Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)

Tento film budu hodnotit asi hodně ze subjektivní a emotivní stránky, ale nemůžu prostě jinak. Je to film, který mě nikdy nepřestane udivovat tím, jak vtipný je, a zároveň mě nepřestane udivovat, jak precizně je natočen. Je to přesně tak praštěné jako komiksy, je to přesně tak zpracované jako komiksy a je to...vlastně přesně podle komiksu. Nedokážu ze sebe dostat ty pocity, které ve mě film vyvolává. To musí člověk asi zažít.

Pasažéři

Pasažéři (2016)

Vesmírná romantika nejenom náplní, ale také tím, že její kvalita dosahuje hvězdných výšin. I přes to, že se v celém snímku objeví všehovšudy asi 4 postavy, je tento film plně nabitý bez jakýchkoliv zbytečných nebo nudných pasáží. Herecký um Jennifer Lawrence již jenom podtrhuje skvělý Chris Pratt, který se u mě tímto filmem posunul mezi herce světové úrovně, a naprosto dokonale zahraný android v roli Michaela Sheena. Skvělou romantickou část filmu jenom dokonale podtrhuje konečná akce. Asi není co dodat. Prostě dokud to člověk nevidí, nepochopí.

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Když jsem si před časem prohlížel můj seznam nejoblíbenějších filmů, rozhodl jsem se jeden z nich prostě vymazat. Ne proto abych uvolnil místo pro jiný, prostě jsem měl nějaký pocit, že tam ten film nepatří, ale nedokázal jsem přijít na to proč. Dneska jsem to pochopil. To místo bylo určeno ne pro ten film, co tam byl před tím, to místo bylo neprávem zabráno tomuto filmu, a nějaká snad vyšší moc mi dala signál, že bych ho měl zpátky uvolnit. Uvolnit pro toto dílo. Děkuji za tento film.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Kdo by čekal, že z tak filmově vyždímaného prostředí střední školy se dá vyždímat ještě něco navíc. Tomuto filmu se to jednoznačně povedlo. Z jednoduchých každodenních situací, které nejsou nijak přitažené za vlasy a nereálné, vznikl komplet čítající perfektně procítěné emoce, nádherné záběry a ještě lepší herce (a herečky :)). Kdo si film pustil jenom kvůli Emmy, dostal dokonalou Emmu a ještě mnoho navíc. Ještě bych vyzdvihnul, že dnes velmi omílaná otázka LGBT, která je mnohdy ve filmech a seriálech velmi násilně zasazená, zde nijak nepřekáží a nebije do očí.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Nevím co k tomu říct. Tento film je vlastně dokonalou smíšeninou akčního velkofilmu s obrovským rozpočtem a klidným, emoce vyvolávajícím uměleckým dílem. Základ vlastně není to co byste čekali od akčního filmu. Nepřijde mi totiž, že by film byl vystavěn na tom že má být akční, nýbrž byl celý postaven na pevných základech skvělé hudby, nádherného klidného prostředí, pohodové atmosféry samurajské vesnice a objevování samurajské tradice a motivace. Jo a už jsem řekl, že Tom Cruise a Ken Watanabe jsou dokonalá dvojka?...Žádný film jsem ve svém životě neviděl vícekrát než tento, a vždy, když se rozhodnu na něj podívat, znovu a znovu prožívám zen.

Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály (2014)

Dlouho jsem film odsouval stranou, a to asi kvůli názvu, který je sám o sobě dost kýčovitý. Byla to chyba. Poté co jsem se totiž rozhodl na film konečně podívat, byl jsem úplně mimo z toho jak krásně komorní a neinvazivní snímek to je. Nádherná odpočinková romance s velmi silným odkazem. Všechno je ale tak skvěle zabalené, že vám nepřijde, že by se řešily kdejaké světoborné otázky, ale podvědomě je tam cítíte a vnímáte. Po vizuální stránce klasická amerika, hudba skvělá a song od Eda Sheerana mám v playlistu dodnes a věřím, že ještě hodně dlouho budu. Tomuto filmu hvězdy nepřály, jelikož si rozhodně zaslouží mnohem lepší hodnocení, než má. Grandiózní počin bez přemrštěných ambicí.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Film s extrémně pomalým tempem, který ale nemá ani jedinou chvilku, kdy bych se nudil. Je v něm prostě něco jiného, co udržovalo celé skoro tři hodiny mou pozornost a nikdy to za mě neztratilo ani na chviličku tempo ani při již třetím sledování. Film který je za mě vlastně dokonalý: jedna z nejlepších kamer co jsem kdy viděl, nejlepší, ale zároveň extrémně primitivní zápletka propracovaná do detailu, dokonalí herci, perfektní hudba... Nemám slov.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Každá dobrodružná mysl ve vesmíru se zaradovala. Žádný jiný film co jsem doposud viděl nevysvětloval útěk od společnosti lépe než tento snímek. I přes to je to snímek řekl bych docela složitý. Vztah k hlavní postavě na začátku filmu budete mít ve stylu: ano, měl to těžké, ale zase takový cvok? Až postupně si k němu začnete budovat vztah až si nakonec uvědomíte, že byste někoho takového chtěli mít ve svém okolí. Hned po shlédnutí filmu jsem si musel objednat knižní verzi a začal jsem shánět letenky na Aljašku. Film o neskutečně odvážném "nadšenci", který měl obrovskou smůlu skrz celý život, ale i přes to inspiroval tisíce lidí po celém světě.

Interstellar

Interstellar (2014)

Bratři Nolanové vytvořili základ novodobé sci-fi, kterého se dodnes nějak nikdo nedokázal chytit. Film obsahuje všechno, co by od něj divák chtěl: emoce, dokonalou vizuální stránku a silný příběh založený mimo jiné na otázce osamocení, která vás nechá přemýšlet, co byste v roli Matta Damona udělali vy. K tomu všemu si připočtěte životní role McConaugheyho a Damona, dokonalou hudbu od Hanse Zimmera a získáte dokonalé vesmírné sci fi drama v moderním hávu.

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Tento film je v mých oblíbených kvůli odlišnostem. Ti, co čekali klasickou romatiku tak jako já, dost narazili a prvních pár desítek minut jsem tu odlišnost zpracovával. Měnící se časové období v rámci klidně několikaměsíčních skoků tam a zpátky tomu taky moc nepomohlo. Ale až jsem si zvyknul, až jsem pochopil téma filmu a až jsem uznal nečekanou zábavnost tohoto formátu, začal jsem si film neskutečně užívat až do úplného hořkosladkého konce. Po herecké stránce to nese na bedrech celé Joseph. O tom není pochyb. Skvělý indie soundtrack jsem po filmu musel zařadit do svých playlistů na spotify a o nádherných záběrech na "ohrané" Los Angeles se mi zdálo ještě dlouho poté. Jako komplet je to skvělý film na podzimní večery, kdy budete doufat, aby film ještě dlouho neskončil.