Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (456)

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Platit za tenhle film, jsem tak naštvaný, že dám odpad. Dvě hvězdičky dávám díky čsfd projekci. Po Avatarovi se Sam Worthington přerodil v dalšího cool chlápka - v Avataru zradil vlastní rasu, v Souboji titánů zase svého stvořitele - že ho to ještě baví. Znovu prošel rychlovýcvikem se zbraní a kurzem přežití před medúsou, a nesmím zapomenout, že si zase osedlal toho největšího a nejčernějšího ptáka široko daleko (od kdy je Pegas černej??) Tím paralely ovšem nekončí - staré Řecko vyhlížející jako svět Pána prstenů? Hádes vyhlížející trošku jako Saruman a Červíček v jednom zjevující se půjčenými triky zase z Harryho Pottera? Hlavní hrdina jdoucí za svým osudem právě jako Harry Potter a stejně jako on sobecky a tvrdohlavě? A stejně jako on sklízí všechnu slávu, ačkoli bez pomoci přátel by zemřel za první zatáčkou? Nechápu, že se dneska nosí všechno (i řeckou mytologii) točit tak hollywoodsky americky. Korunu všemu nasadila agitka ve stylu "děti našich dětí". Ta stále mladá a nesmrtelná Orijka taky zrovna neokouzlila davy - i když chvíli se pokoušela tvářit jako moudrá Galadriel - já jsem jí to ale nežral...Zvlášť když konec postavil na hlavu všechno, co se stalo před ním. Shrnuto a podtrženo: schématický až nulový děj nic nepřináší, 3D se dost přeceňuje - v rychlých akčních scénách nepoužitelné až matoucí a je smutné, když nejlepší 3D efekt jsou titulky (měli se vykašlat na dodatečný převod do 3D). Možná jediný pozitivní výkon na tomhle filmu předvedli všichni ti vousáči... Paradoxně mi přijde, že nejmenší inspiraci film načerpal z původního Souboje titánů. Tohohle Krakena studio raději nikdy nemělo vypouštět, protože žádná Medúza, která by nás od něho zachránila a ani princezna, již bychom obětovali, v dohledu není.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Já opravdu nevím, proč tenhle film, tak brzy po české premiéře spadl v hodnocení tak hluboko. Jistě, nejde o nic moc světoborného, ale v kombinaci se správnou délkou, skvělým obsazením a příjemným scénářem vzniklo povedené filmové dílko. Samozřejmě - základní námět má obrovský potenciál, ale ten rozhodně v tomhle žánru nešel proměnit. Buď můžete mít přespříliš náročné, nepříliš akční a velmi dlouhé drama, a nebo se "spokojíte" s inteligentní dramatickou komedií a necháte si zpestřit a oživit den.

plakát

Vražda na večeři (1976) 

Přiznávám se bez mučení, že jediným lákadlem byl pro mě Peter Falk - překvapil mě, že v originále má docela šišlavou angličtinu, nicméně každý "detektiv" ve filmu měl své zvláštnosti. Ne zrovna řečové - stačí i ty "detektivní". Celý film jsem se skoro nepřetržitě bavil zábavnými zvraty, hláškami, překvapeními a celým parodickým vyzněním - co na tom, že mnoho věcí nedávalo smysl - o tom tenhle film byl.

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Teoreticky by se mi měl tento druh filmu hodně líbit, takový druh mám rád a i tenhle film se mi líbil - částečně. Kupodivu Clint Eastwood připustil (nebo se dopustil) jako režisér několik excesů. Ano - zapracoval na vztahu únosce a kluk a dovedl ho až do vztahu otec a syn. Dobře, tahle část by fungovala, ale co lidé, které potkávají? Ti jsou naprosto ploší a reagují velmi podivně a šance na záchranu kluka jim zrovna moc neříkají (ale kdyby to byl pes...). Co se týče Eastwooda jakožto šerifa, k tomu není co říci. Jen zase nechápu tu ženskou od guvernéra - jestli tam byla, aby nakopala pár koulí a ukázala ženskou emancipaci z let šedesátých? Scénář ne poprvé a ne naposled selhal...

plakát

Legie (2010) 

Obsahově hovadina, pár logických chyb, scénáristicky chatrné..ale aby člověk dneska kvalitní scénář pohledal. Na druhou stranu skvělé vizuální zpracování, hudba a i herecky to nebylo špatné. Takže 50%

plakát

Tropická bouře (2008) 

Další do vlastních řad střílející film. Takové skvělé uvodní reklamní trailery už jsem navíc dlouho neviděl. Možná podle nich natočí někdo i skutečné filmy... Hláška, která mě nejvíc dostala? Ben Stiller drří urvanou hlavu režiséra a klidně přesvědčuje ostatní - klid, to je rekvizita se sirupem místo krve...mlask.. se sirupem s příchutí krve.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Burton je úchyl - byl, je a bude! Ale co na tom. Jeho filmy jsou skvělé a spolupráce s Johnym Deppem funguje. Že se slibně rozvíjející krimi konce 18 století vcukuletu přerodí v mysteriozní horor a serióznost je pryč? Nevadí, scénář je i přesto logický a občas překvapí.

plakát

Škola života (2009) 

Carrey Mulligan je skutečně kouzelná a roztomilá. Z obyčejné dívky se rázem promění v bytost nadpozemskou, když její obličej rozzáří úsměv. Stejně tak dokáže překvapit, když přehodí na vážnou notu. Neskutečně skvěle jí padne role inteligentní, avšak nezkušené dívky, která na počátku šedesátých let v Británii začíná objevovat svět a bojovat s ním. že klacky jí hází pod nohy zkostnatělá ředitelka školy (Ježíš byl Žid? Co si to vymýšlíte?), což ji vůbec nevadí a de si svou cestou, která je tou správnou... možná.

plakát

Co se vlastně stalo (2008) 

Ale ne! Zastřelit psa ve filmu? Psa, nejlepšího přítele hlavního hrdiny? S tím budou mít Američani vždycky problém. Lidí může umírat, kolik jen chce, z toho jsme už otupělí, ale psi nesmí, všechno má přeci hranice: Člověk a dost. Tohle a mnoho dalšího kritizuje Barry Levinson v dalším svém filmu, kde tzv. "střílí do vlastních řad". Vedlejší dějová linka s Brucem Willisem mě naprosto dostala - slyšel jsem, že Bruce rád bere takové role a ani se mu nedivím - zahrát si sám sebe, rozbít trochu nábytku a pobavit se, proč ne? Škoda jen, že tomuhle ač krátkému filmu, občas dochází dech a občas si zaskočí do divácky nepříznivých míst...