Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Kdyby to byl pilot nového televizního seriálu, jakože by to kavalitou odpovídalo, šel bych s hodnocením nahoru, ale bohužel je to pokračování mnou dříve milované komiksové série. Už Apocalypse šel s kvalitou dolů, ale stále tam bylo hodně zábavných scén > Qucksilver, Wolverin atd. díky kterým jsem si film užil. Dark Phoenix jsem si neužíval a to samé se dělo i za kamerou, kde McAvoy a Fassbender hráli jako by záviděli Jennifer Lawrence, že to mohla zabalit už v půce filmu a Sophie Turner vypadala jakoby ji mezi scénámi znásilňoval Ramsey Bolton. Jen díky podařené akční scéně na konci a některým odkazům (MCU krade X meny) dávám 2/5.

plakát

Triple 9 (2016) 

Promarněná šance. Motivace postav je někdy směšná, často absurdní a většinou neuvěřitelná. Někdo zručnější by dokázal s polovinou postav vybudovat dvakrát tak hutnější příběh. Po výborném traileru jsem čekal něco jako MĚSTO, ale přišla studená sprcha.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Původně jsem myslel, že seriálem roku 2016 pro mě bude STRANGER THINGS, ale tohle byl o poznání větší mindf*ck. Prvních pár dílů, kdy se stále vracíme na začátek, nás pomalu seznamuje s principy hry a za tím vším rozehrává hru mnohem větší. Hrátky s časem, twisty, double twisty, podmanivá hudba. Některé otázky pro mě sice zůstaly nezodpovězeny, ale třeba jsem jen nedával pozor. Snad si i další sezóna uchová takové tempo a nebude se zbytečně tlačit na pilu. Zatím 90%

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Film o muži plném pochybností, zda udělal to nejlepší co mohl. Hanks se v roli drží svého standardu, Eckhart ho podobně doplňuje. Zdánlivě jednoduchý příběh, u kterého jsem se v prvních chvílích divil, jestli se vůbec hodí na zfilmování, je zpracovaný mistrem řemesla tak, že jsem na něj myslel ještě dlouhou dobu po shlédnutí. „that´s enough of that“

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Někomu se tvůrčí rukopis Guye Ritchieho pomalu okoukává, ale mě určitě ne, a tentokrát mi to sedlo ještě víc než u Sherlocka. Bohužel příběh v ničem moc nepřekvapil. Tím nechci říct, že by film byl špatný (viz moje hodnocení) a je mi líto, že film kasovně propadl, přesto bych Ritchieho raději viděl u nějaké originální gangsterky, kterou nám už dlouho nedopřál.

plakát

Vítězové a poražení (1999) 

Stoneovo opus magnum na téma americký fotbal. Této hře nerozumím, přesto se na filmy s touto tematikou dívám rád, ať už jde o komedii nebo drama, ale nic z toho co jsem kdy viděl, se nedá srovnat s „kvapíkem Beamenem“. Jde o ten široký pohled na věc, kde nevidíme jen vzestup a pád (pád a vzestup) jedné postavy, ale celý kolotoč, který se točí nezávisle na tom. Stone zde dokáže neuvěřitelně pracovat s postavami, kdy vám stačí jedna scéna, abyste poznali, kdo je co zač. Za to samozřejmě patří zásluhy i hercům, jakoby jim postavy byly napsány na míru. Kromě již tradičně vychvalovaných hlavních postav mohu pochválit třeba McGinleyho a Eckharta. Vše ještě vyzdvihuje skvělý český dabing a výborný soundtrack.