Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Šílená noc (2022) 

Od tohoto filmu jsem nic moc neočekával. Maximálně klasická jednoduchá akční vyvraždovačka nějákých grázlů. No a  vlastně to se mi přesně vyplnilo, ale vlastně to bylo lepší než jsem očekával. Tento film dobře využil premisu s vánoci a hlavně se Santa Clausem a jeho zabíjením na vánoční způsoby. Rating R tomu filmu dost sedí a celkově jsem za tenhle film rád, přesto že klasický akčnáky nemusím.

plakát

Úniková hra (2019) 

Jak já miluju únikové hry. Naprosto je zbožňuju, takže je jasné že když příjde horor s touto premisou automaticky se mi bude líbit minimálně protože se budu těšit na kreativitu pastí. Při sledování mi to nostalgicky připomnělo saw 2 nebo třeba kostku,které mám rád, a právě mi zde vždycky záleží na tom průběhu a na pastech. Pár dobrých nápadů.Celkově moc fajn film se zajímavým koncem.

plakát

Would You Rather (2012) 

Fajn nenaročná hororovka na neděli. Pro mě předvídatelné ke konci, ale jinak opravdu fajn film. Nic speciálního, zajímavá premisa, z které by se dalo vytěžit víc. Vzájemný vyvraždovačky mám prostě dost rád a upřímně jsem to čekal horší. Vždycky mám rád ve filmech nějaká ta zajímavá rozhodnutí, kde není správné ani jedno a jen vybíráte menší zlo. Tenhle film jich má samozřejmě dost. Celkově jsem spokojený

plakát

Klaus (2019) 

Pro mě překvapení roku.  Nikdy jsem nebyl největší milovník vánočních filmů a  mám opravdu úzký seznam,který vždy opakuju, ale vyloženě moc nových věcí nevyhledávám. Dal jsem ale šanci tomuhle filmu,jelikož jsem slyšel skvělé recenze a náhodou jsem měl opravdu dobrou náladu na nějaký příjemný animák. Co ale přišlo jsem nečekal. Naprosto krásný, silný film plný  úplně všeho od vánočního filmu chcete. Naprosto skvělá animace, silný příběh, ale hlavně ty emoce, které film vyvolává. Horská dráha, jinak se to říct nedá. Nejednou mi ukápla slza. Neskutečný film, který si budu pouštět opakovaně. Ten film je tak moc skvělý, nedokážu to pořádně ani popsat. Společně s Pelíšky od teď můj nejoblíbenější vánoční film.

plakát

Ricky Gervais: Armageddon (2023) (pořad) 

Další Ricky Gervais. Já toho chlapa prostě miluju. Stand up comedy a černý humor je něco co mi opravdu dokonale sedí. MIluju to. NIcméně určitě jde cítit že tady Ricky táhá trochu kratší konec provazu. Není to nejlepší Gervais, ale přesto se mi moc líbil a je to přesně to co si pustím, když potřebuju vypnout a dokážu se vždy pořádně zasmát.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Můj první film Martin McDonagha a jsem neskutečně rád za to že jsem zkusil tohoto režiséra. Neskutečně kvalitní film. Herecké obsazení skvělé, kde musím vypíchnout Frances McDormand, Woodyho Harrelsona a naprosto skvělého Sama Rockwella. Silný film o pomstě. Příběh byl pro mě to nejsílnější a nejlepší. Všechno pro mě zapadalo přesně tak jak má. Je zde vidět "divadelnost" McDonagha což dělá film odlišným od ostatních. Musím znovu zmínit Sama Rockewella a jeho postavu, která pro mě byla zdaleka nejzajímavější a prošla si skvělým uvěřitelným vývojem. Celkově pro mě extrémně skvělé silné drama se sice otevřeným, přesto kvalitním koncem.

plakát

Šílený bůh (2021) 

Něco jiného. I tak by se dal popsat tenhle film. Phil Tippet udělal něco opravdu odvážného, a to se mu vyplatilo i nevyplatilo. Animačně jde o mistrovské dílo.  Stop motion animace je něco co mám osobně moc rád a vydět to ještě k tomu takhle v kvalitnách rukou... Celkový film celkem depresivní, originální, temný, hnusný a divný. Neskutečně jsem se na začátku ponořil do celého konceptu animovaného němého filmu a moje oči hltaly každičký záběr.  Bohužel mi to nevydrželo až do konce. Chápu že tu jde o tu animaci, nápad a o ten umělecký pohled, ale mě přesto záleží na příběhu, který tady nebyl tak dobrý. Musím vyzdvihnout několik scén z kterých jsem měl husinu na kůži a kreativitu samotného "pekla".

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Po výborných 3 bilboardech kousek za ebbingem jsem si jméno Martin McDounagh zapomatoval, a rozhodně jsem toho nelitoval. Jeho další film je něčím velice výjmečným. Víly i Inisherinu jsou krasné po všech stránkách. Skvělá hudba, výborná kamera prostředí, ale hlavně příběh a herci. Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon či Barry Keoghan hrají naprosto skvěle. Nejdůležitějším na tomto filmu je ale ten příběh. Příběh o Dvou kamarádech na malém irském ostrově, kde jeden z nich přátelství ukončí a druhý se ho snaží získat zpátky přesto že prní nechce. Velice velice silný film s kvalitním koncem. Třesničkou na dortu je poté už jen ten skvělý irský přízvuk všech herců. Opravdu skvělý film

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Dle mého nejlepší akční Sci-fi na světě. Ukázkové pokráčování filmu, které dle mě ještě lepší než původní film, což se moc nestává. Naštěstí tady se to podařilo a je to naprosto skvělý. Vše klape tak jak má a já nemůžu být štastnější. Otevřelo mi to dveře do světa starších akčňáků, který mi do téhle doby úplně nesedl, ale T2 navždy zůsane v mém srdci.

plakát

Pelíšky (1999) 

Naprosto legendární česká komedie se skvělými hereckými výkony, hudbou, příběhy a hlavně hláškami, kterými je tento film úplně přecpaný. Velmi dobrá sonda do minulosti se zasslouženým kultovním statusem. Naprostá vánoční klasika, kterou si každý rok prostě musím pustit. To že je tento film 10. na čsfd je teda dle mě samozřejmě moc a že jde i o nejlepší český film jakbysmet. Nicméně o jeden z nejlepších českých filmů se podle mě jedná a jde o jeden z mála, u kterých si udržuju pravidelné zhlédnutí s filmy jako Gentlemani, Osm hrozných či Život Briana.