Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (97)

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Zajímavá myšlenka. Dobrá kamera. Skvělé herecké výkony. Za film samotný bych dal 4*, ale jen za hudbu Maxe Richtera musím dát další navrch.

plakát

Černé zrcadlo - Pád střemhlav (2016) (epizoda) 

"You´ve been rated." Tak tenhle díl mě oslovil asi nejvíce. Nejsem na Facebooku a CSFD je moje asi jediná "social site", takže mi to hodně rezonovalo s tím jak absurdní mi všechno to lajkování atd přijde.. A samozřejmě je zde geniální hudba od Maxe Richtera!

plakát

Černé zrcadlo - Zkušební verze (2016) (epizoda) 

Tak tomuhle dílu jsem rozuměl a pobral jej asi nejméně, včetně pointy. Natočeno to bylo ovšem opět famózně.

plakát

Černé zrcadlo - San Junipero (2016) (epizoda) 

"Uploaded to the cloud - sounds like heaven." Mrazivé a dechberoucí. Asi jediný "happy-end" v BM.

plakát

La La Land (2016) 

Při odchodu z kina se mi opravdu chtělo tančit (a neodpustil jsem si, alespoň malé číslo na schodech a v uličce). Ještě teď několik dní po shlédnutí si broukám, pískám a pozpěvuji ústřední melodie a mám je stále ve sluchátkách (velké díky Spotify). Bylo to chytlavé a poutavé, několikrát mě naprosto ohromila práce kamery a užil jsem si několika minutové záběry bez střihu. Příběh možná nebyl z těch dosud neviděných, ale byl podán a zpracován neskutečně atraktivní formou. Díky konci s ne úplně happyendem to dostalo navíc ještě trochu větší hloubku než pro mě jinak osvěžující parodie na Hollywood a LA kulturu. Zkrátka chceš-li mít svůj sen, musíš tomu dát úplně vše. PS: Také máte teď chuť v autě jen tak troubit?

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) odpad!

Větší hrůzu jsem dlouho neviděl. Působilo to jako parodie snad na vše, akorát, že se to bralo vážně. Natáčecí lokace ušli, ale to je asi jediné.

plakát

Westworld - Zapomenout (2016) (epizoda) 

Díl od dílu lepší. Otázky se postupně pokládají přímo protagonisty a částečně jsou i zodpovězeny a přesto je stále více zamotané :-) Prostě mě to náramně baví :-)

plakát

Muž na laně (2015) 

Podle očekávání úchvatná podívaná. Naposled jsem si takhle IMAX 3D užil u Gravitace, zde to však bylo v jistém smyslu snad ještě závratnější, tím, že to bylo "pozemské". Příběh je vyprávěn velmi plynule a svižně. J.G.-L exceluje a kdyby už dávno nebyl mým oblíbencem, tak je jím od teď. Značná část filmu byla ve Francouštině, což mě při sledování pouze s Holandskými titulky velmi nepotěšilo, ale musím uznat, že i tak bylo vše dosti srozumitelné, především díky skvělým hereckým výkonům. Původně jsem chtěl dát 80%, protože jsem měl dojem, že to bylo přece jen trochu dlouhé a místy hluché, ale pak jsem si vzpoměl jak jsem podstatnou část filmu seděl zařezaný do sedačky a křečovitě svíral opěradla. A že jsem jakoby přesně cítil to co Philippe, takže zkrátka musím říci Bravo a salutovat celému štábu v čele s Panem Režisérem a Josephem (a samozřejmě samotnému umělci panu Petiotovi). A nejde nezmínit, že celý film je podle mne i krásnou poctou "Dvojčatům", celá tragédie mě zabolela znovu a jaksi silněji, a je jedno, co za ní stálo, tragédií zůstává.

plakát

Pixely (2015) 

Reklama na Sony. Ale ja mam Sony rad :-) Neni to ovsem film, ktery je treba videt. Dost vtipu je povedenych, nebere se to vubec vazne a nic moc se tam neresi. Nejvtipnejsi byli ovsem Britove a nejvice potesilo The Last of Us, tuhle reklamu schvaluji maximalne :-)