Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 376)

plakát

Ještěr (2023) 

Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní ... tak ze žánru bych to mysteriózní škrtnul, a řekněme si to na rovinu... je to "jen" velmi solidní kriminální thriller. Pátrání po vrahovi je hezky očekávaně jasně-nejasné, závěr propletený až jsem po skončení si úplně nebyl jistý, jak se to všechno doopravdy událo a některé pátrací indicie mi připadaly, že vlastně nikam nevedly a nic neobjasnily. Možná opětovné shlédnutí by (mi) pomohlo. Celkově však jistě nadprůměrný film. 70% (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Vypíglované filmařské drama. To není životopisný dokument, ale ústředním motivem je spíše špionážní vyšetřovací drama s parádní zvukovou kulisou. Mnohdy dialogová smršť a přehršel postav je tak trochu i kámen úrazu, neboť jsem se občas (především ve finále) cítil tím davem a dialogovým tornádem uválcován. Parádně natočený film, který však nebude ve společnosti mezi násobnými shlednutími. 85% (viděl jem: 1x cz, domácí kino)

plakát

Assassin (2023) 

Takové trochu nepřehledné, občas nelogické, zamotané futuristické víceméně komorní psychologické drama než nějaký thriller. Z námětu se dal vyždímat slušný akční thriller, ale uvízlo to v nízkorozpočtovém existenciálním spletitém dramatu, kde za chvíli nebudete vědět, kdo je vlastně kdo a jak to najednou funguje bez těch kompjůtrů a ledové lázně. Na konci jsem fakt ani sám nevěděl, zda-li to bylo průměrné dobý a já to jen nepobral nebo to byla totální ptákovina. Každopádně si to podruhé pouštět nebudu. Údajně toto má být poslední filmový počin Brůse. Ale takový smutný bídný konec si tento Poslední skaut nezasloužil. 20% (viděl jsem: 1x cz) 

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Roztomilé, nápadité, přehledné. Energický komentovaný vysvětlující styl někomu nesedne, já ho bral jako svěží originalitu. Historická rodinná detektivka, která je zacílena na náctileté publikum. Zejména dívky 12+ může živelná hlavní představitelka hodně bavit. Za mne spokojenost, lepší 3* 70% (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Dobrá špinavá středověká atmosféra, poutavý děj. Několikrát to chtělo trochu doslovněji vysvětlit probíhající děj, či kdo je kdo. 70% (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Mission: Impossible buď milujete nebo jste zahlédli kdysi jednou a na takovéto akčňárny není váš šálek kávy. "Odplata" má perfektní dynamiku, skvělou akci s humorem této sérii vlastní. Je to dlouhé, že několikrát jsem si říkal, teď už bude asi blížit konec nebo jim dojde dech, ale ono ne... a hurá do další rozmanité napínavé zápletky. Viděl jsem jednou, říkám si - to mne fakt bavilo, tomu dám plný počet (a to bylo jen s obyčejným tv zvukem). Za dva dny se dívám znovu, podruhé (a tentokrát s pořádným zvukem domácího kina) a bavilo mne to úplně (minimálně) stejně hodně!  90% (viděl jsem: 2x cz dabing)

plakát

Flash (2023) 

Zajímavě udělané, odlišné od superhrdinů na jedno brdo. Je to docela"přehajpované", jak tu všichni "hezky česky" používají. Něco střízlivě pomalého by se snad od Flashe čekat ani nemělo. Cíleno na diváky, co už všechny (i starší) Batmany a Supermany mají nakoukané a parádně tento komiksový multivesmír využívají do své zápletky Návratu do budoucnosti a velmi vtipně je to do děje zakomponovávno. Chvílemi mi to připadalo jako mišmaš, který v těch komiksech frčí (Co z toho asi má divák další generace, který tyto směsky všech hrdinů vidí jako první komiksový film?). Trochu váhám. V nějakém z těch multivesmírů bych bez problému dal 4*, ale teď je to za lepší 3*. 73% (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Zlatá labuť (2023) (seriál) 

Krásně barevný dobový kostýmní seriál, zajímaví herci a docela mne to i bavilo...než se ukázalo, že napínavá původní detektivní zápletka bude natahovaná do nekonečna...a počet dílů začal bobtnat rychleji než těsto na buchty. Lepší než většina dlouhých seriálů, ale mělo to mít do deseti dílů a šmitec. Ta natahovaná móda úspěšných seriálů mne odrazuje. První sérii jsem přesto viděl ze 3/4 a sem, tam, nějaký díl z druhé série jsem také zahlédl nebo slyšel "odvedle".

plakát

Oktopus - Bankocetle (2023) (epizoda) 

Případ zajímavý, hezky zamotaný. Krobot očekávaně výtečný, Šoposká už má ve scénáři umírněnějsí chování. Ani tomu neubral fakt, že jsem pachatele správně tipnul na první dobrou.