Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (1 160)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Několikátá spolupráce režiséra Martina Scorseseho a herce Leonarda DiCapria a naprosto skvělý film. Je to strašně přestřelené, až jsem si říkal, do jaké míry je to podle skutečné události. To co se ve filmu děje, není snad ani možné. Totální zvěrstva, ale když má člověk hodně peněz, tak vymýšlí hovadiny. Šňupat drogy ze zadku? Není problém. Házet s liliputem na terč? Není problém. Dialogy jsou vtipné. Příběh zajímavý. Co ovšem nechápu, proč za tento výkon nedostal DiCaprio Oscara. Jeho výkon je naprosto fantastický!!! Výkon v Reventantu je také dobrý, ale to co předvádí v tomto filmu.....famózní výkon! Délka filmu je téměř 3 hodiny a nutno zdůraznit, že to prostě jede a ani na chvílí to nenudí. Moji pozornost si film udržel po celou stopáž a to i přesto, že jsem viděl již poněkolikáté. Výborná zábava!

plakát

BANGER. (2022) 

České filmy nevyhledávám, naopak se jim vyhýbám. Nemusím Adama Mišíka. A nemusím ani Sergeie Barrcudu, i když nějaké tracky jsou dobré (Děvky jsou tak eazy, Cizí tváře, Noční můra....), ale je to takové utahané a nic moc mi to neříká ani po textové stránce. A vůbec nevím, kdo je Adam Sedlák. Viděl jsem někdy v srpnu trailer na Banger a říkal jsem si, že tenhle film nemusím vidět a to i přes to, že Rap/Hip Hop můžu poslouchat neustále. Ale hlavní hrdina chce prorazit v Rapu, takže jsem si říkal, že časem bych se na to mohl podívat. Film je na Netflixu a já neměl jsem na co koukat. BANGER. je banger!!!! Naprosto dokonalá záležitost. Progresivně natočeno. Natočeno na telefon? Proč ne! Scénář je tak jednoduchý, až perfektní. Mišíka bych skoro nepoznal a hraje výborně. Z Barracudy jde v některých momentech strach a je vidět, že si něčím prošel (viz texty). Největší hvězdou je samozřejmě hláškující Marsell Bending! Překvapivě a nečekaně výborný film na české poměry!

plakát

The Last of Us - Když se ztratíš v temnotě (2023) (epizoda) 

The Last of Us part 1 a part 2 jsou jedny z mých nejoblíbenějších her a nestává se tak často, abych si tyto (zatím) dva díly jednou za rok na Playstationu 5 nezahrál. Seriálu jsem se bál. Přece jen ty filmy/seriály podle her nejsou vždy povedené. Tohle je absolutní bomba!!! Věrné své předloze, o čemž vypovídá i skvělé video, ve kterém je srovnáván seriál a hra. Velmi se mi líbí herecké obsazení, kterému jsem byl ze začátku ohlášení skeptický. Pedro Pascal jako Joel je výborná volba. Bella Ramsey mi vůbec nevadí (zatím tedy nevadí). Atmosféru to má prvotřídní. První díl měl 80 minut a já si přál, aby to pokračovalo. Velká škoda, že HBO MAX nevypustí celý seriál v jeden den, jako to dělá NETFLIX. Myslím, že tento seriál bych dal klidně na jeden zátah. Jediné, čeho se bojím, že jsou zatím dva herní díly. První díl má herní dobu cca 10 hodin, což krásně vystačí na první řadu. Druhý díl má kolem 20-ti hodin. A teď je otázkou, jestli si autoři vystačí s tím, co zatím existuje v herním světě, a nebo z toho udělají nějakou zbytečnou kravinu v podobě třetí, čtvrté, páté.....řady. Za mě je první díl luxusní záležitost a uvidíme, co přinesou další díly!

plakát

Není čas zemřít (2021) 

„I know“ (Já vím) poslední slova z úst Jamese Bonda v podání Daniela Craiga. Někdy od srpna jsem začal sledovat všechny bondovky od první až po poslední Spectre a s velkým očekáváním jsem se těšil na poslední Bondovku s Danielem Craigem. Daniel Craig se mi jako Bond líbil, už v první bondovce Casino Royale. Člověk z masa, kostí a krve, který dokáže i krvácet. A není úplně tak nesmrtelný, jako byly Bondové v předešlých filmech a navíc, žádný hezounek to rozhodně není a dost možná bych si ho dokázal představit i jako padoucha. Konečně má Bondovka skvělou hudbu. Hans Zimmer a jeho Final Ascent je naprostý luxus a se závěrem filmu je to perfektní kombinace. Akce je skvěle natočená. Na 163 minut, té akce ovšem není moc. Co považuji za ne úplně ideální je prostor, který dostal Rami Malek. Postava měla mít více prostoru a dost možná si právě tahle Bondovka zasloužila výraznějšího padoucha. To mě více zaujala scéna s Christophem Waltzem. Rozloučení s Danielem Craigem je naprosto skvělé a dost možná i šokující. „I know“, že Daniel Craig byl dost možná nejlepší představitel Jamese Bonda a to právě kvůli jeho drsnému vzhledu, nesmrtelnosti a především lidskosti a hlavně ukázat emoce. Krásných 5* a nezávidím dalšímu představiteli (představitelce) Jamese Bonda (007), protože to bude mít hodně těžké!

