Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Sloní muž

Sloní muž (1980)

Když překonáte tu bolest, velmi dojemný snímek.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Film o drsných chlapech a ,,správných ženských''. O tom jak chutná krev. O tom, jak autenticky se dá vytvořit nový umělecký žánr.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Surrealismus. Romantické (pro někoho to může být tvrdší, ale zase je to opravdové). Moje introvertní část skákala. Jak to tak čtu a slyším, asi jsem jeden z mála, komu film i herecké výkony připadaly naprosto normální.

Pretend That You Love Me

Pretend That You Love Me (2020)

Stará videa Joel Havera jsem sledoval do té míry, že jsem měl pocit sdílení jedné domácnosti. A na tom stojí celý snímek. Buď máte rádi ten jeho velmi surrealistický, pokorný, situační, trapný a laskavý humor nebo se na to ani nedívejte. Film je poměrně zdlouhavý, stejně jako většina jiných nezávislých filmů, a proto jsem jej sledoval nadvakrát po dvou polovinách. Spousta těch každodenních všedních situací mně ale zůstala v paměti a často si na ně při nějakém incidentu vzpomenu. V Hollywoodu všechny scény vypadají skvěle, ve videích Havera ale vidíte nenucené scény, které jsou pro samotný život tolik osobité.

Ostrov

Ostrov (2006)

Zdlouhavý a trochu surový film, ničemu to ale nevadí. Ba naopak, člověk si prožije takový půst u televize. Křesťanská sféra se dá velmi těžko přenést na kamery, tak aby byla pro ostatní přitažlivá a vlastně jsem za to i rád. Tento duchovní film se naprosto povedl, s filmem Padre Pio od Carlo Carlei u mě patří mezi ty nejlepší křesťanské skvosty.