Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Ještě jeden výstřel (2024) odpad!

Neznámým článkem jsem se nechal nakrmit o jak skvělou béčkovou věc se jedná. To jsem byl ale naivní blázen. Od první minuty je patrná stravenková kvalita, od druhé už víte jak to dopadne a ve třetí se bavíte jako u vtipů s Chuckem Norrisem.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Z mého pohledu patří Aquaman jednoznačně k tomu lepšímu v DCEU. Jason Momoa a Patrick Wilson si své role neskutečně užívají a dávají je tzv. na pána. Jejich sekvence považuji za nejsvětlejší část celého filmu. Škoda, že film neví čím chce vlastně být, ale není se čemu divit.. Navzdory všem názorům místních Mirků Dušínů za sebe píši, že to není tak špatné jak je zde prezentováno. Tváří se to jako dobrodružná, akční, komediální fantasy, je to dobrodružná, akční, komediální fantasy. Čekal někdo něco jiného? Mohu s tím být v pohodě? Myslím, že mohu.

plakát

Želvy Ninja: Mutantí chaos (2023) 

Nostalgie mě přivedla ke zvědavosti, jak celý restart dopadne. No a radost z toho tedy nemám. Absolutně se mi nelíbilo odvyprávění příběhu. Z konceptu utajených strážců směrem k mapování puberty nactiletých. O to ale šlo že? V každém případě mě to neoslovilo. Za mě zklamání, asi stárnu. Nezbývá mi nic jiného, než pochválit animaci, ta byla vážně cool a tou to pro mě končí.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Většina z nás si přála vidět ještě jednou, naposledy Ewana McGregora v roli Obi-Wana, a tak nám Disney vyhovělo. Upřímně, úvod nebyl vůbec špatný a nostalgie pohladila na duši. Poté ale nastala doba temna. Seriál provázela spousta děr ve scénáři, což mělo za následek hloupé chování postav, opakování se dějového obsahu a svým způsobem i poškození příběhu Nové naděje. Ano, mám na mysli ty ony duely. Ewan byl skvělý, ale dle mého názoru to nestačilo.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Marvel aka barevný svět v hrsti. No, kdyby Vandičku pindičku dojali hned při první příležitosti jak tomu bylo v samotném závěru, ušetřilo by to Samíkovi 127 min. a mně vlastně také. Velké divadlo a celkem pro nic. Čekal jsem při nejmenším zajímavější zápletku, charizmatičtější vedlejší hrdiny a celkově lepší film.

plakát

Ambulance (2022) 

Taková ta Bayovská klasika. Seznámení s hlavními hrdiny, poté akční sekvence, někdy přepálená a naopak, do toho nějaká ta tupá hláška a na závěr pokus o dojetí. Viděli jsme to už tolikrát u jeho lepších filmů. Nepřekvapil, nezklamal a ani nenadchl.

plakát

Účastníci zájezdu (2006) odpad!

První zhlédnutí mi to přišlo i vtipné, při druhém jsem už přivíral oči a při třetím u mě propukla alergie, která doposud trvá, zejména na děj, hudbu a kýčovité hlášky.

plakát

Predátoři (2010) 

Krom nového druhu, planety a vzájemné rivality, Predátoři nepřináší nic nového. Z originálu převzata posloupnost vývoje děje, postavy, charaktery a hudební motiv. Před jednou scénou ale smekám, a to před první konfrontací s lidmi v predátorském táboře. Jinak pociťuji zklamání, neboť jsem se stal obětí traileru. Čekal jsem při nejmenším průměrný snímek, holt naivka no.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) odpad!

Sám v něm hrál, má za sebou celkem kvalitní díla, měl tomu co nejvíce rozumět a byl velký předpoklad, že se jeho Predátor doslova vryje do paměti diváků. To se mu podařilo, ale v jiném slova smyslu. Posral, co posrat snad ani nešlo. Nasral do toho kvanta píčovin, tupých hlášek, děr do děje a celkově si z toho udělal jednu velkou prdel. Nefunguje tu nic. Scénář, režie, obsazení a ani ta posraná kamera. Já osobně budu Evoluci ignorovat a snažit se ji nespojovat s předchozími filmy.

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část IV (2022) (epizoda) 

O poznání lepší než předchozí epizoda, ale upřímně jsem zvědavý, kolik nelogických blbostí nám ve zbylých dvou dílech naservírují. To bude žrádlo.