Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (38)

plakát

Já jsem Groot (2022) (seriál) 

Tak tento počin od Marvelu byl opravdu krátký, ale za to mě příjemně překvapil. Každá epizoda má okolo čtyř minutek a tak seriál máte zhlédnutý za cca 20 minut. Během tohoto času vás budou čekat krátká, jednoduchá dobrodružství malého Groota s pěknou animací. Též seriál doprovází v pozadí příjemná hudba. Celkově je to vhodný zážitek hlavně pro dětské publikum, ale ani starší diváky neurazí.

plakát

Brooklyn 99 - Série 8 (2021) (série) 

Finální osmá sezóna byla ze všech ta nejslabší, to musím přiznat. Avšak závěr seriálu mě nějakým způsobem dojal, hlavně asi tím že jsem si některé konkrétní epizody napříč všemi sezónami opravdu užil, především ty s loupeží. Každopádně osmá série nebyla jako celek nic extra a ode mne si odnáší 6/10.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 6: Z pouště přichází cizinec (2022) (epizoda) 

Po šesté této šesté epizodě začínám pochybovat o tom, že Boba Fett je hlavní postava seriálu, neboť se kromě jedné scény zde neobjeví. Každopádně samostatná epizoda byla pro mojí fanouškovskou Star Wars část poměrně dobrá, už jenom z hlediska toho, jaké postavy se zde objevily. Celkově ale se v epizodě nějak nic neděje a dostáváme spíše pohled na Grogův výcvik. Samotná epizoda si ode mne odnáší 8/10.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Ale jo, pro nenáročného diváka určitě dobrý film. Od snímku jsem toho neočekával moc, ale výsledek popravdě překvapil. Osobně hodnotím 6/10.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 5: Návrat Mandaloriana (2022) (epizoda) 

Nespletl si náhodou někdo z vedení seriál? :D Pátá epizoda s názvem "Return of the Mandalorian" nemá totiž se samotným seriálem The Book of Boba Fett nic společného, kromě asi tak poslední minuty. Každopádně i tak se zatím jedná o nejlepší epizodu, což je i tak trochu smutné, že vlastně epizoda, která vypadá na pokračování druhé série Mandaloriana je lepší než ostatní čtyři epizody, které jsou zatím venku. Z hlediska obsahu je ale epizoda parádní a já osobně jsem se u ní vůbec nenudil, právě naopak mě neskutečně bavila a navnadila na chystanou třetí řadu Mandaloriana. Až na to že tato epizoda nemá s tímto seriálem nic společného, tak nevím co bych jiného vytknul, osobně uděluji epizodě 9/10.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

