Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (103)

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Britská komedie, od které nic nečekáte a která vás mile překvapí. I když zde hrají nejlepší britští komici, některé jsem v životě neviděl. To nic nemění na tom, že je to velice kvalitní zábava za směšných pár liber. Americké komedie se mohou jít zahrabat, pokud se chcete opravdu zasmát typickému britskému černému humoru, tohle je to pravé ořechové. Plné sexuálních narážek a zblázněných dívčích duší v kombinaci s charakter majícími muži. Nedivím se, že tato pirátská vysílání poslouchal v 60. letech každý. Starý, mladý, student či důchodce. Doporučuji.

plakát

Planeta 51 (2009) 

takový trošku jiný Shrek VI.

plakát

Co se vlastně stalo (2008) 

I když se Robert De Niro snaží, role je prostě strašná a co může jiného dělat než přehrávat a snažit se vykřesat z hrozného scénáře aspoň něco, co by se dalo považovat za určitý úspěch. Jediný Bruce dělá svému jménu čest, hraje zde sám sebe, a je po čertech dobrý. Doufejme společně, že takhle nějak se chová i ve skutečnosti. Nechtěl bych ho potkat. Producent v Hollywoodu, to není jednoduchý job a je zde velká producentská úmrtnost. Ve filmové branži to tak zkrátka chodí. Kdo není dobrý, jde rychle dolů a i když se tonoucí stébla chytá, tak jako tak skončí na dně. Přesně jako tenhle brak.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Dnes jsem chytil kritickou slinu a nejradši bych tenhle snímek roztrhal do nejmenšího kousíčku:D Přál bych si být hodný a napsat, že to ušlo, ale dnes ne, dnes to nejde. Čekal jsem něco skvostného. Ale film je nezáživný, myšlenkou zajímavý, ale nedodělaný, nedomyšlený. Efekty při rozebrání stadionů jsou jistě nákladné a pěkné, ale snímek už by nezachránila ani armáda oscarových herců. Snímek se snaží upozornit na globální problémy, globální oteplování, tání ledovců, vymírání druhů a tak dále, s čímž tak nesouhlasí Prof. Ing. Václav Klaus, CSc., Dr. h. c.:D Asi je dobře, že se něco takového objevuje, ale mělo by to mít dokumentární charakter a ne snaha o vědecké sci-fi cosi. Již koncepce je prostě špatná. A US ARMY se všemi těmi udělátky a raketami, zajímalo by mě, kolik to zapůjčení té techniky stálo. Protože to byly vyhozené peníze do vzduchu. Jo kdyby místo točení kravin raději investovali do nějaké čističky vzduchu, to by byla záslužná a bohulibá činnost.

plakát

Domácí mazlíček (2008) 

Příšera bárbínovského stylu kombinovaná snahou o vtip, který se zvrhává v nepřekonatelnou trapnost a marnost:) +- tak nějak:D

plakát

Horton (2008) 

Možná jsem si na slona zasedl, ale poněvadž jsem zhýčkaný pixarovými animacemi jako Wall-E a další, které vynikají skvělým dějem a scénářem a já to evidentně nedoceňuji. Protože sice Horton v roztomilosti vede možná tak u malých diváků. Z tohoto pohledu to hodnotit nehodlám, ti skočí na špek každému kreslenému hrdinovy, který je na správné straně řeky. Je klasickým rytířem digitálního věku, je velký, s dobrým srdcem, hodný, milý, krásný a dobrotivý. A abych nezapomněl, je i paličatý a je odhodlaný dokázat svou pravdu. Sokrates by mu ukázal, zač je toho loket....Jsou zde 2 linie příběhu, které se zdánlivě nepromíchávají. Také fanatyčtí klokani nechybí. Ten pan Who je takové střeštěné nemehlo, které v animácích nesmí chybět, ale já s ním nesympatizuji. Výpravný příběh, který je trošku podobný Ice Age, ale rozhodně nedosahuje takových kvalit. Možná je to jen kopie, inspirace, nic víc. Zachránit smítko prachu se samozřejmě podaří, všichni jsou šťastní a může se jít spát. Musím dát pomálu hvězdiček. Měl bych být spravedlivý. Ani Jim Carrey to nezachrání.

plakát

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) 

