Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (36)

plakát

Resident Evil: Afterlife (2010) 

"Fajn přistání!... Technicky se tomu říká havárie!" Po jejím osamělém útoku na pevnost Umbrella Corporation jsou nadpřirozené schopnosti Alice ( Milla Jovovich ) utlumeny. Kvůli ohromnému množství Nemrtvých se Alice znovu spojuje s Claire Redfield ( Ali Larter ) a jejím bratrem Chrisem ( Wentworth Miller ). Společně s dalšími přeživšími nacházejí útočiště v opuštěném vězení, ale i tady jim hrozí dav krvelačných zombie. K úniku před nimi budou potřebovat dokonalou výzbroj. Ale střet s Albertem Weskerem a Umbrella Corporation posune boj o přežití na zcela novou úroveň nebezpečí.. Původní režisér Paul W.S. Anderson se vrací ke svojí značce s novým scénářem, akcí a drsnou Millou!

plakát

Skála (1996) 

Dva držitelé Oscara Sean Connery* a Nicolas Cage** tvoří hvězdnou dvojici akčního thrilleru.

plakát

Resident Evil: Zánik (2007) 

Po přímo katastrofické adaptaci jsem se rozhodl pro sebe tuto sérii oživit staršími díly. Milla Jovovich se vrací ve třetím a mým nejoblíbenějším pokračování ohromně úspěšné série Resident Evil! Akcí nabitý horor, který se tentokrát odehrává v Nevadské poušti, přináší spoustu speciálních efektů a ještě více děsu, hrůzy a krve! Las Vegas - to bývalá zábava ve sluneční výhni. Teď už zbylo, ale pouze to slunce. Až na pár rezivějících budov to zde vypadá stejně jako ve zbytku pouště a vlastně stejně jako po celé planetě. Místo davů turistů se tu nyní prohání jen spousta nemrtvých, odporných bytostí - masožravých ( na pár vyjímek vylepšených ) zombies. Po jaderné bombě v Raccoonu nikdo nečekal, že vir se rozšíří po celé zemi. A právě tady musí ( také nově vylepšená ) Alice společně se starými známými ( Oded Fehr, Mike Epps, Ali Larter, Ashanti ) naposledy povstat proti zlu s jediným cílem: Nemrtví musí být znovu mrtví. Úctyhodná atmosféra Russella Mulcahyho se hodně podobá dalšímu postapokalyptickýmu snímku 80. let "Šílený Max: Bojovník silnic". Akce ani dějová linie nijak nezaostává, a vše jede svižným tempem. Žádné zbytečné dialogy a k tomu znepokojivá hudba. Klasa akčního, hororového žánru!

plakát

Resident Evil: Raccoon City (2021) 

Další zcela až zbytečný odpadní přírůstek do rodiny Resident Evilů! V známém městečku Raccoon City není krapet klidu, ani na pár minut! Claire Redfield se vrací do rodného, dříve zmiňovaného města za svým bratrem kvůli podezření, že ve městě se děje cosi divného. Jatka začínají, dá se říct hned, kdy řidič náklaďáku srazí jednoho nemrtvého, který do pár vteřin vstane a uteče do lesa. Postupně se všichni začínají měnit v chladnokrevné hladové zabijáky. Hlavní přeživší tak bojují pro to, aby zjistili celou pravdu o Umbrelle a zároveň přežily divokou noc. U starších dílů této série jsem měl často na málem, a našli se jumscary, který mě dokázali nečekaně vyděsit. Dodnes si pamatuji v dětství, že v noci jsem koukal na prvního Residenta. V ten den jsem nespal celou noc. Tato adaptace na dvě starší hry v sobě nemá zdaleka nic. U dějový linky jsem celý film váhal, abych jí aspoň minimálně chápal. Bohužel se tak nestalo. Akce vypadá jak z posledních béčkových trháků Bruce Willise! Hlavní postavy všechny do jednoho sežrat! Jediné, co je tak trochu podařené je nijak extra zajímavé krátké finále, a herečka Kaya Scodelario. Hlavně ne další pokračování, prosím!!

plakát

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze (2017) 

Spíš Deník malého poseroutky: Poslední výlet kvůli osobnímu duchovnímu zdraví! Rodinka Heffleyových vyráží na babiččiny narozeniny. Greg Heffley samozřejmě tento výlet bere za velkou příležitost navštívit veletrh videoher. S tím mu docela neobvykle napomáhá jeho starší bratr Rodrick. Rodiče jsou, ale proti veškeré elektronice na dlouhé cesty. A tak to celá rodinka pospolu nebude mít vůbec jednoduché! Road movie plný zmatků, smůly a průšvihů malého Grega dost připomíná komedii z 80. let "Bláznivá dovolená". Režisér David Bowers se tu od minulých dvou podařených dílů nechal trochu unést, a rozhodně u toho přestal myslet. Logiku celého snímku nejspíš nevzali sebou a nakonec to dopadlo dost bizarně, a to nemluvím ani o nesmyslném chování všech postav. Hlavní protagonisty změnili asi z důvodu vysokého věku, jinak si to neumím vysvětlit. Paní Heffleyová ( Alicia Silverstone ) dokázala ( pro mě osobně ) přesvědčivě zahrát mojí druhou nejstarší sestru. A to jak v chování tak vzhledově! Vypněte mozek a pobavíte se! O zábavu jde především, ne.. ?