***** V RECENZI SE MOHOU NACHÁZET SPOILERY ***** Už jako malý kluk jsem s nadšením sledoval filmovou trilogii Spider-mana v hlavní roli s Tobey Maguirem, jednoduše řečeno jsem tyto filmy miloval. U filmů v roli s Andrew Garfieldem to už takové nebylo, ale i tak se jedná o dobré herecké obsazení. Pojďme ale řešit snímek s podtitulem "No way home", který je za mě nejlépe fungující z Hollandovo dosavadní trilogie, jeho Peter Parker už není pouze super hrdina závislí na Avengers, ale člověk s problémy jako každý druhý, avšak jeho přerostou do mnohem většího měřítka, kde se tvůrci poměrně dobře porvali s jeho osobností a emocemi. Samotný děj není až tak sám o sobě výborný ani nijak speciální, ale díky skvělému fanservisu, starých známých postav z předchozích Spider-man filmů a referencí na ně, se nudit u snímku rozhodně nebude. Film působí hlavně nostalgicky, na mě samotného zapůsobilo hned několik dojemných a zároveň nostalgických scén v druhé polovině snímku. Závěr je takový, že Spider-man: No Way Home působí především nostalgií, bez které by tak dobře nefungoval, nakonec né všechny pasáže či části byli dokonalé a bezchybné s dobře fungujícím scénářem, jednalo se především o první polovinu filmu. Většinou se snažím hodnotit co nejvíce objektivně, avšak vždy je tam subjektivní část, která zapůsobí na mé hodnocení, buď méně nebo více, konkrétně v tomto případě se angažuje nostalgie a fanouškovství postavy Spider-mana, díky tomu hraje subjektivita větší roli takovou, že snímku dávám 8,5/10.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Film Venom z roku 2018 je taková pohodová fajnová podívaná, která sice měla své negativa, ale jako odreagovačka působila dobře. Autoři si tedy mohli vzít ze snímku ponaučení a neudělat stejné chyby i u filmu Venom 2: Carnage přichází. To se ale bohužel nestalo. Snímek totiž trpí hromady nedostatky, které opravdu dobré herecké výkony hlavních představitelů nezachrání. Tak například prvním negativním faktorem už je délka filmu, ta je z mého hlediska celkem dost krátká a díky tomu je děj a rozvoj postav dost ořezaný, třeba takový Carnage je dost nevyužitý charakter, který ve snímku nedostal téměř žádný prostor a z hlediska filmu se o něm nic moc nedozvíme. Dalším faktorem je děj, který je nejenže dost ořezaný, ale i tak dělaný podle klasické šablony zápletek či zvratů, které jednoduše řečeno už během sledování nějakou dobu před určitou událostí čekáte. Celkově mě snímek druhého Venoma velmi zklamal a ode mne si odnáší 4/10.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Od seriálu Arcane jsem popravdě toho nečekal příliš hodně. Já osobně nejsem ani úplně aktivní hráč hry League of Legends, nýbrž pouze příležitostní hráč, který si zahraje pouze jednou či párkrát za určitou dobu. Po vydání prvních tří epizod jsem byl ale zvědaví a tak jsem si seriál pustil. Po zhlédnutí první epizody jsem však byl v šoku a to pozitivně. Celkově mě všechny epizody první řady neskutečně bavili a nadchly. Animace, dabing i děj je prostě skvělý a do budoucna se určitě ubírá tím správným směrem. Jelikož nemám co seriálu vytknout, tak musím celkově dát první řadě 10/10

plakát

Duna (2021) 

Na film Duna jsem se ještě před tím, než jsem šel do kina celkem těšil. Nejsem sice člověk, co četl knihy a tak nemůžu film s knihami nijak porovnávat, ale i tak jsem slyšel o nich samé pozitivní věci. Film už podle zmínek a traileru byl ambiciózní a tak jsem čekal minimálně dobrý film. To co jsme ale dostali bylo ale mnohem lepší než dobrý film! Samotný snímek by nepůsobil tak dobře, kdybychom nevěděli že tento film je pouze první část a čeká nás minimálně jedno pokračování. Z vizuálního hlediska film vypadá úchvatně, do toho také určitě přispívá skvělé herecké obsazení a následné výkony. Závěrem bych chtěl říci, že u filmu jsem se ani na chvíli nenudil a z mého pohledu jsem byl proto velmi nadšen. Celkové hodnocení filmu - 9/10

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Seriál Loki mě narozdíl od některých posledních filmů z MCU popravdě nadchl. Původně jsem se bál, že to bude ten nejhorší MCU seriál, který měl vyjít v tomto roce, ale nakonec jsem se mýlil. Seriál Loki je totiž zatím momentálně za mě ten nejlepší a proč vlastně? Je to hlavně z toho důvodu, že se seriál vydává trochu jiným směrem než ostatní Marvelovky, které se začínají se svými zápletkami a celkově obsahem opakovat. Děj se popravdě ubírá velmi slušným směrem, pochválit ale musím taktéž rozvoj postav, vizuální efekty či herecké výkony. Seriál ale bohužel není dokonalý, ale i tak se jedná z mého názoru o velmi slušný seriál. Celkové hodnocení první řady - 8/10