Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (544)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Dlouho mi film unikal a nic mě nelákalo se na něj podívat. Nakonec jsem se k tomu ale dostal a byl jsem velmi spokojeným divákem. Výborné sci-fi s povedeným příběhem a vizuelně vydařeným zpracováním. Osment má dar herectví ve vínku a umí ho náležitě využít. Moc pobavila role Jude Lawa, naopak trochu zklamal natahovaný konec. Jinak ale velmi povedený počin.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

- "Pročpak ten hasicí přístroj nefunguje?" - "Made in UK" - "Aha, jasně." Ono je to ale naopak! Právě proto, že je to vyrobeno ve Velké Británii je to tak zábavné. Vtipy na ajťácký účet srší plným proudem a nablblá Jen je skvěle doplňuje. Pevně však doufám, že ještě nějakou tu sérii autoři přidají, abych mohl zvednout hodnocení ještě o jeden stupínek a nedopadlo to jako u Black Books, kde mi tak trochu chybějící pokračování chybělo.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Příjemná Burtonovská pohádka, která rozhodně stojí za vidění. Bohužel neznám moc původní Alenku, ani jsem nevěděl, že nová inscenace na ní navazuje. Navíc jsem film viděl "pouze" ve 2D a i přesto se mi líbil. Prostě spolupráce Burton a Depp mě zatím nikdy nezklamala a ač to není jejich nejlepší dílo, rozhodně opět bodují.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Zbytečný restart série, který kromě parádního záporáka Lizarda a novějších efektů nemůže vůbec nic nového nabídnout. Tobey Maguire měl možná svoje mouchy, byl na postavu Spideyho trochu nevýrazný a málo drzý a ukecaný, ale Garfield roli rozhodně nezachraňuje a ten správně provokativní projev mu chybí úplně stejně. Nuže děkuji za podívanou, pro zabití nudy uspokojí, ale radši se vrátím k první trilogii.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Ani povedený vizuál nezachrání zmršený scénář, nesympatického Garfielda a odfláknutého Osbourna s Rhinem. Slabší průměr.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Dnes už klasika z krásné Paříže. Úžasný herecký výkon, kamera a samozřejmě hudební doprovod. Netřeba snad dále komentovat, to se musí vidět.

plakát

Americký Shaolin (1991) 

Nostalgie z dětství, příběhově šílená blbost, ale pořád koukatelná. Choreografie soubojů velice obstojná.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Stejně jako v případě Da Vinci Code, musím hodnotit pozitivně. Příběh má sice několik nelogických děr (hlavně v podivně ubíhající "časomíře"), ale zase je mnohem akčnější a nabízí tak trochu jiný druh zápletky, která koketuje mimo jiné i s tématem o nahánění sériového vraha a připomíná tak filmy typu Sedm, nebo Purpurové řeky. Strhující tempo pronásledování padoucha je velmi napínavé a celé to pozamotávané vyvrcholení je prostě něco pro mě. Podobný film jsem dlouho neviděl a rozodně se na nějaký takový zase těším.

plakát

Argo (2012) 

Úžasně natočené, bravo Bene. Příběh mě sice na první pohled tolik nelákal, ale už od začátku je příjemně vyprávěn, neztrácím se a hlavně se po celou dobu napětí parádně stupňuje. Ideální film, pokud chcete něco trochu náročnějšího.

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Srdcovka z mládí, která se mi na VHSce protáčela pořád dokola. No a ten hudební doprovod jsem taky dodneška z hlavy nedostal.