .............. .............A ted vazne.Napad filmu a idea byla, da se rici, dobra.Nicmene zpracovani me nemile prekvapilo.Vetchy podava svuj standardni vykon a da se rici i herecky tahne cely film.Kameru nemohu oznacit vylozene za spatnou, nicmene to mohu rici o dialozich a o deji. Vedlejsi postavy, ktere se ve filmu objevi v nas zanechaji dojem, ze by mohli posunout dej dal a objasnit ho, avsak je tomu naopak a mizi v zapomneni, aniz by nam neco podstatneho sdelily. Mnozi ve filmu hledali, a uspesne nasli, nejakou symboliku.Mne se to ale nepodarilo.Verim vsak, ze, po precteni vice komentaru tohoto filmu nejakou symboliku najdu a zmenim nazor a hodnoceni filmu. To hlavni, co si odnasim z tohoto filmu je poselstvi, ze, " Priroda dokaze byt zivel, ktery nici lidske zivoty, stejne jako clovek " .(a to jenom diky zaberum " po konci" filmu) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama