Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

54 hodin (2022) (TV film) 

Skvělý dokument o schopnostech lidí, když biť jen o jediný lidský život. Vždy mě zajímalo jak probíhají záchranné akce v jeskyních a zde vám to krok po kroku vysvětlí. Jen by mě zajímalo jestli ty záběry jsou přímo z té akce, nebobz nějakého cvičení.

plakát

Pět nocí u Freddyho (2023) 

Jako fanoušek FNAFka jsem spokojen, nebýt těch pár divných scén, dám klidně 100%, každopádně, musím dát 85%.

plakát

Flash (2023) 

Toto je velice rozporuplný snímek, začnu u CGI, většina lidí by namítla, že je to srovnatelné s většinou filmů od studia Asylum, avšak já si myslím, že je to schválně, pro efekt, jen si položme otázku, proč někdy vypadá to CGI tak dobře a někdy tak špatně?, no prvně si musíme všimnout detailu, že to CGI vypadá "špatně", pouze když máme slowmotion, dalším detailem je, že je to použité pouze na lidech, nakonec mi to ani moc nevadilo, spíše to bylo komické, čímž se dostáváme k dalšímu bodu, a to je humor. Celý snímek jsem se bavil, a byly i momenty, kdy jsem vyprskl smíchy, takže z této stránky film zcela jednoznačně boduje. Příběh není nic moc unikátního, podobný příběh jsme mohli vidět už v animovaném filmu, Justice League: The Flashpoint Paradox, také je občas znatelná inspirace od Marvel multivesmíru, až na to fungování, které není větvení, ale zcela nový vesmír, fungování tohoto je konec konců popsáno ve filmu a troufám si říct že i velmi kvalitně. Herecké výkony jsou za mě lehký nadprůměr, samozřejmě to trochu stahuje dolů kontroverzní Ezra Miller, a proto si film zaslouží i obdiv, za to že se s tímto faktorem dobře popral. Jak už tak bývá v superhdinských snímcích, tak dostáváme spoustu mouder od starších a moudřejších lidí, a v tomto případě to dopadlo na výbornou. Hudbu bych zkrátka ohodnotil jako průměrnou až lehce nadprůměrnou. Shrnutí na závěr: CGI: 7,5/10 ; Hudba: 7/10 ; Příběh: 8/10 ; Humor: 10/10 ; Herecké výkony: 8/10 ; Kamera: 9/10 ; Celkem: 80% (ty 3% ubírám, za ten ohraný koncept a klišé, že se nedá změnit budoucnost).

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Začal bych tím, v čem vynikal Bayverse, a to jsou efekty, v tomto snímku jsou efekty opravdu strašné, někdo si řekl že by bylo super převést design ze starých originálních animáků, který tak vypadal pouze, aby se transformeři lépe kreslili, když na to nebyla pořádná technologie, toto rozhodnutí bylo opravdu špatné. Další jsou auta, které z nějakého neznámého důvodu z hlediska efektů vypdali naprosto nepřirozeně, stejně jako transformeři samotní. Hudba, jediné co můžu říct o hudbě, je že nejlepší hudba je na konci filmu, která je navíc originální znělka pro Bayovi Transformers od Steve Jablonski. Herci, slečna Luna Lauren Velez byla velmi špatná volba, její otravný hlas a špatné herecké výkony opravdu kazili tento film, to samé se nedá říct o Anthony Romoso, jenž mi do filmu seděl a měl skutečně dobrou chemii s Miragem, který jakoby vypadl z Bayverse. Další s kým mám problém je Optimus Prime, který měl osobnost, působil, jako by byl hloupější než hlavní lidský hrdina, i přes to, že jejich věkový rozdíl je v milionech let, přesněji 9 milionů let. Rozměry transformerů mi ani tak nevadili, naopak bylo zajímavé vidět, jak hlavní lidská postava působí vedle Mirage pouze 2x menší, zatím co v Bayverse by byl minimálně 5-6x menší. Příběh byl dle mého přinejmenším dobrý, a scény, kdy naše lidské hrdiny honily ty robotické příšery byly skutečně dobré a zajímavé. Co je také třeba zmínit je, že v každém filmu od Baye jsme mohli vidět nový unikátní design, který vypadal skutečně dobře, zatím co zde není nic unikátního, ba naopak to vykrádá Bayverse, jen se podívejte na obličej těch ,malých potvor, které byly to nejzajímavější a vzpomeňte si, kde jste to už viděli, a to že se tam objevili Maximals, to není nic unikátního, je to pouze zkopírovaný design zvířat, náijak nepozměněný a pouzte převedený do robotického vzhledu, dokonce i Dinosauři ve 4. dílu měli na sobě unikátní prvky a vzhled, dokonce i "kočkovitá šelma" nebo ten "štír" se podobali pouze stavbou těla, ale jejich vzhled byl originální. Shrnutí na závěr: Příběh: 7,5/10 ; Herecké výkony: 4,5/10 ; Kamera: 6/10 ; Efekty: 5/10 ; Hudba: 6/10 ; Design Transformerů 4/10 ; Celkově: 58%.

