Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Akční

Recenze (24)

plakát

Hořící Mississippi (1988) 

Super drama z jižanského rasismem protkaného prostředí. Willem Dafoe hraje sympaťáka na výbornou a to samé se dá říct o Genu Hackmanovi. Za mě plné hodnocení, u tohodle filmu se nudit nebudete.

plakát

Spalující touha (1999) 

Za mě-nuda nuda, šeď šeď. Asi jsem to nepochopil.

plakát

Rande měsíce (2006) 

Celkem vtipná komedie z prostředí supermarketu. Vypíchl bych zejména Vinceho boxboye.

plakát

Sám doma (1990) 

Tenhle film jsem svýho času (bylo to před Vánoci) nemocný ležíc doma dokázal sledovat, asi deset dní za sebou každé ráno. Dodnes se na něj rád podívam, Culkin je tam úžasný a nemluvě o zlodějíčcích Harrym a Marvovi. Kdysi kasovní trhák a jednou (možná) klasika.

plakát

Musíme si pomáhat (2000) 

Asi nejlepší Hřebejkův počin. Pohled na válku zase tak trochu z jiné strany, rozpor mezi zbabělostí a odvahou. Zachránit něčí život a vystavit tak všanc svůj (a nejen svůj) vlastní, toť dilema. Na film se vždy rád podívám znova, musim ocenit především hudbu a taky pana Duška.

plakát

Chlapci a chlapi (1988) (seriál) 

Musim se přiznat, že jsem dostal k mání všech jedenáct dílů a zvládnul jsem je za tři dny. Kouknu-li na ostatní komentáře, vidim, že se na diskuzi negativně hodnotí propaganda-překvapilo mě, že v seriálu je jí minimum. Že se snaží armádu trochu idealizovat? To už patřilo ke koloritu doby. Jinak oproti jiným seriálům z té éry trochu hůře zahrané, ale to je dáno slabším hereckým obsazením. Vyzvednout se dá výkon paní Hadrbolcové,Bláhy,Javorského,... Jinak velmi slušná muzika a vůbec---mam asi na tyhle seriály úchylku, tak jedna hvězdička za ní navíc. Guláš rulez!

plakát

Žena za pultem (1977) (seriál) 

Vůbec nechápu proč tady všichni hodnotí s tim subjektivním politickým náhledem na věc. Jako seriál to podle mýho neni špatný a herecké výkony jsou oproti dnešním seriálům nadprůměrné a to ani nemluvim o scénáři. Prostě seriál vzniklý za určité své doby. Z nostalgie k takovým dílům (ne však k té době vážení!!!) dávám o hvězdičku navíc nad průměr.

plakát

Audience (1990) (divadelní záznam) 

Docela zábava asi 20minut, po těch se již člověk ničeho nového nedočká. Zahráno oběma protagonisty senzačně, ale ze scénáře už bohužel neměli kde čerpat. Historická hodnota je však převeliká.

plakát

Byl jednou jeden dům (1974) (seriál) 

Seriál sice natočený za hluboké totality, ale těžko byste v něm hledali nějaké chyby. Je zde k vidění neuvěřitelná plejáda hereckých es, obvzlášť výkony starších herců jsou petihvězdičkové. Za zmínku stojí hlavně pánové Menšík a Sovák, člověku je až líto, že už asi takoví herci vymřeli, jejich dialogy a hádky ve Šťovíčkově hospodě jsou nezapomenutelné. Jasných 5*

plakát

Rafťáci (2006) 

Oproti Snowboarďákům mi přišli Rafťáci poněkud laciní, snaha vytlouct vtip za každou cenu se nese celým snímkem a někdy působí dost toporně. Role Oldřicha Navrátila mi připadla vrcholně trapná. Biograf se však dobře bavil-čili svůj účel film zřejmě splnil.