Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (35)

plakát

Zámotek (1985) 

subjektivní délka filmu: 18,5 hod

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

agitka hodná Rychých šípů, ovšem se zápletkou a postavami jak ze Čtyřístku. máme tu zápletkutvorné lektvary, Pinďu, Bobíka i 3 Fifinky - etnickou, sexy, a ta poslední je Fifi bez vlastností.................. občas z toho vykoukne kus příběhu, který dává smysl, aby se zase rychle zanořil zpátky to chaosu vizuálně chytlavé, ale obsahově prázdné orgie................ a událost na konci posledního dílu je úplně zbytečným klišé.... nelíbilo

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) odpad!

odpad dávám jen proto, že už pod ním žádná další kategorie není.

plakát

Rozpolcený (2016) 

po mnoha letech 3. Shyamalanův film, co jsem viděla. film, co šel mimo mně a až na flashbacky a scény s terapeutkou mě vůbec nebavil. dokoukala jsem jen v naději, že........ SPOILER........ příběh zakončí vyrovnaný hon, boj lovkyně se zvířetem. to se ale nestalo, a tak mi nejzajímavější přišel moment, kdy lovkyně čeká na vyzvednutí v policejním autě. a je možné, že se nechá vyzvednout svým příbuzným, a taky je možné, že ne. taky mě vlastně asi otravovalo téma DID. samo o sobě je fascinující, ale pop kultura ho uchopuje dost hrubě, viz nekonečná pitvoření DID "postižených" youtuberů před pár lety. coby brilantní a hlavně autentické, autobiografické zachycení mnohočetné poruchy osobnosti doporučuju knihu Roztříštěná mysl Roberta B. Oxnama.

plakát

Čas (2021) 

po mnoha letech 2. Shyamalanův film, co jsem viděla. shlédla jsem dvakrát, poprvé na půl oka coby hororoidní záležitost. scéna u ohně po setmění mě ale donutila pustit si Old hned další den znovu, tentokrát jsem se dívala s plnou pozorností. napodruhé jsem si užila hluboce dojemný, emotivní a osobní příběh s existenciálním přesahem. celé je to osekané na samotnou symbolickou dřeň, proto mi nevadily herecké výkony, které dost míří na komoru, ani specifický, odlidštěný a stručný jazyk.  scéna u táboráku po setmění (a po boji) je pro mě jedním z nejkrásnějších filmových momentů za poslední roky. a ocenila jsem i doslovný závěr, který možná o něco snížil uměleckou hodnotu filmu, ale taky uklidnil mé rozjitřené nervy.

plakát

Stalo se (2008) 

po mnoha letech první Shyamalanův film, co jsem viděla, navíc poprvé. vcelku povedená atmosféra připomíná povídky Raye Bradburyho, nestačila ale na to, utáhnout rozvleklý děj plný utíkání po polích. k mému překvapení mi tu nevadil Mark Wahlberg, jehož obsazení je pro mě vetšinou natolik vážnou kontraindikací, že mi účinně zabrání ve sledování filmu.

plakát

Criminal: Velká Británie - Série 2 (2020) (série) 

hezky natočené i zahrané. jen mi tam chyběl příběh pána, který dvorně podržel dveře nějaké ženě a ta mu za to zničila život i kariéru. tvůrci se o mé sympatie připravili příběhem šílenkyně, která vyoutovává ubohé pedofily. a taky mladíka, kterému rozvrátí život účelové obvinění ze znásilnění.  ..................................................... autoři si tu tak trochu foukají na bebíčko ohrožené skupiny stárnoucích bílých mužů. za to (s jistou úlevou, že dneska už by se to takto asi nenatočilo) snižuju hodnocení o 1,5 *

plakát

Idol - Úsvit (2023) (epizoda) 

nejen oním slizkým oslovováním "Angel" mi seriál připomíná 365 dní s ad nauseam opakovaným "baby girl". The Weeknda neznám, ale jeho neherecký projev mi zabraňuje nahlédnout, jesti má být jeho postava inteligentní nebo hloupá, zda je démonickým manipulátorem, nebo jen pitomec. projev Lily-Rose Depp ujde, ale scénář s ní zachází jako s objektem vlhkých snů starších pánů, robotickou panenkou, co umí plakat.    sexuální scény jsou hojné, ale zcela nevzrušivé, nudné a někdy i trapné. cringe, kam se podívám.

plakát

Zrcadla ve tmě (2021) 

raději bych se celou dobu dívala jen na to, jak Alena Doláková tančí.

plakát

A pak přišla láska... (2022) 

toto bylo podivné. na počátku mě navnadila nepříjemně přesná fokuska a cesta žen na venkov. a pak už jsem jen čekala, kdy film konečně začne, nebo se přihodí něco zajímavého - až do momentu, kdy skončil, resp. druhé, opět nepříjemně přesné fokusky. jakoby přede mnou někdo mával úžasnými barvami a skvělými štětci, a občas namaloval nějakou linii nebo kruh, abych mohla ocenit jeho um - ale pak by ten někdo bohužel u této pouhé demonstrace uměleckých prostředků taky skončil. herečky jsou skvělé, námět slibný, ale ve filmu se nic nestane, nikdo se nikam nedostane a nic se nevyřeší. ještě stále doufám v něco zábavného, když se ve filmi objeví halucinogeny, ovšem scéna žen ležících na zemi byla asi nejnudnější z celých 85 min.