Reklama

Reklama

Red Rooms

  • Kanada Les Chambres rouges (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přišel den, na který Kelly-Anne čekala. Začíná soudní proces s Ludovicem Chevalierem, obviněným z brutálních vražd tří nezletilých dívek. Na rozdíl od většiny lidí nachází Kelly-Anne v muži fascinaci, stává se jím posedlou a nevynechá jediné soudní slyšení v naději, že jí věnuje aspoň jeden pohled. Hranice mezi realitou a fantazií se ale ztenčuje, až Kelly-Anne přestává být jen pasivní pozorovatelkou. Pascal Plante se opět zajímá o ženskou subjektivitu, tentokrát však přichází s artovým thrillerem o nebezpečné přitažlivosti zla. Hra s viděným a skrytým, explicitním i tušeným přitom ústí až ve fyzický divácký zážitek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý thriller ze soudního procesu vyšinutého vraha. Nebylo to špatné, ale ocenil bych více omáčky ohledně vyšetřování a méně pokusů o jakýsi druh umění. Artové drama ze soudního prostředí je totiž celkem nuda a první polovinu filmu tak považuji spíše za zbytečnou. Věřil jsem, že to finále ještě napraví, ale celkové znění bylo natolik nejasné, že stále ještě nevím jak si konec vyložit. Byla snad slečna od začátku do vražd nějak zapojena, nebo si chtěla užít trochu té ,,legrace" s vrahem a všemi pozůstalými? Další možností je zoufalá snaha po pozornosti či se snad zavázala, že vraha za každou cenu dopomůže lapit a poslat za mříže? Každopádně jsem při sledování nepociťoval žádné silnější emoce a dílo mi ani nepřišlo kdovíjak nápadité. Nechám to na lepší průměr, ale zdejší nadšení moc nechápu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Artový Soudní Thriller z Kanady! Začíná soudní líčení Ludovica Chevaliera, který je odsouzen z vražd tří mladých holčiček, kde došlo i na Snuff videa a prodej na Dark Web, takže rozhodně zajímavý soudní případ. Film sledujeme z pohledu modelky, která se stává případem posedlou a začne být docela slušný psycho. Soudní přestřelky jsou fajn a rozhodně jde o spravení chuti po příšerné Anatomii Pádu, byť bych si toho soudního líčení dokázal představit ještě více, občas se film zaměřuje na něco, co není úplně atraktivní. Potěší konverzace experta na Dark Web a závěr zaujme intenzivním a napínavým pokerem s Bit Coiny, který patří k highlightu celého filmu. Škoda, že snuff scény jsou mimo záběr, ale chápu, že by to jen tak neprošlo. Asi to šlo udělat temnější a intenzivnější, ale i tak jsem s tímhle nenápadným Thrillerem spokojen a za pozornost určitě stojí, ovšem nejde o žádný žánrový převrat. 7/10. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý, temný, silný, napínavý a až ten úplný konec mě nechal vydechnout.. Pocitově pro mě dost náročný, místy husí kůže, tu a tam se mi obracel žaludek, přesto jsem pořád byla napnutá jak struna a chtěla vědět, co zamýšlí hlavní postava.. Ta malá poblázněná mě příliš nezaujala, čišela z ní naivita a to mi nepřipadalo až tak zajímavé, herecky ovšem velmi dobré.. Každopádně tohle stojí za zastavení.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Random výpisky na téma dark net, groupies a sérioví vrazi nesoudně smíchané s prvoplánovým motivem "navenek krásné, ale uvnitř zrůdné modelky, která žije v klinicky čistém bytě s AI, co vypráví vtipy". Film, který hloubkovou psychologii zaměňuje za vnějškové efekty, nechtěně přitakává bulvární fascinaci násilím a vhled do patologického světa za eklektické střídání témat, o kterých nevypovídá lautr nic. Prázdné gesto, horor leda vacui. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Velmi originální, intenzivní film, který vás zadupe do země, přestože v něm nic brutálního neuvidíte (slovo "neuvidíte" podtrhuji). Zpočátku až dokumentárně vyhlížející soudní drama vygraduje do neuvěřitelně silného zla a teroru (psychického). Jednohvězdičkových názorů si nevšímejte, očividně jsou v menšině a navíc mimo. Než začnete psát něco o modelce hackerce, tak si uvědomte, že hlavní "hrdinka" není žádná hackerka, jen umí dobře googlovat (pardon, duckduckgovat), ani geniální pokerová hráčka, počítač jí ukazuje pravděpodobnost výhry a v závěru měla prostě kliku._______ Nejlepším důkazem toho, o jak dobrý film jde, je umístění v první desítce divácké ceny, kde se většinou umisťují jen nekonfliktní feel good filmy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • „Red rooms“ jsou fiktivní webové (TOR) stránky, které údajně hostují živé přenosy krutého a násilného zacházení s lidmi za účelem zábavy nebo voyeurismu. Naleznout je lze pouze na deep webu a mezi podobnými undergroundovými komunitami. Je důležité si uvědomit, že existuje mnoho kontroverzí ohledně existence reálných „red rooms“ a jejich existence se považuje za urban mýtus. Nicméně nelze s jistou říci, zda neexistuji. (Kailo)
  • Režiséra Pascala Planta zaujaly fanynky sériových vrahů, které se zčistajasna objeví u každého sériového vraha, který se dostane do zpráv, a fandí mu při soudních procesech. Zajímalo ho, co jsou tito lidé zač, ale protože zkoumal kybernetické zločiny, rozhodl se do svého thrilleru promítnout technologický aspekt naší společnosti, čímž z hlavního hrdiny udělal velmi moderního psychopata. (Kailo)
  • Režisér Pascal Plante záměrně odklonil příběh od skutečného sériového vraha k fanynkám, aby mu dodal ženský pohled na věc, což je v thrillerech poměrně vzácné. (Kailo)

Reklama

Reklama