Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (232)

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

Když odmyslíme některé docela na hlavu postavené scény a chyby - kterým se tvůrci stejně jako v prvním filmu nedokázali vyvarovat, například, že děj má hrozně divné skoky, kde zdánlivě kus chybí - tak to zase nebylo špatné. Hraní na emoce mi přišlo uvěřitelné a v zásadě to kvalitativně není horší než první film.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Jako špatné to nebylo, rozhodně solidní dávka vzpomínek na dny, kdy jsme na základce na pokračování tyhle knížky četli. Oscar za masky rozhodně na svém místě, nicméně ten zbytek je prostě místy jaksi podivně slátaný dohromady a celý film působí poměrně nekoherntně. Rozhodně ale nakonec přidávám plus za ty bobry, kteří jsou v originálním znění absolutně top.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Absolutní nářez. Ani nevím, kde začít. Hudba, zvuk, efekty, kamera, střih, režie, všechno perfektní. I herecké výkony hvězdného obsazení tlačily film dopředu neúprosným tempem. A ta epičnost naprosto neuvěřitelně megalomanských scén! Někdo psal, že tenhle film bude jednou zmiňován stejným dechem spolu se Star Wars nebo Vesmírnou Odysseou, a já říkám, že souhlasím. Doufám, že spíš dřív než později se natočí pokračování, protože by byla škoda to teď ukončit.

plakát

Stvořitel (2023) 

Nekoukalo se na to vůbec zle, ale bohužel ten příběh hrozně drhne a je plný rozporu, což je velká škoda, protože tohle byl docela ambiciózní projekt a kdyby se dobrému vizuálu vyrovnal ten zbytek, byla by to fakt pecka.

plakát

Hillsong: Odhalení megacírkve (2023) (seriál) 

Megacírkev, kterou i u nás sledovalo poměrně dost lidí, dopadla přesně tak, jak dřív nebo později musí dopadnout všechny protestantské církve - tedy 'nečekaným' pádem. Jejich písně si u nás zpíval každý protestant, sám jich několik znám, a doufám, že teď už to nikdo dělat nebude. Jak to asi může dopadnout, když se bez jakéhokoliv vyššího povolání rozhodnete, že prostě chcete mít vlastní církev, a smícháte do ní co se vám zrovna hodí.

plakát

Chudáčci (2023) 

Kostýmy, hudba, kulisy - super, top kvalita. Několik hereckých výkonů (Emma bohužel ne) - velmi solidní. Zbytek naprostý průjem, nemá ani smysl zacházet do detailů. Stopáž mohla být poloviční a i tak by mi to přišlo dlouhé jako album budovatelských písní. Možná nejhorší film, na jaký jsem kdy šel do kina.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Není to úplně typ filmu, kterému bych dal plné hodnocení, ale v zásadě tomu nemám vůbec co vytknout. Animace jsou perfektní, originální znění s množstvím známých hlasů, je naprostá paráda. Scénář není ničím extra překvapivý, ale funguje výborně a nepamatuju kdy jsem se u filmu naposled takhle dobře zasmál. A ten soundtrack! Výborný animák pro dospělé.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Smutný příběh o tom, že bohatým a váženým často prostě věci projdou, ale také o tom, že když se člověk za každou cenu musí pomstít, může to přijít draho. Solidní herecké výkony, výborný soundtrack. Sem tam jsem měl trochu problém pospojovat si scény za sebou, jelikož některé byly dotočené do konce dějového prvku, některé zase nechaly diváka domyslet si.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Zajímavý prequel k sérii Hunger Games, ve kterém je podrobněji vysvětleno, co předcházelo ději původní trilogie. Film obsahuje spoustu odkazů na trilogii a všechno do sebe perfektně zapadá - až moc. To je právě slabinou filmu, že si scénář zkrátka úplně neporadil s problémem, jak vše napasovat tak, aby to odpovídalo, proto se zde setkáme se zvláštním jednáním postav, či dějovými twisty, které mají jen jeden účel, posunout vše do potřebných kolejí. Co bych rozhodně vyzdvihnul je kamera, vizuální stránka obecně a originální soundtrack. Jako plus bych ještě přihodil, že film režíroval Francis Lawrence, který se podílel na několika filmech původní trilogie.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Scorsese zase předvedl absolutně špičkové řemeslo, tak jako ve svých ostatních filmech i zde obhájí šílenou stopáž. Film má docela konstantní klidné tempo, ale absolutně žádná hluchá místa. Casting šlape skvěle, ovšem Leo za mě drobně pod svým průměrem. Výborná je i hudba a způsob vyprávění tohoto smutného příběhu dějin USA, kdy části děje vysvětlují různé postavy ze svého úhlu pohledu. Na 5* film není dostatečně strhující a nemá moc drive.