Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Historický
  • Akční

Recenze (232)

plakát

Ehrengard: Umění svádět (2023) 

Přišlo mi, že se režisér nemohl rozhodnout, co vlastně natáčí. Herci přehrávali jako v pohádkách. Jen to téma nebylo moc dětské. Výkon bratrance vévody byl takový ochotnický. Vévodkyně a její syn princ, to asi není úplně normální. Na vévodu nebyly patrně peníze, tak se objevuje ve filmu jen velmi zřídka.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) odpad!

Seriál jsem dokoukal ze setrvačnosti, někdy jsem se přemlouval. První dva díly mne celkem bavila Anna Fialová. Byl jsem rád, že se dokážeme na některé hodně smutné věci podívat s nadhledem, ale přišlo mi, že je to pořád dokola. Pak mě zajímalo, co nového bude v dějové lince Dariji Pavlovičové. Vlastně mi přišlo, že ženské role v seriálu jasně válcují mužské.  Celkově však pro mě neskutečná blbost. První polovina špatná a druhá ještě horší. Marně přemýšlím, který díl byl vůbec nejhorší, asi Kozlopír.

plakát

Nástrahy velkoměsta (1984) 

Použil jsem jednu hlášku z tohoto filmu. Okolí vůbec netušilo. Na protest jsem si film pustil a bavil se téměř stejně jako před lety, no o něco méně. Hodnocení za to, jak se mi to v dětství líbilo.

plakát

Milenec lady Chatterleyové (2022) 

Jak bylo ve filmu řečeno, je to příběh velké lásky. V tomto ohledu jsem dostal více, než jsem čekal. Filmu není prakticky co vytknout.

plakát

Její tělo (2023) 

Film, který si člověk asi nebude pouštět opakovaně, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Někdo zkušený by z toho dostal rozhodně více. Natalia Germani vypadá jako sportovkyně, roli zvládla, přesto jsem jí to úplně nevěřil. Kouknul jsem, jak vypadala skutečná Absolonová, podle mně to byl jiný typ. Natalii to budu věřit, až se bude točit životopis Petry Kvitové. Celkově 4*. Jen mě šokovaly některé scény. To jsem opravdu nečekal.

plakát

Jak přežít svého muže (2023) odpad!

Asi v polovině filmu jsem si začal klást otázku: Co nám chtějí tvůrci sdělit? Hlavní postava hraje ženu, co hledá práci jako herečka a je nucena "hekat" na castingu. Část filmu však proheká doopravdy. Přišlo mi, že hraje sama sebe. Asi jsem to celé nepochopil. Tím se tvůrcům omlouvám za hodnocení. Určitě si při natáčení užili spoustu legrace, jak nám ukázali v závěrečných titulkách.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) odpad!

Strašné! Nevěřím, že si hlavní postavy (Polívková, Kotek) přečetly scénář před podpisem smlouvy.

plakát

Ranhojič (2013) 

Hezká pohádka, jak vystřižená z knihy, kterou ve filmu čtou. Já jsem se bavil náramně. O reálnosti nepřemýšlejte, je to přeci pohádka.....

plakát

Bratři (2023) 

Čekal jsem, že film zhlédnu a následně sem napíši jaký je to nesmysl. Film mě po celou dobu bavil a kromě snad scény, kdy Tatiana Dyková hraje na dvoře statku na klavír, ani nepůsobil moc na sílu. Herecké výkony výborné. Nevybavím si někoho, kdo by mi v roli neseděl. Patřím mezi "neobdivovatele" bratrů Mašínů a film mě v tom jen utvrdil. Navíc byla vynechána, jen okrajově zmíněna, jejich nejhorší "akce". Přepadení  účetního s penězi na mzdy. To byla klasická loupežná vražda. Oceňuji, že ve filmu bylo ukázáno, že ne všichni ve východním bloku souhlasili s režimem a při jejich cestě za svobodou jim pomohli. Nebyl čas koukat kdo je kdo, a tak to odnášeli patrně i lidé, kteří  s režimem nesouhlasili, jen prostě nebyli tak radikální. Nejvíce mi bylo líto ženské části rodiny Mašínů. Bratři mě utvrdili v tom, že to byli sobci, kteří pro svůj sen obětovali nevinné, dokonce své nejbližší. Ale možná se pletu, možná to byli jen lupiči a vrazi, kteří si uvědomovali, že jim hoří koudel u pr....., a tak se zkusili prostřílet na západ (v jejich podání spíše sever) a ono to vyšlo. Film každopádně stojí za shlédnutí. Z mého pohledu je velmi dobrý. Na Pád Třetí říše také nekoukáme proto, že bychom obdivovali Hitlera.