Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (905)

plakát

Girls5Eva - Albový režim (2022) (epizoda) 

"And we're hungry to get back at it. Right, ladies?" "We're the best band in the world, and anyone that says otherwise is jealous and senile and not getting enough fucking meat pies." "Okay..." "Why is Gloria acting all Liam Gallagher-cocky??" - "Everytime I look in the mirror, God looks back."

plakát

Girls5Eva - Vlastní cestou (2021) (epizoda) 

"I wanna do Jingle Ball!" - "Yeah, and I wanna be hand-fed by Gillian Anderson like a complicated rescue horse, but we don't all get our ultimate dream."

plakát

Můj příběh (2019) odpad!

No tak tohle bylo strašný. Neříkám to často,  ale tohle byla kompletní ztráta času. Předvídatelný příběh se všemi možnými předvídatelnými rádoby zápletkami. Celé se to točí kolem nějakého kultu krásy, neustále "holčičko", a "princezno", což samo o sobě je odpuzující. Lidé, které příběh zahrnuje, včetně vedlejších rolí, jsou banda nudných, šedých postaviček v čele s hlavní hrdinkou a Křížem. A jsme u toho - proč proboha ten Kříž tady? Navíc, nevím, jak se to tvůrcům povedlo, ale Kříž zde vypadá na 70.  Přičemž má hrát asi čtyřicátníka, což s sebou nese několik problémů: za a) na čtyřicátníka zde nevypadá ani omylem,  a za b) opět tu máme schéma, kdy postarší seladon loví ve vodách dvacetiletých holek, a je samozřejmě úspěšný. Je poměrně nepravděpodobné, aby mladá žena,  bývalá baletka, které sice ve filmu má být 31, ale vypadá mladší a i její životní zkušenosti, postoje a názory také  odpovídají mladšímu věku, by šla s Křížem, pardon, s "Hvězdářem", aspoň tedy v té formě, v jaké zde Kříž vystupuje. Musel by mít prachy, což možná i má, ale hrdinka, jak nám ji tady vylíčili, má být naladěna na romantickou notu a nehledat jen sponzora. Výborná byla ovšem jeho rekce, když se mu hlavní hrdinka svěří :"Zemřela mi teta. Nejbližší člověk!", a Kříž opáčí během setiny vteřiny :"To je mi líto, chcete víno?"  Hudba plytká a rádoby dramatická. Četla jsem tady v recenzích několik pochval na Cibulkovou; nesdíleno. Akorát je tady klasicky hysterická, a to celý film!, tak jak to ona umí.  Jo, a kolem 59.miuty filmu si užijete naprosto příšerný vnitřní monology. Příšerný.  Ještě dodám, že Saša Rašilov byl už nyní mimo veterána z Afghanistánu i násilníkem, co chrstá holkám do obličeje rozpálenej olej.

plakát

Post Mortem (2020) 

Tak tohle byla velmi příjemná podívaná. Výprava parádní, atmosféra venkova z filmu jen čpí, scénář slušný, no a co musím vyzdvihnout nejvýše; ústřední duo, mladý fotograf a jedenáctiletá Anna. V jiném filmu a v jiném pojetí by to vůbec nefungovalo a mohlo by působit i celkem zvrhle, tady ale ne, oba jsou sympaťáci a chovají se přiměřeně normálně. Přátelské pouto jim divák bez problémů věří. Bohužel je těžké najít kvalitní "duchařský" horor, většinou to sklouzne k trapným lekačkám, nebo se polovina stopáže odehrává ve tmě ala "hádej, hádači co tam je", no a  v nejhorším případě "duchy" či "duše" divákovi filmaři naservírují coby antropomorfizované tři metry vysoké démony s rohy, drápy a podobnými rádoby ďábelskými atributy, takže veškeré kouzlo toho neviděného jde do kopru a atmosféra tíživosti je na nule. Tady to bylo zvládnuto dobře, ačkoli na můj vkus byli "duchové" na konci filmu k vidění přeci jen příliš "konkrétně". V kontextu příběhu to ale filmu příliš neuškodilo. Závěrem děkuji uživateli Necrotongue, že toto dílo ohodnotil a okomentoval, protože jinak bych se  o něm vůbec nedozvěděla.

plakát

Film roku (2021) 

Mě tedy toto hrozně bavilo. Čekala jsem průměr s občasnými vtipnými momenty, ale smála jsem se téměř celý film. A to i přesto, že jsem na to koukala s dabingem. Prostě to sedlo. Pokud bych měla najít něco ke kritice, bylo by to posledních cca 5 minut filmu - nijak zásadně neuškodily, ale podle mě byly zbytečné.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Promrhaný potenciál. Chvílemi poměrně napínavé. První půlka super. Pak to jde celkem do kopru a "rozuzlení" je už vyloženě na nic.

plakát

Stínohra (2022) 

Instantní depka. Rozhodně je to zajímavý počin a  nemůžu tomu upřít jisté kvality (atmosféru to má sakra hutnou, hudební stránka je taky silná), ale některé aspekty ubíraly na uvěřitelnosti. Např. mladá holka sleduje spícího polonahého ožralého Ondríka, a začne z něj stahovat deku, aby se mu mohla kouknout na zadek? Jako vážně? Co by z toho měla? I kdyby se jí ten chlap hodně líbil, tohle je věc, kterou, troufnu si říct, prostě 99% žen neudělá, ani je to nenapadne. Leda by nikdy v životě neviděla chlapa, a to ani na fotce či obrázku, něco jako když v Modré laguně najde Richard lidskou kostru, ale tohle? Proč tam ta scéna vlastně byla? Načež ta drsoňka boxerka vylítne, a začne  zvesela švitořit, vařit Ondríkovi a Čermákovi snídani, a nepřestává u toho švitořit jak nějaká hloupoučká žákyně deváté třídy ZŠ. Čermák se zasekne na tom, že ona chce Ondríka, a on nechce ji, takže ho tam přemlouvá, co je mu do toho? A takových momentů je tam víc, kdyby se tvůrci soustředili na to, co chtějí filmem říct (asi šlo o svědomí, vinu, trest, spravedlnost, díry v systému a tak, pokud to chápu správně), a vynechali tyhle "vztahové záležitosti" - protože ty sakra nefungují - tak by udělali líp. A nemyslím, že by pak snímek byl nějak "oholený".  Kristýna Frejová mi nepřišla v roli kriminalistky příliš věrohodná. Škoda. Javorský dobrej, předvádí takovej ten svůj standard.