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Jednička Mizerů byla opravdu povedená akční komedie. Druhý díl byl už trošku přehnaný, pokud se jedná o akční scény (souložící krysy bylo pak jedno velké what the fuck?!) Rozestup mezi jedničkou a dvojkou byl osm let. Mezi druhým dílem a třetím dílem je to 17 let, což je dost dlouhá doba. Po oznámení třetího dílů Mizerů a ještě ke všemu bez jejich "otce" Michaela Baye, ve mě vyvolalo jednoduchou otázku: " A to jako proč?". V podstatě mi tenhle díl byl úplně ukradený. Nevyhledával jsem ho. Pak přišly kladné recenze a já to tedy shlédnul. Stál se zázrak. Ono to jde i bez Baye!!!  Adil El Arbi a Bilall Fallah odvedli neskutečně dobrou práci a upřímně, kdyby to točil Bay, tak by to stálo za nic podle mě.  Příběh je fajn. Zjistíme, jak vznikla postava/povaha Willa Smitha. Martin Lawrence je snesitelný.  Ten tým čerstvé a mladé krve vůbec nerušil a nevadil mi, jako například v Expendables 3. Akční scény jsou skutečně dobře natočeny. A řekl, bych že Mizerové navždy mají konečně i nějakou tu emotivní stránku. Příjezd do Mexico city a v pozadí La Bruja od Zeeko, tak to je neskutečně cool. Nejsem také zastáncem českého dabingu, ale tady se vyloženě povedl. Viděno 3 krát a stále skvělá zábava. Klidně bych bral i čtyřku.

plakát

24 hodin: Dnes neumírej (2014) (seriál) 

Nedávno jsem si připomněl všech osm výborných řad skvělého seriálu 24 hodin! Každá řada měla něco do sebe a na to, že od první řady uteklo již 18 let, tak nic neztratila ze svého kouzla. Každá řada dokázala něčím prekvapit, něčím zaujmout a něčím člověka dostat. U deváté poloviční řady jsem měl trošku strach. Přece jen 24 hodin je 24 hodin, což znamená 24 dílů a jeden den Jacka Bauera. Musím říct, že jsem se velmi spletl. 12 dílů byl dobrý nápad a to především, že se stále něco děje a není zde téměř žádné zbytečné místo. Například šestá řada měla pár naprosto zbytečných dílů. Za mě tedy super nápad s méně díly. Konec byl opět šokující. Jen to vypadá, že žádná další řada s Jackem Bauerem pravděpodobně nevznikne a mě nezbyde se čistě ze zvědavosti podívat na 24 hodin: Nezastavitelný (celý nadšený jsem z toho). 24 hodin bez výborného Kiefera Sutherlanda? Nesmysl! V této řadě mě mimo perfektního výkonu překvapil Benjamin Bratt. Krásná Yvonnne Strahovski. Nevadila mi ani více než jindy odporná Mary Lynn Rajskub i s tím bordelem, který měla kolem očí. A konečně se také dostalo na záporáka v podobě ženy, i když ne zcela tak hlavního nepřítele. Jednoznačně pět hvěz a velmi důstojné rozloučení s Jackem Bauerem.

plakát

Creed II (2018) 

Po třech letech se setkáváme s Rockym a Adonisem Creedem. Tentokrát se však vrací jedna další postava. Ivan Drago a jeho syn Viktor Drago. Rozhodně nejsem zastáncem, aby se ve filmech oživovali postavy, točili remaky, nebo pokračování po x-letech (například můj komentář k novému Predátorovi – naprosto zbytečný film), ale u Creeda vše funguje jak má. Příběh je stále přes kopoírák od…no vlastně od prvního Rockyho a to platí u dalších boxerských filmů. Creed 2 na mě ale díky rodině Dragových dýchl neskutečnou nostalgií a atmosférou. Vidět Lungrena zpět jako Ivana Draga pro mě bylo potěšením. Tréninkové sekvence, jsou jako vždy v případě Rockyho a teď už i Creeda skvělé. Zápasy vydařené (není jich moc). Něco málo přes dvě hodiny uteklo velmi rychle. Creed 2 je podle mě lepší než první díl, ale za to může především to, že je zde Drago, kdyby tam nebyl, pravděpodobně by šlo pouze o další boxerský film, ve kterém by sice byl Rocky, ale už je hodně v pozadí. Myslím, že by bylo vhodné, kdyby celá sága Rockyho a „kariéra“ Creeda už skončila. Nicméně tržby nám pravděpodobně přinesou další díl. Jak říkám, v nejlepším se má skončit a Adonis Creed bez Rockyho (Stallone naznačil, že hrál naposledy Rockyho) nemá podle mého názoru nic nabídnout. Vždyť nakonec dokázal, že je dobrý boxer a hlavně utkal se s rodinou, která mu zabila otce. Pokud další díl vznikne, určitě na něj zajdu do kina. Byl bych ovšem radši, kdyby nic dalšího už nebylo.

