Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

3* jen díky audiovizuálu... příběh plytký a povrchní stejně jako charakteristika postav. Film samotný nenese žádnou hlavní myšlenku, která by diváka měla nadchnout.

plakát

Bombardování (2021) 

Tak moc se to snažilo být dobrým a dojemným filmem, až z toho vyšla plytká dobře natočená a výborně zahraná podívaná. Ale těch věcí, kdy jsem se chytal za hlavu a říkal si, jak tohle mohlo Bornedalovi ve scénáři projít, bylo smutně hodně... Scénář a dramaturgie to celé shodili ze stolu, bohužel.

plakát

Pašerák (2018) 

Bez Clinta by tenhle film lehce zapadl mezi mnohé podobné. Sílu a hloubku snímku dodává právě Clintovo rozloučení se se světem filmu a částečně autobiografické životní zhodnocení. Doporučuju sledovat jeho vykreslení jím ztvárněné postavy chronologicky Million Dollar Baby - Gran Torino - The Mule. Dost to o něm řekne.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Dlouho se mi nestalo, že bych měl u přírodovědného dokumentu spadlou bradu. Za mě mistrovská práce, na které je vidět tvrdá dřina. Kořením filmu je Polákova osobitost a pojetí celého projektu, dále potom mnoho informací, které asi běžný divák nezná (nebo aspoň já rozhodně ne a obohatilo mě to). Chvílemi mi jeho komentáře sice přišly takové navíc a nekonzistentní, ale u tohoto pocitu to naštěstí vždy jen zůstalo a celkový dojem je rozhodně dobrý.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Překvapivě se z filmu vyklubal dobrej biják s potenciálem, o kterém jsem netušil, že tam je. Hodně poměrně hlubokých myšlenek, které jdou proti hlavním myšlenkovým proudům dnešní společnosti narozdíl např. od filmu Zootopia.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Škoda toho příliš vyumělkovanýho matte paintingu a podprůměrných a do očích bijících green screen záběrů. Působí to pak dost nepřirozeně. K tomu se přidávají špatný herecký výkony (snad krom Davida Thewlise) a je z toho drahý béčko.

plakát

Život (2017) 

Tento film je sice kvalitně audiovizuálně zpracován, ale je to jen skříženina Gravitace a Vetřelce v novém kabátě. Závěr je sice dobrý, ale ještě než to divákovi bylo odhaleno zcela, tak jsem tento závěr tušil, takže ani tím mě nepřekvapili. Celkový pocit z filmu je nijaký, nepodíval bych se na něj znovu.

plakát

Muž na laně (2015) 

Překvapilo mě, jak je film natočen téměř do detailu přesně podle skutečné události. Mnoho věcí jsem hlavnímu hrdinovi ve filmu nevěřil, ale když jsem si o něm zjistil víc, uvěřil jsem. O to víc zůstávám v úžasu :-)

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Něco mezi Intouchables a the Bucket List... Momenty jsou tam pěkný, Emilia Clarke hraje excelentně, ale končí to úplně dementně a neromanticky, ač se to romanticky tvářilo...

plakát

Dočasný domov (2013) 

Film je sice pěkně natočen a zahrán, ale příběh mi přijde plytký, necelistvý a v podstatě celý film jsem čekal, kdy to bude o něčem. Možná to je tím, že pracuji s podobnou skupinou lidí, takže mě asi nepřekvapilo to, co mě překvapit a zaujmout mělo. Spíš jsem pak sklouzával právě k tomu hodnocení z profesní stránky, kdy jsem nesouhlasil s některým jednáním pracovníků, ale to už je jiná věc... Zkrátka životní příběhy postav byly silné, ale dějem filmu jen tak proplouvaly bez jakéhokoliv zakotvení.