Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (42)

plakát

Jeden život (2023) 

právě jsem dorazil z kina, kde při závěrečných titulcích zůstalo málo očí suchých. Anthony Hopkins svým jedinečným projevem naprosto strhnul veškeré zásluhy na sebe, přičemž Johny Flynn zůstal pouze u průměru, za pár dní si těžko vybavím jeho scénu, která by mě zaujala. Zato silnej pocit po výkonu sira Hopkinse zůstane a to pořádně dlouho. Od scénáře jsem čekal malinko víc, a protože srovnatelná Spielbergova pecka má ode mně 5/5, tady dávám 4/5. Přesto rozhodně nadprůměrný kousek.

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

tak bacha! Nemám rád vejšky, fakt mi je blbě i na kdejaký rozhledně, kde si v klidu a bez jakýhokoliv vzrušení tříletý dítě žere termix. Prostřední část filmu, než jsem si trochu zvykl a můj rozbouřenej žaludek řekl "oukej kámo, tohle nějak dáme, nejsme sráči", jsem si docela protrpěl a dvakrát nebo třikrát film stopnul, abych ten nechutně vysokej vysílač vydejchal. Konec je slabej, technikálie neřeším, u mě to svůj účel splnilo. 8/10

plakát

Přímý zásah (2004) odpad!

Chudák divák .. chudáci herci... chudák rejža... chudák producent. Tohle je fakt brutální sračka :/

plakát

Sestra II (2023) 

Za mě překvapivě dobrý :) V kině jsem si to užil s dalšími třemi..ano ...dalšími třemi lidmi v sále a nelitoval jsem. Atmosféra mě nadchnula víc než v jedničce, ozvučení pecka. Některý lekačky očekávaný, jiný ne, tam to zafungovalo dobře. Ani chvíli jsem se nenudil. 7,5/10.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Zbytečně, opravdu zbytečně dlouhé...dialogy té neskutečně důležité žvanicí komise ohledně prověrky, do toho další komise ohledně jmenování člena kabinetu, do toho Oppenheimerovo studium, život...tři vzájemně se protínající dějové linky, z nichž ty dvě žvanící naprosto zadupaly samotný gró celýho filmu. Jak jsem se těšil, tek z tohohle mám přinejlepším smíšené pocity. Tohle Nolan přetánul...dávám tři hvězdy s hodně smutným podtextem...

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Skandinávský originál mě chytnul víc, tohle je totální kopie...achjo :/

plakát

22 Jump Street (2014) odpad!

Dal jsem tomu poctivých 30 minut šanci, fakt, ale takhle nevypadá nic, co by kombinovalo prvky zábavy, krimi nebo něco akčního. Prostě nic. Příště musím být ostražitější a těchto hoven se vyvarovat.

plakát

Hranice lásky (2022) 

tak trochu tabu, o kterém i minimálně přemýšlí, ale nahlas to neřeknou.  Za mě určitě zajímavé a film, který mi nezapadl do šedi posledních let a tématicky pro mě osobně nejasně uchopitelný. Ty, kteří mají radši Troškovy sračky, ať zůstanou doma.

plakát

Případ: Ponorka (2020) (seriál) 

severská chuťovka podle skutečný události. Žádný prázdný tlachání, nebo extra pitvání v mezilidských vztazích. Ne. Sypou se hlavně fakta. Hlavní představitel je jak Bjorn Borg, když vyhraje důležitej mač - ani nehne brvou :D Chladný, moc toho nenamluví, ale do tohoto prostě padne na první dobrou. Žádná střelba, pohled na mrtvoly, přesto to svištělo a mělo to koule. Málokdy se mi stane, že minisérii zhlídnu za dva dny. Tohle si to zasloužilo.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Já nevím, co tady furt kváká kdo o tom, že to s historií prakticky nemá nic společného a kdesi cosi. Ano, z hlediska dějin je to samozřejmě asi krom zcela zásadních postav vlastně blaf. NO A CO?! Titanik taky nebyl o tom, že se sakra potopil, páč jebl do ledovce. Spielberg tam měl taky Jacka a Rose, o kterých to vlastně bylo. Možná blbý přirovnání, ale přišel jsem zrovna z kina plnej dojmů... a musím říct, že na naše poměry špičkový film a chválím Jákla, že tomu dal trochu jiný, západní střih. Solidní řezničina, pěkný kulisy. Kdo přivede do českýho filmu několikanásobného držitele Oscara, hollywoodskou legendu a ještě si ji dovolí zabít? No přece Jákl!...ano, pár much to mělo, ale za mě po dlouhé době TOPovej českej film, co má koule. Díky!