Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (8)

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Mě to bavilo. Semtam dojalo, semtam rozesmálo. Krásné lokace, žadná vážná témata, pár scének bych tam nepotřebovala, ale celkově příjemný film.

plakát

Střídavka (2022) 

Tohle se vubec nepovedlo. Dokoukala jsem to, ale radost mi to neudělalo. O čem to vlastně mělo být?! Scénář mizerný, děj o ničem, Polívková bohužel zase v takové ztřeštěné roli, Čvančarové to vůbec neslušelo a ta její role je taky hodně divná. Dobře se kouká na Hoffmana, ale postavu mu taky nenapsali dobře, atd.,atd.

plakát

Ostrov (2023) 

Mně to bavilo. Na rozdil od mnoha českých rádoby komedií z posledních let, se mi Ostrov líbil a bylo tam více scén a dialogů, které mně fakt rozesmály. Plodková je skvělá a Langmajer taky a hezky k sobě ladí. Ve filmu je takový zvláštní styl humoru, možná je to tím, že se naprosto banální příběh (on se s ní chce po dvaceti letech manželství rozvést, protože už ho to s ní nebaví a našel si jinou) odehrává z úplně nejméně pravděpodobného důvodu v nejméně myslitelném prostředí. Pusťte si to, pobavíte se.

plakát

Otec (2020) 

Nádherný film, strašně smutné téma, ale úžasně zpracované. Herecky dokonalé. Divák je zmatený, neví, co je pravda, co je teď, co bylo předtím, stalo se to nebo ne? Ale pak si uvědomí, že to je přesně to, co prožívá Anthony Hopkins coby starý nemocný muž. Hraje ho skvěle, věříte mu každé gesto. A jeho dcera v podání Olivie Colman nezůstala pozadu.

plakát

Stillwater (2021) 

Matt Damon je skvělý, i když mu to tam (záměrně) vůbec nesluší. Camile Cottin je úžasná, její filmová dcerka je dokonalá. Zápletka je zajímavá, do poslední chvíle jsem si nebyla jistá, co a jak se stalo. Film si zaslouží vyšší hodnocení.

plakát

Hádkovi (2022) 

Na začátku se mi zdálo, že je to úplně hrozné a že bude nejlepší to vypnout. Pak jsem se dodívala, ale kdybych to vypla, o nic bych nepřišla. Nehrála tam snad jediná kladná postava, možná jen sestra těch dvou “povedených” bratrů, ale ta se objevila jen na chvilinku na konci. Jedna manželka horší než druhá. Čvančarová i Nováková to zahrály skvěle, ale ta koncentrace zla, hlouposti, závisti, lží, intrik, přetvářky, pomluv a manipulace, na mě byla trochu moc. A nic jiného tam nebylo, žádný děj, žádný boj dobra se zlem. To se nepovedlo.

plakát

Řekni to psem (2022) 

Není to kdovíjaké umění, děj je předvítatelný, ale je tam krásný Benoni, hezcí psi, zajímavá Kohoutová, legrační Žilková, Vinohrady, jedna vtipná věta a má to šťastný konec.

plakát

Hodná holka (2002) 

Film jsem objevila náhodou po 21 letech od jeho natočení. Je jednoduše natočený, je vlastně celý takový smutný, melancholický. Banální zápletka, ale pro mě nečekaný průběh i závěr, který mě potěšil. Herecky skvelý.