Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (544)

plakát

Uncharted (2022) 

Přiznám se že ani herní sérii jsem nehrál, protože nejsem a nikdy nebudu PS hráč, ale tématicky mě film hodně lákal a asi jsem měl moc velká očekávání. Chemie herců na bodu mrazu a když ani hlavní postavy nevykřesají sympatii u diváka, tak už to jde vážně do kopru. Spousta nelogických a laciných věcí mě štvala celý film, ale to vyvrcholení s létajícíma loděma už jsem fakt nevydejchal a jenom za to šly dolů počítám tak dvě hvězdy z hodnocení. Tohle se fakt nepovedlo, bohužel...

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Kdybych celkem dobře neznal originální předlohu Civil War, možná by to bylo za plný počet. Chápu, že prioritou bylo navázat na předešlé filmové kousky a ne na na celý rozsáhlý komiksový svět (už třeba jen kvůli právům na jednotlivé postavy), ale jsou prostě některé nesrovnalosti, které mi vadí dost (např. přítomnost Wandy, nadsazený význam Winter Soldiera a defakto úplně jiné pojetí podepisované smlouvy). Nicméně pokud se oprostím od znalosti předloh a budu se soustředit pouze na filmové prequely, bude na místě spokojenost. Celý díl je pojatý vážněji, což se k tématu sice hodí, ale osobně mám na Marvelu nejradši hláškování a tak jsem maximální spokojenosti dosáhl pouze v prostřední části filmu, která rozhodně stála za to. Jinak vizuál tradičně parádní a herecké obsazení šité na míru (jak u původních postav, tak těch nových).

plakát

Deadpool (2016) 

Pro mě jeden z nejočekávanějších filmů za poslední roky. Po přečtení spousty komiksů a dohrání bezkonkurenčně vtipné videohry jsem se konečně dočkal dlouho odkládaného snímku a nutno říci, že jsem nebyl zklamaný. Předem musím říct, že žánr rozhodně není pro každého, ale kdo někdy na některé z Deadpoolovy tvorby uletěl, určitě docení stejně laděný humor. Místy sice film ztrácí šťávu a méně romantické zápletky by neškodilo (koneckonců nejvtipnější na komiksech je Deadpoolova snaha ženské balit), takže na plný počet to nevidím, ale rozhodně doufám, že pokračování se někdy dočkáme. Určitě by byla škoda nechat takhle nadupanou postavu ležet ladem.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Kdybych se na Suicide Squad tolik netěšil, možná bych přihmouřil oči a dal o stupínek výš, takhle ale říkám "fuj, co ste to proboha spatlali dohromady?!". Postavy skoro bez kouzla (samozřejmě až na Harley), Joker sice ne úplně špatně ztvárněnej, ale naprosto zbytečnej a největší kámen úrazu příběh.... Takovej paskvil snad Ayer nemohl myslet vážně? Celý je to úplně beztvarý, plný nějakých pochybných prostřihů a tam, kde by to mohla zachránit alespoň nějaká dobrá hláška je prostě sucho jak na sahaře:/ Za mě osobně jde filmový DC komiks od té doby, co Batmany netočí Nolan, jednoduše do kopru a popravdě už ani nevím, jestli se vůbec budu vzrušovat s příchodem Flashe, Aquamana, Wonder Woman, nebo celou Justice League. Je mi líto, ale Marvel si zatím svůj filmový vesmír staví o dost lépe. Díky Harley, že jsem si v kině neukousal nudou nehty a hodnocení putuje jen a jen za ní.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Kdyby to celé putování nebylo tak zbytečně natahované, určitě bych o hvězdu přidal. Nemůžu si pomoct, ale co u Tarantinových filmů s dlouhými a zdánlivě zbytečnými dialogy funguje, tady prostě to kouzlo nemá. Mít to tak hodinku a půl, určitě by to filmu prospělo.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Po Djangovi jsem sice čekal trochu víc akce, ale nakonec jsem nebyl vůbec zklamaný. Opět bravurní Tarantinovské dialogy rozvíjející každou z postav do parádních detailů, kdy v půlce příběhu zjistíte, že se vlastně skoro nic nestalo, ale všechny znáte jako svoje boty a následné rozřešení v klasickém Tarantinovo stylu (nechci spoilovat, ale zase to stojí za to:). Nemůžu prostě jinak, tyhle filmy bych mohl sledovat donekonečna a až u takovýchto snímků se opravdu ukáží páni herci. Ono to není jen tak, zahrát přes dvě hodiny dialogů, aby se divák nezačal nudit a proto patří můj obdiv všem hlavním představitelům, třeba i jen za ten parádně zvládnutý dialekt.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Tak se nám to nakonec s JJem pod tou Disneyovskou taktovkou docela povedlo. Vcelku sympatické nové postavy, parádní role starých postav a snad jedné co bych trochu vytkl je tak trochu málo drsný záporák. Neviděl bych v tom ale takový problém, určitě na sobě ještě zapracuje, takže myslím, že se máme na co těšit.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Plno akce a minimum zbytečných keců. Parádně ztvárněné prostředí a hlavní záporáci, to je přesně to, co jsem od nového Maxe očekával. Doufám, že pokračování nás nemine, Hardy opět na výbornou.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Ani povedený vizuál nezachrání zmršený scénář, nesympatického Garfielda a odfláknutého Osbourna s Rhinem. Slabší průměr.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Po relativně povedeném prvním díle se podařilo pořádně opřít do pedálů a vymačkat z celého konceptu hodně solidní kousek připomínající až špionážní drama. Spousta skvostných vizuálních efektů, velmi podařené 3D zpracování a hlavní trio hrdinů proti vydařenému Winter Soldierovi. Hrozně moc potěší spousta drobných odkazů, které nezasvěcený divák ani moc nemůže pochopit, ale kdo jen trochu ví o Marvelovském univerzu, bude nadšen. No jen tak dál Marvele, už dávno se ti povedlo donutit mě ke čtení komiksů a rozhodně ti to nemám za zlé, mám toho ještě hodně co dohánět:)