Fandové vískají radostí, ostatní si řeknou tak maximálně hmm... (autorská práva na hmm má Her0.89) ... Víte, ono hodnotit film, který vznikl jako pokračování 10. série Hvězdné brány, není pro fanouška snadná záležitost. Snaží se na tom najít všechna pozitiva. Ale pravdou je, že od zničení Goaul´dů jde tenhle seriál a potažmo i film do kytek. Charismem nabombeného a nasypaného:D Andersona nahradil Ben Browder, který se stůj co stůj snaží jít ve stopách svého úspěšného předchůdce, sype hlášky z rukávu jedna radost, ale nikdy už nebude tím pravým ořechovým. Anderson jediný nevydržel, ostatní členové týmu zůstali. Stará dobrá SG-1 se rozrůstá a možná trošku ztrácí svou kvalitu na úkor kvantity, ale zase sem Vala vnáší určitý nový element. Pamatuji si na poslední díl, kde byli naprosto všichni, zapojili se do akce a zvítězili, jeden z nejlepších dílů. Asi jsem proti Browderovi zaujatý, já nevím, není mi sympatický, ale film navázal na to, na co měl, drží se dějové linie a je stejný jako seriál, plynně na něj navazuje a nepoznáte rozdíl, Oriové jsou zničeni a doufejme, že se s našimi hrdiny ještě někdy setkáme v plné polní, ale moc šancí už tomu nedávám. A je to škoda. Tak jednou zase něco skončilo:) In deed, jaffa, jaffa kree, kel mak ker Apophis.

plakát

Hvězdná brána: Návrat (2008) 

I když můžu čestně prohlásit, že jsem velký fanda Hvězdné brány a celého kultu kolem, tohle se nepovedlo. Tak krásně nám celý seriál začínal, Ra byl zabit, rozběhl se program v čele s nezapomenutelným Jackem O'Neillem a vzrušení z každé další epizody nabíralo na obrátkách. Až do 9. řady, kdy se do děje jaksi znenadání připletli Oriové mi připomíná, že se taky klidně mohlo stát, že přijedou Wrightové na svých vesmírných korábech a roztrhají svět na kusy. Nestalo se. Od 9. řady si troufám tvrdit, že propracovanost a obliba SGC klesla. Hrozba Goa'uldů byla zažehnána a přece o tom tenhle seriál byl. O těchhle potvůrkách v hlavě. Později už to nemělo takový šmrnc. Punc jedinečnosti byl fuč, přestávalo být co vymýšlet. To byl takový rychlý přehled. Bohužel Stargate: Continuum je dějově slabý, vrací se do dob boje s Baalem, což je krásné. Neznám nic fantastičtějšího než svítící oči goa'ulda. Ale celé to s časovou linií, s posunem a zmizením všech. Zdá se mi, že takový konec si Hvězdná brána nezasloužila. Mohlo to být víc akčnější, nějaké akce na lodích, výbuchy, zbraně, bombardéry, Jaffové, prostě napráskané dějem, jako dřív. Film již nedosahuje kvalit SGC a nejlepší časy jsou dávno pryč. Teal'ca přesvědčili, zachránil planetu, ale já jim to nežral. Už to nebylo ono. Jediný Jack si samozřejmě držel svou úroveň a hláškami zasypával Baala, na toho jsem se vážně těšil. Pohled na partu Goau'ldů a stará dobrá garda, to stálo za zhlédnutí. Děj má občas trhliny, viz. Mitchellův děd a celé je to takové divné. Archa pravdy byla kvalitativně na lepší úrovni. Ale nechme to být, svět jde dál, tohle je definitivní konec. Všichni se naposled sešli, aby se rozloučili. Sbohem Fantastic Four.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

NEw Indi, očekávání velká, akce, šupy, bomby, nářezy .. konec jedno velké (nemilé) překvapení. Jako obří rotační kužel v podobně neidentifikovatelného tělesa, prohánějící se amazonským pralesem, no sorry, ale to trošku Spielberg s Lucasem přehnali ne? Jinak skvělý rozjezd, Indoušek se zase vyhne všem kulkám a film má veliké tempo, celé kino strnule čeká, co Indy vymyslí, jak se dostane z té a z té šlamastiky a vše je doplněno skvělými efekty a vynálezy z říše snů. Mladičký Shia LaBeouf známý z Transformers nebo Já, robot vnáší do filmu nerozvážnost a prudkost v konstrastu se zkušeností Forda. Indyho jsem měl vždycky moc rád, tenhle film nezklamal, rozhodně kvalitní, akorát je trošku ve stylu Akta X, to se ve scénáři trošku přehnalo. Spojení se Sovětskými agenty a s mumií Cate Blanchett je povedené, období studené války nadsazené, typicky americky. Ale světě div se, Indi je zpátky v plné síle, na to, kolik je Harrisonu Fordovi, obdivuhodný výkon a má furt velikanánský biceps. Jedině kino na tenhle film, veliký Harrison, skvělý zvuk, k nakousnutí:D