plakát

096 (2020) 

Výborný krátký film o SCP 096, věřím, že jednou si někdo vezme na starost tento svět, a udělá z něj pořádný plnohodnotný seriál, protože si ho více než zaslouží.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Upřímně jsem čekal nějaké nudné utrpení, sice téměř celou dobu tam byl nějakej divnej a nepříjemnej filtr a první třetina byla celkem trapná, ale jinak to byl v celku dobrý film, pro milovníky lovců upírů perfektní, svůj žánr to plní skvěle, žádné špatné CGI, dobrá akce, zajímavé, leč nedostatečně prokreslené postavy.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Mnoho let se fanoušci dožadovali Riot Games aby konečně udělali nějaký film, nevěděli však, že už se pracuje na seriálu. Pro tento seriál měli všichni fanoušci tohoto světa velká očekávání, a teď víme i proč. Měl bych ale také zdůraznit, že některé věci nemusí být jasné, protože tvůrci míří hlavně na fanoušky hry, a proto se očekává, že nějaký ten lore budou mít načtený, také bych pozdvihnul informaci, o které moc lidí neví, že tento seriál, v němž má spoustu postav bohatější lore, než ten psaný, tak není canon. Celkově je tento seriál skvostem, občas jsou zde klišé, které jsou ale následně přeměněny v něco naprosto unikátního, detaily jsou také velmi užívanými, celkový vývoj postav dává naprostý smysl. Emocionální scény jsou velmi silné, a neznám jiný film či seriál, při kterém se můžete více vcítit do hlavních postav a pobrečet si, když zažijí nějakou tu tragédii. Jediná věc, která mi trochu vadí je nadužívané objímání postav, ale mé celkové hodnocení to nijak nemění. Možná je mé hodnocení lehce ovlivněné mou láskou ke canon loru hry, ale myslím že to není tak přestřelené.

plakát

Bumblebee (2018) 

Toto je zatím jediný hraný Transformers film, který vážně nemusím, ať už byl příběh či cokoliv jiného na Bayformers špatně, tak nikdy to nebylo CGI a design Transformerů a také ne moc dobré, ale sympatické postavy, teda až na tu ženskou z 3. dílu. Tento film nemá zkrátka co nabídnou, CGI nic moc, nepochopitelný nápad převést krabicový design z prvních animáků, který ho měli aby se lépe kreslili, nezajímavé postavy, včetně hlavní postavy, jejíž herečka měla problém získat si respekt fanoušků i v seriálu Hawkey, a nakonec minimální akce, v porovnání s ostatními Transformers. Tohle skutečně donutí člověka zvážit, jestli Bayformers byli skutečně tak špatní jak mnozí tvrdí.

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Dodnes můj nejoblíbenější sitcom, dlouho jsem de vzpamatovával z odchodu Charlieho Sheena, ale nakonec jsem si zvyknul a užil si to i bez něho. Osobně mám nejraději když se sem tam objeví Jake a udělá nějakou Homer Simpson kravinu a také mám rád toxické a satkastické vztahy mezi Harperovic rodinou, co mi ale celkem vadí je až moc časté a omývání téma typu sex a taky jak mají hlavní postavy každou sérii, né-li častěji, vztah s jinou ženou.

plakát

Hrdinové z říše Gaja (2004) 

- Kolísající text postav, vtipy občas hodně pobavili a občas nestály ani za pousmání, obličeje dobrých postav nebyly moc sympatické, možná kromě Boo, také animace postav nebyla moc dobře odvedená. + Lehce nadprůměrné grafika filmu, ten malej snurk byl vcelku zábavnej, strašidelné obličeje a celkový nápad se mi hodně líbí + nostalgie z dětství, musím dát těch 70%.