Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Divnosvět (2022) 

Ptal jsem se vlastních dětí (5,7,9), čemu ve filmu nerozuměly, a dozvěděl jsem se, že nechápaly, kde otec/děda vzal plamenomet a proč měl oranžové brýle. Takže pokud se děsíte toho, že se vás vlastní děti zeptají, proč se mají dva kluci rádi, tak byste s nimi o tom sexu už měli začít mluvit, aby to nejmírnější, co donesou domů, dalo vyléčit antibiotiky…

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Osobně moc na romantické filmy nejsem, ale na tohle se koukalo dobře. Oceňuji, jak film i AH pracovali s tématem Parkinsonovy nemoci. Závěr možná může připadat jako klasický “Hollywood”, ale já to asi vidím složitěji.

plakát

Ferdinandovy zahrady (2017) (pořad) 

Chápu, že ta část populace, která čekala dalšího Přemka Podlahu, musí být nutně zklamaná. Nicméně Ferdinand Leffler v pořadu ukazuje, že zahrady jdou dělat i jinak než jako výstavka ze zahradnictví umístěná na trávníku za zdí z betonových tvárnic. Zahrady představené v tomto pořadu jsou nápadité a jejich realizace nemusí nutně znamenat průvan v peněžence, když si něco holt uděláte vlastníma rukama a na stromy si počkáte - těch deset - dvacet bříz nemusí být nutně o velikosti paneláku, a dvoumetrový stromek je záležitost cca 100 až 200 korun. A tak je to o všech položkách na seznamu - neupravené dřevo z místní pily bude taky levnější než prezicně na míru udělaný vysoký záhon.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Rebootovaná herní série Tomb Raider (Tomb Raider, Rise of Tomb Raider) je úžasná. Bohužel je to největší slabina tohoto filmu, který je inspirován rebootovanou sérií (nezkušená a mnohem lidštější Lara). Osobně se domnívám, že místo naprosto plochého vykradení příběhu o Himiko, by filmu slušelo více ušít příběh na míru, kde by se divák nemusel ptát, jaké jsou vztahy mezi hlavními hrdiny, a proč naprosto cizí lidé (Lu Ren) najednou nasazují život pro Laru, i když logicky by měli vzít nohy na ramena. Na druhou stranu přidávám hvězdu za výkon Alicie Vikander, která je jako rebootovaná Lara uvěřitelná a tak jen doufám, že si s dalšími filmy dají scénáristé trochu více práce.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Jsem v případě tohoto žánru poměrně nenáročný divák a užívám si všechny ty komixové filmy a akčňárny jako oddechový žánr. U předchozích Transformerů jsem se poměrně dobře bavil. Nicméně čtyřka je takový slepenec, který jsem dokoukal jen s největším vypětím sil a několikrát jsem se přesvědčoval, že už to za chvíli skončí. Vůbec jsem si neoddechnul, ale bohužel jsem se spíš jen trápil. (A to jsem prosím hned předtím shlédl animovaný kousek Justice League: War.) Na plátně se střídá buď naprostá klišovitá nuda s naprostým chaosem. Film nemá žádný spád, akce se děje tak nějak náhodně. Doporučuji aplikovat pouze v přítomnosti většího množství alkoholu. A ještě jedna věc - pochlebování "čínským" přátelům je nechutné a odporné jak od opilce na Hradu, tak i od amerických filmařů. Hrdinná čínská vláda nenechá Hongkong padnout... jen štěstí, že před příchodem Transformerů policie do pracovních táborů uklidila všechny demonstranty, jinak by mohly být civilní ztráty mnohem větší.

plakát

Ledové království (2013) 

Film jsem viděl v letadle a v angličtině, a dnes již (z pohledu otce) vnímám, že je to řemeslně dobře odvedená práce včetně písničkových vsuvek (před chvílí ověřeno na vlastní ratolesti z youtube), a bude to bavit nejen děti ale i dospělé. Od Disneyho nečekám hloubku, kterou mají animáky studia Ghibli, takže se film střetl s mým očekáváním.

plakát

Enderova hra (2013) 

Enderově hře (a celé sérii včetně paralelní stínové série) patří velmi čestné místo v mé knihovně, tudíž moje hodnocení musí být nutně ovlivněno tím, že přelohu znám velmi důvěrně. Filmová adaptace vypustila z knižní předlohy skoro vše, co považuji za důležité a z psychologického dramatu udělal akční sci-fi, takže jen z úcty ke knize dávám dvě hvězdy.

plakát

Lovecká sezóna (2006) odpad!

Další plytká kopie Shreka s oslíkem. Bohužel bez jakéhokoli nového nápadu, takže výsledkem je příšerná nuda, kterou jsem ani nezvládl dokoukat do konce.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Asi budu působit jako škarohlíd, ale film byl až příliš prvoplánovitě dojemný (jak jinak to mohlo dopadnout) a chvílemi hrozně natahovaný až nudný. Každopádně dávám alespoň tři hvězdičky, protože jinak byl film dobře řemeslně natočený.

plakát

Lepší pozdě nežli později (2003) 

Připadá mi, že jsem se díval vlastně na dva filmy. V první části, až na některé řemeslné chyby (například studiové záběry cesty autem na začátku), byl děj uvěřitelný a vtipný. Od postelové scény pro mne přestal být děj uvěřitelný, spousta "životních zvratů" a přehnaných emocí, které mi vůbec nedávaly smysl. Asi jsem čekal něco blíž Lepší už to nebude, a proto jsem od filmu odcházel velmi zklamaný.