Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Drama

Recenze (370)

plakát

Paní Zima (2008) (TV film) 

Pohádku jsem v několika verzích četla jako dítě a je pěkná. Filmové zpracování je, bohužel, nepovedené. Škoda pěkných kulis, animací a kostýmů, škoda dobrého příběhu - na tak tristní výkony herců, potažmo režiséra, který je vybral a neumí vést. Takové představení dětského ochotnického spolku, kdy se všichni tak nějak potácejí po place, neumějí hýbat, mluvit a postrádají mimiku.

plakát

Kamarádka Pimpa (1975) (seriál) odpad!

Proč v zemi, která je proslulá a historicky veleúspěšná v tvorbě vlastní animované inteligentní, zručně vedené tvorby, poslouchají malé děti ve Studiu Kamarád polopatické, animačně nenápadité a bezzápletkové bláboly typu Pimpa, tomu nikdy neporozumím. Navíc ten věčně vyplazený, slaboduše vypadající výraz hlavní feny hrdinky je až odporný.

plakát

Kešu (2009) (seriál) odpad!

Komentář mého tříletého syna : Maminko, nepouštěj mi takový hloupý pohádky, vždyť se tam nic neděje. Komentář můj - je totožný.

plakát

O Šípkové Růžence (2006) (TV film) 

Jednu hvězdičku uděluji za nádhernou Mariku Šoposkou. A možná ještě hvězdné obsazení pohádky, ale s vědomím, že ty Hvězdy se tam spíš zoufale trápily nad vším, co se tam nedalo zahrát. Básničky Jiřího Žáčka mám ráda, ale zde se rýmovánky opravdu minuly účinkem a působí trapně strojeně a nelidsky. Růženčin ženich zahradník vypadá jak její mladší, patnáctiletý bratr, což mi po celou dobu pohádky vadilo asi nejvíc. No, možná ještě hroznější byly rokokové paruky a kostýmy. Na tuhle pohádku už se nepodívám.

plakát

Dvojitý zásah (1991) 

Uvědomuji si, že hodnotit akční film tohoto typu je z mého pohledu nekompetentní, protože tento filmový žánr nevyhledávám a nemusím, ale z toho, co jsem viděla, jsem už viděla daleko lepší díla. Tento film byl tak akorát vhodný jako kulisa k upravování fotek pozdě do noci. Nuda k ukousání, chabá, předem čitelná zápletka, tupé dialogy podtržené ještě tupějším dabingem no a ty bojové scény.......u zjizveného šklebícího se vraždícího opičáka jsem se při té vší hrůze musela i smát. Jedna hvězda za pěkné přírodní kulisy.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Vracím se právě z kina a jsem nadšená. Pokládám se za odborníka v oboru Hercule Poirot, četla jsem asi vše, co bylo u nás přeloženo a vydáno a filmová i seriálová zpracování mám povětšině v malíčku. Takže představa, že by mohl někdo sesadit nebo jen pomyslit na trůn Davida Sucheta, pro mě byla dosud nemyslitelná. Ovšem toto zpracování je dechberoucí a skvělé. Nálada temná a mrazivá, Johnny Depp mi asi nejvíc připomínal našeho navrčeného podmračeného Krobota a v této roli mě moc bavil, další hvězdné herečky, no z toho se až točila hlava a hlavní postava Poirota byla pojata se ctí a NAŠTĚSTÍ inteligentně úplně jinak, než ty dosud. Ráda se z kina vracím neotrávená, dnes jsem navýsost spokojená.

plakát

Dialogy pro klarinet, cimbál a bicí (1985) (TV film) 

Heřmánek jako kapitán Exner mi vůbec nevadil. Naopak, když se člověk začte do Exnera knižního, choval se opravdu jako rozmazlený prvorepublikový floutek. Takový sebezahleděný český Poirot. Daleko horší byly jiné věci - ošklivá cimbálistka, o níž je divák neustále přesvědčován, že je krásná. Dále příšerná, ale fakt příšerná hudba (osobně by mě zajímal tvor, který by vydržel onu cimbálovou socialistckou etno poslouchat celý koncert a nedejbože to opakovat). Výkony herců kolkolem Heřmánka byly tristní, Chytilová by z nich měla radost. No a celý příběh se Švitorkou je skutečně hodně přitažený za vlasy.

plakát

Třetí táta (1988) (TV film) 

Není to špatný dětský film. Žádné veledílo, ale při srovnání se sračkami, které se pro děti vysílají dnes - např. ráno ve Studiu Kamarád někdy pustí něco světově zahraničního, ale tak absolutně a zoufale tupého s ještě tupějším a zoufalejším dabingem, že by se houby stalo, kdyby pustili radši takovýhle starý, dobře natočený český film. Vyskočila nemusím, ale zde odehrál, co měl a scéna z pouti, kde ho hypnotizuje kouzelník, byla velmi dobře herecky pojata.

plakát

Malé lásky (2017) (pořad) 

Ačkoliv bych sama na účast v takovém pořadu nikdy nepřistoupila (mám ráda svoje soukromí a čím míň rodinných příslušníků na porodním sále, tím pro mě lépe), přijde mi tento dokument docela přínosný. Především by si ho měly pečlivě nasledovat všechny hrdé (a dle mého názoru slabomyslné) zastánkyně "přirozených a krásných porodů v rodinném prostředí doma", aby si uvědomily, kolik komplikací a nečekaných zvratů může při porodu nastat. Moje prababička byla z 10 dětí, z toho 4 zemřely při porodu doma. Zemřely naprosto přirozeně a v láskyplném prostředí, za účasti zkušené porodní báby. Při posledním porodu zemřela s dítětem i praprababička a prababička nám pak v dospělosti, poté, co vychovala X mladších sourozenců, vždy zdůrazňovala, abychom si vážili toho, že žijeme v době, kdy se lze svěřit s porody do rukou odborníků vybavených lékařskou technikou......takže pokud má pořad působit nejen pro zvrhlou zábavu, ale též a především osvětově, proč ne.

plakát

Hrobník (2009) (TV film) 

Bravurní, naprosto bravurní Vilma Cibulková. To je prostě koncert, kterým převyšuje všechny ostatní zúčastněné skvělé herce. Když oplakávala manžela, zabrečela jsem s ní - ne kvůli ději, ale ona mě prostě rozbrečela svou opravdovostí, prožívanou bolestí. Děj, ač od počátku s Colombovsky jasným vrahem, mě vtáhl a udržel. Když porovnám s prvním dílem, zdá se mi zde o třídu kvalitnější a zkušenější režie.