Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Celý příběh, tak jako samotný hrdina tohoto snímku se vyznačují svou nevyzrálostí. Duševní a osobnostní nevyzrálost hlavního hrdiny pak v průběhu filmu působí bolestně a strastiplně. Mechanika a pointa děje se zasekává na úrovni fantaskních představ mých ranných "nácti". Nosná myšlenka příběhu vyznívá samoúčelně jako prázdná exhibice nevýrazných a jakoby karikovaných person. Myšlenkový potenciál, který měl šanci zavrtat se divákovi hluboko pod kůži vyznívá při konfrontaci s plýtkým a osobnostně zaostalým hlavním hrdinnou naprázdno. Film u mě zabodoval příjemnou atmosférou exteriérů i interiérů, líbivou hudbou a oddechově lehkým, "popkornovým" dějem. Potenciál, který jsem zde však viděl zůstal nenaplněn.

plakát

Spalující touha (1999) 

Filmu se musí nechat skvělé technické zpracování. Výborně je vykonstruovaná i atmosféra která drží napětí a to jak erotické, tak dramatické snad v průběhu celého filmu. Snad mi trochu překážely mysteriózní tóny, snad některé psychologické linky a postupy, ale film hodnotím "jen" jako slušný nadprůměr.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Celou dobu jsem koukal na ty podivné postavy které jsem nechápal a se kterýma jsem se nedokázal ztotožnit a netušil proč na tohleto koukám. Ikdyž má snad jít o komedii, rozesmát mě dokázalo až posledních pár minut, což vyzpravilo můj dojem téměř na dvě hvězdičky... téměř.

plakát

Rudé horko (1988) 

Ve své době mohlo Rudé horko spadat možná do lepšího průměru, ale vzhledem k tomu kde je akční žánr dnes působí celý film lehce podprůměrně. Pro fanoušky Arnolda či Belushiho hvězdička navíc.

plakát

Severní polární záře (2005) 

Příběh o stárnutí, o hledání sebe sama či schovávání se před sebou samým a o střetu dvou lidských světů. Celý příběh je velice všední bez velkých činů a tragédií. Tak všední, že se mohl stát vám, někomu blízkému, nebo třeba jednou vašim vnukům. A právě díky téhle prostotě ukazuje tolik pravdy a člověku který chce vidět nastavuje zrcadlo.

plakát

Počátek (2010) 

Každý příběh, každá hra má svá pravidla. Někdy bývají jednoduchá a snadno pochopitelná. Jindy zase rafinovaná, komplikovaná a komplexní. O to smutnější je, když pod slupkou skvěle promyšleného mechanismu najdete jen hromádku samoúčelných, na efekt vypočítaných "hejblátek", které si navíc samy protiřečí. A takový Inception bohužel je.

plakát

40 dnů a 40 nocí (2002) 

Romantický film skřížený s komedií pro náctileté, který opět připomíná věčnou otázku: Je takový problém udělat romantický film, bez křečovitých a nesmyslných dějových zvratů? Další důkaz, že je.

plakát

Dívka za dívku (2000) 

Výskyt šablonovitě stupidních postav a přehrávaných scén byl umírněný, scénář jednoduchý, ale na erotický film docela konzistentní a dával smysl. U dialogů jsem příliš netrpěl a to je v tomhle žánru co říct. Pozitivně hodnotím erotické scény, které byly vskutku erotické a nešlo pouze o záznam soulože. Miss USA v hlavní roli byla pak už jen příjemnou třešničkou na pomyslném dortu.

plakát

Zelená karta (1990) 

Příjemný "romanťák" který neurazí.A to jak hereckými výkony, které byly víc než příjemné, tak docela inteligentním scénářem.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar mě zklamal, bohužel. Bylo to moje první 3D, ale úroveň jak 3D tak digitální grafiky zaostala daleko za mými očekáváními. Nicméně nedá se upřít, že film byl pěkný a hleďavý. Takže tady "pouhé" dvě hvězdičky nevězí. Co mi kazilo zážitek ze sledování byly stereotypní plytké charaktery se svým neuvěřitelným chováním. Opravdovost emocí byla zlehčena ještě klišoidními a rádoby emočně silnými záběry. Neoriginální scénář pak film odsoudil k lepšímu podprůměru. Shlédnutí Avatara neliituji, ale znovu tenhle 160-ti minutový maraton podstupovat nehodlám.