Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (370)

plakát

Střepy v hlavě (2008) 

Než v hlavě spíš Střepy na podlaze.. Ellis zasazuje mrtvolné postavy do neživotného světa plného napětí, otázek a lekaček. Pohrává si s divákovým očekáváním a klišé (co se stane, až se otočí zpátky?), ale především brilantně režíruje a celou dobu "baví". Ať už je pointa jakákoliv, tenhle film má blízko k nejvyššímu ohodnocení.

plakát

Chata v horách (2012) 

Spoiler: Do doby, než se ukáže, že jde o hororovou Truman show, a než vyšly postavy ze sklepa, to bylo perfektní. Pak mi ale ta rozkročenost mezi "ne úplně hororem a trochu komedií" začala vadit a už jsem si film tolik neužíval. Scénář je s přibývajícími minutami čím dál víc over the top a v závěru je cítit nedostatek penízků na přesvědčivou party. Popojedem...

plakát

Klíčovou dírkou (2011) 

Snažím se nikdy nenadhodnocovat, ale v rámci všeobecného povědomí si to odpouštím. Tohle musí být kultem a já v té úzké skupině nadšenců chci být. HD půlnoční projekce s promilí nutností. 8O%

plakát

V/H/S (2012) 

Úmorné dvacetiminutové intro a pak kvalitativně různorodé epizodky, jejichž úroveň je vzhledem k celku obloukovitá. Dílčí nápady super, ale za pár dní si na to ani nevzpomenu, takže s doporučením bych byl zdrženlivější.

plakát

Swerve (2011) 

Na můj vkus možná až příliš náhod, které hýbou spletitými osudy postav. Na druhou stranu nutno uznat, že právě ony dávají dojem přirozenosti a ne stylizovanosti/chtěnosti, jak u filmů bývá zvykem. Jinak je strašně cítit, jak moc si Lahiff psaní scénáře i jeho realizaci užíval. Těžko říct, nakolik brát film vážně, řekl bych tak zpola, ale jednohubka to je velmi příjemná.

plakát

Dívka na mostě (1999) 

Vrhání nožů jako sexuální akt? To jsem ještě neviděl...

plakát

Klub vyvolených (2002) 

Svižnější a přímočařejší Společnost mrtvých básníků, kde místo Williamse podmanivě exceluje Kevin Kline, s nímž budete sdílet upřímnou radost i bolestná zklamání. Citlivější povahy budou dojaty...úžasné.

plakát

20 hodin (1965) 

Nejlepší film na LFŠ 2012.

plakát

Polski film (2012) 

Inland Empire počesku. O to víc, že v obou hraje velkou roli Polsko...mystifikující země. Díky za tyhle scénáristy.