Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Krimi

Poslední recenze (10)

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Hollywood konečně napadlo udělat něco, co budete nenávidět, ale i zároveň absolutně milovat. To je případ nového Konga a Godzilly nového impéria, která se od doby vydání prvních promo materiálů jevila jako ještě pořádnější bordel oproti minulému filmu Kong vs. Godzilla z roku 2021. Ale světe div se, ono to bylo sakra zábavné. Sám jsem nemohl uvěřit co Adam Wingard uvařil za blockbuster, protože to mělo solidní náboj a jeho autorskou vizi s přesvícenými světly, bohatou estetikou a prostředím jsem měl chvílemi pastvu pro oči. Každopádně hlavní tahouni filmu si vedou skvělou práci a jsem rád, že poprvý za celý monsterverse se konečně vypráví příběh přes tu skvělou mimiku monster a souboji, což je za mě velké plus. Taky jsem rád že tvůrci pochopili, že lidští herci jsou nám v těchto filmech skoro k ničemu a že chceme vidět přerostlá fackující se monstra na cool místech. CGI je v tomto filmu o trošku nepřehledné oproti minulému dílu, což se dalo čekat. Ve zkratce je to skvělý zážitek s místy až nesmyslnou logikou a digitálním bordelem okolo, tak tomu dejte šanci a uvidíte. 7,5/10.

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

,, My wife is my choice, My daughter is my choice, My life is my choice. "Tak nám skončilo The Walking Dead The Ones Who Live. Roky čekání se nám konečně skončily a dostali jsme epický, emociální, akční a milostný příběh Ricka a Michonne, kteří se po neuvěřitelných osmi letech našli. Seriál sází na jejich skvělou romanci, ale také se soustředí na CRM, kteří se nám vždy pouze objevili v pár náznacích v hlavním seriálu a world beyond. Seriál má skvělé herecké , hlavně Andrew Lincoln a Danai Gurira do toho dávají vše a sám si myslím, že v tomhle seriálu předvedli doposud nejlepší herecké výkony za celou jejich kariéru. S tím souvisí kvalitní scénář a dialogy, zejména v prvních dvou epizodách, kde někteří vám řeknou random větu a ona se projeví v samotným finále dílu či seriálu úplně perfektně. Další postavy jako Thorneová a Okafor, Jadis a generál Beale jsou skvělým katalizátorem Ricka k naverbování CRM. No prostě pecka co se týče hlavních či vedlejších postav, a pro mě a fanoušky TWD je to umění, jelikož Rickův návrat si musel každý prostě užívat. O to víc všechno vyvzdvýhaly akční scény a zajímavě propracované nápady. Také musím vypíchnout skvěle nasnímanou kameru a kompozici barev, která si bere hlavně barvy na city. A celkově mohu i k seriálu sám za sebe říct, že se jedná o téměř bezchybný seriál. Emoce a vztahy jsou tu opět hlavním oč tu běží a to nemluvím o navázání či ukazování flashbacků z hlavního seriálu. Seriál, ale i tak měl za mě jedinou malou drobnou chybu, a to tempo mezi 4. a 5. epizodou, které šlo víc zrychlit a propracovat o trochu více. Přesto, ale oceňuji všechny co se na tomto projektu podíleli, protože jsem rád že tento návrat sakra nepokazili. I návrat Grega Nicotera musel znamenat posun kvalityv maskách mrtváků ,kteří tu jsou opravdu zábavní, bez něj by seriál asi nebyl tam kde teď pravděpodobně je. A na závěr soundtrack, o tom se snad nic říct nedá než pastva pro uši. 9.5/10.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Velkolepý audiovizuální zážitek současnosti, který toho ve mě zanechal tak moc, než si to můžu představit. Spousta lidí, jako třeba i já, označoval tuhle novodobou Dunu jen za pěkný vizuál. Avšak nebýt skvělého scénáře, rozšířeného příběhu a dobře napsaných postav, tak ani zdaleka nemiluju tento film takovým okouzlujícím způsobem. Je to překrásné vizuální vyprávění, kde se slovy moc nevypráví, ale proto každé slovo co každá postava řekne má o to větší význam a podstatu v ději. Ovšem pro mě je to zcela ukázkový produkt toho, že Denis Villeneuve rozumí filmovému médiu na úplně jiné úrovni než všichni ostatní režiséři. Je neuvěřitelný, kolik toho dokázal zrežírovat právě s tak málo dialogy a jak skvěle umí předat všechny potřebný informace divákovi a kinařům čistě pomocí kamery, obrazu, hudby, zvuků a barev. Je to prvotřídní muž, který naservíroval opravdu jedinečný příběh z daleké budoucnosti. Jednoduše je to jedinečný, kultovní a zásadní příběh s precizním scénářem, který v kompletní skládačce s audiovizuální stránkou dává poslední kousky skládačky celého snímku. Je to zážitek, u kterého chcete být, který si nechcete nechat ujít a který bude dlouhé roky ještě vzpomínat..... Je to podle mě generační dílo, jaké tu dlouhé roky nebylo a dlouhé roky nebude. Díky tomu, že samotná knižní předloha nabídla, tak vyzrálý a komplexní počin, tak i tento film je silným příběhem. Příběhem, který je netradiční, který dává najevo, co vše je dobré i špatné s tímto světem. Příběhem, který varuje před hrozbami lidstva, když se na rozcestí vydá špatným směrem. Tohle je příběh a film, který dokáže utvářet díky strachu lepší svět. 10/10

Poslední hodnocení (1 518)

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

29.04.2024

Sám doma (1990)

29.04.2024

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)

26.04.2024

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

23.04.2024

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)

23.04.2024

Kung Fu Panda 4 (2024)

21.04.2024

Fallout - Konec (2024) (epizoda) (S01E01)

20.04.2024

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

14.04.2024

Vetřelec (1979)

14.04.2024

Reklama