Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (1 818)

plakát

Peníze těch tupců (2023) 

Podobné téma jako Sázka na nejistotu, akorát tady je všechno špatně. Zatímco Sázka na nejistotu dokázala naprosto srozumitelně vysvětlit CELOU finanční krizi z let 2008-10 tak, že to pochopila i úplná lopata, Dumb money v tomto ohledu naprosto selhává a nedokáže vysvětlit ani podstatu pump & dump. Všichni aktéři (od studentky po sestru v nemocnici) vypadají jako zběhlí tradeři, a to je taky cílovka filmu. Pokud ve volných chvílích netradujete a netušíte, co je to shortování, tak se nebudete chytat a filmu je to úplně jedno.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Tak toto je pro mě naprostý omyl. Je to pěkně natočené i zahrané, fakt drahá produkce, ale ABSOLUTNĚ mě to tematicky míjí. Zvládl jsem půl hodiny a nejradši bych to poslal do odpadu, ale to by fakt nebylo fér. Pokud se někomu téma mušketýrů líbí, bude chrochtat blahem. Pro mě to je podobné, jako sedět v sále plném těch nejlepších domečků s panenkama. Pětiletá holka by za to dala ledvinu, ale já si akorát říkám "ty vole, co tady sakra dělám".

plakát

South Park: Not Suitable for Children (2023) (TV film) 

Opět trefa do aktuálních trendů, akorát škoda toho závěru. Výborné téma, které se ale nepodařilo vypointovat. Ale u licitátora jsem se fakt zasmál! :-)

plakát

Red Rooms (2023) 

(F)artové soudní drama aneb To byla zase nuda jak prase. A tady pochopitelně v červených číslech. Ach jo.

plakát

Ricky Gervais: Humanity (2018) (pořad) 

Žervé je brilantní a nebojí se fakt vůbec ničeho. Dva momenty mě tady drsně rozchechtaly. Popis protahujících se koulí po padesátce, kdy chlapův pytlík začíná připomínat dvě švestky ve fusekli, která ve vodní lázni překvapivě plove k hladině (tady jsem se málem udusil) a potom část, kdy si dělá prdel z bigotního katolíka, který mu přeje, aby ho znásilnil Satan. Tohle byly brilantní momenty a ten zbytek byl pak už jenom vynikající. Asi se budu rouhat, ale tady Žervé dotahuje Carlina.

plakát

Ricky Gervais: Armageddon (2023) (pořad) 

Opět hrozně dobré. Nebýt George Carlina, řekl bych dokonalé, ale laťku přilepenou ke stropu nepřeskočíš. Každopádně pedo-fóry geniální, rozchechtaly mě slušně!

plakát

Saw X (2023) 

Největší demýtizace Johna Cramera za celou sérii. Jasnější znázornění jeho motivace a zásad v žádném z předchozích dílů nebylo. Je to opět vynalézavé, ale hraje se místy přes sílu na efekt a logika kulhá na obě nohy. Nenadchlo, ale ani neurazilo.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Neuvěřitelná byznysová lekce based on true story, ve které je úplně všechno: od vyjednávání, přes psychologii prodeje, až po design thinking. A jako bonus parádní feel-good koncovka. A taky definitivní potvrzení, že značkové boty jsou úplně stejné jako kterékoliv jiné boty. Ten rozdíl v ceně nejde na vrub kvality, ale marketingových nákladů.

plakát

Všichni moji cizinci (2023) odpad!

Buď jste tady všichni čtyřprocentní, nebo jste se fakt už úplně posrali. To že je ve filmu řada scén, ve kterých je víc testosteronu, než by mi bylo po chuti, by mi až tak nevadilo. Ale to, že je to BRUTÁLNÍ, ale opravdu strašlivá nuda, to mi teda vadí fest. Vydržel jsem do půlky a pak to proskipoval do tří čtvrtin, ale víc jsem nedal. Celou dobu se tam nedělo prakticky nic. Vůbec netuším, o čem to sakra bylo. Nebylo to o hledání sebe sama, protože borec je se sebou vyrovnaný (aspoň se tak tváří), na rozdíl od svých rodičů. Jako vážně, 73 %? Neuvěřitelné.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Drsné hory, drsné podmínky, drsní hoši a nakonec i dost drsný příběh based on true story. Moc dobře natočený, nutno dodat. Místy se mi zdálo, že hapruje logika, třeba když trosky letadla zavalil sníh, oni se z nich museli vyhrabat a o záběr dál je zase letadlo na povrchu. Ale celkově dost působivé.