plakát

Mr. Mercedes (2017) (seriál) 

Trilogii o Billu Hodgesovi (Pan Mercedes, Právo nálezce a Konec hlídky) mám velice rád. Dokonce tyto tři knížky patří mezi to nejlepší, co jsem kdy četl. Aby také ne, když to napsal literární Bůh (Král?) Stephen King. Žádnou z jeho knih si nikdy nenechám ujít. Pan Mercedes byl přečtený za jeden den. Kniha mě velmi pohtila a zajímalo mě, jak to celé dopadne. Když jsem se dozvěděl, že má být seriál, tak jsem byl nadšený. Přiznám se ale, že jsem mu moc nevěřil. 376 strán dát do deseti dílů mi přišlo trošku moc. Říkal jsem si, že by stačilo 6-7 dílů. Nicméně tvůrci se s Panem Mercedesem poprali opravdu výborně. Drží se předlohy jak jen to jde občas je něco pozměneno (hlavně tedy konec - místo kokání akce není koncert), což oceňuji. Bill Hodges v podání Bendana Gleesona je skvělou volbou. Nějak takto jsem si Billa při čtení knihy představoval. Harry Treadaway skvělé zahradl roli Bradyho. Přemýšlím, jestli je něco co bych vytknul, ale nic nenecházím. Už se těším na druhou řadu, že by vynikající Právo nálezce? Velké překvapní a právem zasluhující 5*. Stephen King může být naprosto spokojený.

plakát

Interstellar (2014) 

Každé dva roky se těším na nový film od Christophera Nolana. Vždy se jedná o nejočekávanější film roku. Ten chlap je génius. V současné době není lepší režisér, než je právě on. A to, že dokážou s bratrem Jonathanem napsat tak výborné scénáře k filmům mluví za vše. Viděl jsem trailery na Interstellar. Pravda je, že první mi nic moc neříkal a o ději filmu jsem si musel přečíst. I tak vše ale bylo zahaleno velkým tajemstvím, o co přesně půjde. Další trailery byli lepší a lepší a já už se nemohl dočkat, až tento film uvidím. Je pár hodin po návštěvě kina a dlouho se mi nestalo, abych měl film stále v hlavě a stále na něj myslel. Ještě se mi nestalo, aby film skončil a já seděl v křesle s pusou dokořán a probral jsem se až po černém plátně. Několik otázek jsem měl: „Vážně film měl stopáž téměř 3 hodiny?" Uteklo to rychle a já si přál, aby to bylo delší. Další otázkou bylo: „Vážně může být někdo tak geniální a vymyslet něco, co jsem právě viděl?“ a další! Od prvních minut vás film vtáhne do děje a nepustí (mě pustil až po závěrečných titulcích). Příběh je naprosto geniální!!! Závěrečných 20 minut pro mě bylo něčím, co jsem už dlouhou dobu neviděl, a finální rozuzlení bylo dokonalé. Hans Zimmer opět předvedl famózní výkon a jeho hudba mi stále zní v uších. Matthew McConaughey byla dobrá volba. Věřil jsem mu vše. Několik scén, kdy jsem nemohl zastavit slzy. Perfektní výprava. Vážně není co vytknout! Film roku a asi nejlepší film za posledních x let!!! Vůbec netuším, co má Nolan v plánu za další film, ale už se opět nemůžu dočkat! Kéž bych mohl dát více, než 5*! Další návštěva kina je nevyhnutelná!!!

plakát

Pot a krev (2013) 

Od poloviny prosince jsem tento film viděl 6 krát. A jsem zralý na další zhlédnutí. Dlouho se mi něco podobného u filmu nestalo. Fitness, nebo snad i bodybuilding je můj koníček. Není nic lepšího, jak využít svůj volný čas, než zajít do posilovny a "pumpovat". A díky tomu, že je příběh zaměřen na kulturisty mě to prostě baví. I to prostředí typického amerického gymu mě bere! Příběh je také perfektní, jen nevím, do jaké míry je to podle skutečné události. Např. grilování ruky, mi přijde naprosto absurdní. Pain and Gain se může pochlubit výborným hereckým obsazením a skvělými výkony. V komediální poloze je znamenitý The Rock! Steve Jablonsky předvedl kvalitní práci v oblasti hudby. Michael Bay čekal přes deset let, aby mohl tento film natočit, a povedlo se mu naprosto dokonale. Víc takovýchto filmů!!! Možná, že dnes to zhlédnu znovu. My name is Daniel Lugo and I believe in fitness!