Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Gentlemani

Gentlemani (2019)

Gentlemani se po prvních shlédnutí dostaly na první místo v oblíbených filmech. Film je o tom, jak velký drogový boss chce prodat svůj byznys a spustí se tím celá řada nečekaných událostí, tyto události jsou vyprávěny soukromým očkem Fletcherem, který tím vydírá bodyguarda toho bosse. Tento film má velmi kvalitní a nevídaně osvěžující kameru. Skvělý scénář, který jsem si zamiloval. Výtečné herecké výkony v čele je Matthew McConaughey jako Mickey Pearson, Collin Farell jako Coach a Hugh Grant jako slizký Fletcher se zaryjou do paměti. Skvělá akce, které není příliš, famózní dialogy, dobrá hudba, výborný humor, a ještě jednou ta výborná kamera. Fletcher jako vypravěč slouží skvěle a dost mě bavilo, když jsi naschvál něco vymyslel. Pokud bych měl něco opravdu vypíchnout jako celkem špatnou je, že v první půl hodině je hrozně moc expozice a znám lidi, kteří to nedokoukali kvůli tomu, že to vypli na začátku. Podle mě se jedná o nejlepší film Guye Ritcheho (ano podle mě lepší než Pod(f)uck) a vrací Ritchieho mezi špičku svého oboru. Guy vás pobaví vtipy, dialogy, scénami a mluvou postav, ale zároveň nakousne téma škoděni drog. Podle mě by tento film měl vidět každý. Pro mě rozhodně 9,5/10.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Osm hrozných je osmý film jednoho z nejlepších režisérů na světě Quentina Tarantina.Tento film je o pár lidí zavřených kvůli blizardu v jednom hokynářství. Postavy jsou skvěle napsané a nejlepší podle mě je že každá postava je šedá. Žádný zlo a dobro. Prostě šedost. Film se odehrává v Americe po občanské válce, takže atmosféra mezi postavami z jihu a severu by se dala krájet a navzájem si všichni chtějí ublížit. Co se stalo majiteli hokynářství, jaká je šance že se tolik lidí setká na jednom místě v ten samý čas, kdo není ten, za koho se vydává a kdo první zaútočí na našeho hlavního hrdinu majora Warrena. Skvělé herecké výkony v čele se Kurtem Russelem, Samuel L Jacksonem, Timem Rothem a Jennifer Leigh. Tarantíno ubral u pro něj běžného násilí které se projeví až na konci, ale za to pořádně. Výborný scénář plný intrik a zvratů. Velmi se mi líbilo to, že to byla jaká si westernová detektivka. Skvělé herecké obsazení, kamera, a hlavně mistrovské dialogy Skvělý film, který už některý odradil jakožto jen další Tarantinovka, ale já v tom vidím něco víc. Pro mě srdcovka a dávám 9/10.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Naprosto legendární česká komedie se skvělými hereckými výkony, hudbou, příběhy a hlavně hláškami, kterými je tento film úplně přecpaný. Velmi dobrá sonda do minulosti se zasslouženým kultovním statusem. Naprostá vánoční klasika, kterou si každý rok prostě musím pustit. To že je tento film 10. na čsfd je teda dle mě samozřejmě moc a že jde i o nejlepší český film jakbysmet. Nicméně o jeden z nejlepších českých filmů se podle mě jedná a jde o jeden z mála, u kterých si udržuju pravidelné zhlédnutí s filmy jako Gentlemani, Osm hrozných či Život Briana.