plakát

Django (1966) 

Jedna z nejznámějších postav Divokého západu, Django se svojí rakví dorazí do městečka, kvůli nevyřízeným účtům s majorem Jacksonem a jeho bandou. On sám se postaví jeho padesáti zabijákům a všechny do jednoho postřílí kulometem. Jediného majora Jacksona prozatím nechá žít. Při tomhle ostříleném činu si k sobě přiláká jednoho mexického vůdce povstalců. Společně dávají dohromady plán, jak ukrást zlato z jedné nedobytné pevnosti. Z mexickýma povstalcema zlato ukradnou a dostanou se za hranice. Problém je, že vůdce mexičanů chce rozdělit svoje díly až v Mexiku. Hlavní hrdina je tak v zajetí, ze kterého se později chytře dostane a zlato tak schová do rakve, se kterou odjede a veme sebou i jednu slečnu. Při jednom nešťastném pohybu rakev se zlatem náhle spadne do bažiny a jeho milou postřelí mexikánci. Djanga tak doslova zmrzačí a odjedou zpátky do Mexika. Než se vůbec dostanou za hranice, tak si je podá major Jackson se svojí armádou. Django tak má před sebou ještě jednoho nepřítele, kterého dokáže zabít jen on! Výtečný režisérský kousek oblíbeného Sergia Corbucciho! Franco Nero má svoje určitý charisma a na plátně to skvěle vypadá, taktéž v českém znění Pavel Soukup byla trefa do černého! Hudba od Luisa Bacalova je další jedna z mých nejoblíbenějších! Tu samou použil Tarantino do svého pozdějšího Djanga. To ten nový rok zatím dobře začíná! "S ženou se takhle nezachází!... Cos to říkal !?... To je jedno! Ale jestli vás nudím, přijmete mojí omluvu ? "

plakát

Chytrák a dva společníci (1975) 

"V životě jsou okamžiky, kdy si myslíš, že peníze jsou to nejdůležitější, ale když je máš, radši bys je možná neměl." Joe Dík je pistolník, podvodník a možná trochu i kouzelník, od všeho něco. Je nejvíce známý svými geniálními plány, jak kohokoliv napálit. Teď mu zrovna jde o 300 000 dolarů, které by moc rád získal z pevnosti Christobal, kterému velí major Cabot. Těch 300 000 dolarů by chtěl rozdělit sobě a dvěma jeho společníkům. V hlavě se mu rodí nápad, jak se velkého balíku peněz zmocnit. Jedná se o poslední western, na kterém spolupracoval samotný Sergio Leone. Úvodní scéna je jedna z nejlepších a tu právě natáčel Leone. Hudba od Ennia Morriconeho se dost podobá o dva roky dřívějšímu komediálnímu westernu "Mé jméno je Nikdo". Tento snímek na mě udělal teda mnohem větší dojem a tak dávám velice pozitivní ohlasy! Snad je jen jediný negativum, a to jsou vystřižené scény, které se údajně ztratili a tak film sem tam nenavazuje, jak by měl. Jednu z vedlejších rolí si tu také zahrál Klaus Kinski, který už má na svědomí pár známějších westernů. "Nějaký muž je v její posteli!... Kde ?... Přece tady!"

plakát

Policajt v Hongkongu (1975) 

Bud Spencer v roli svérázného italského inspektora Rizza podruhé. Přezdívaného Velká noha se dostane do zapeklité situace. Kdosi neznámý ho obvinil, že se podílí na obchodování s drogami. Profesionální čest mu přikazuje očistit své jméno a najít toho, kdo ve skutečnosti spolupracuje s mafií. Nezbývá, než aby se vydal až do vzdáleného Hong Kongu a sáhl po tradičních donucovacích prostředcích. Budyho tvrdé pěsti opět vládnou tomuto snímku bez ohledu na obratnost a množství nepřátel. Enzo Cannavale ( Caputo ) tu nemá v podstatě o moc větší prostor jak v prvním dílu, ale ten jeho převlek do vystrašené blondýnky byl náramně zábavný! Musím také podotknout, že ke konci přijde málem o život. Druhé pokračování ( už o něco více komediálnější ) je zároveň nejslabším dílem a to hlavně proto, že lokace v Hongkongu mi přišly dost nudné a nezajímavé. Děj je na tom dost podobně a mě upřímně bavil nejvíc začátek a konec. Každopádně se pořád nejedná o špatný film! "Tady si! Tos mi nemohl pomoct ?... A jak asi ? Vždyť jsem jen slabá žena!... Joo, jsi jenom slabá ženská! Pohni a zavolej sanitku, ať si pro ně přijedou a převlíkni se! Vypadáš příšerně!... Ty hrubiáne!"

plakát

Dva misionáři (1974) 

Milé překvapení! V roce 1890 žili na malém ostrůvku v Jižní Americe dva misionáři, otec Pedro de Leon a otec G. Jejich misionářská činnost se ovšem poněkud vymykala běžným postupům, což mělo za následek, že na ně chodily biskupovi pravidelné stížnosti ...Otec Pedro a otec G se právě chystají na cestu lodí, během níž chtějí prodat papoušky a žoky pepře a za utržené peníze přivézt svým ovečkám vše, co potřebují. Když dorazí k cíli své cesty, chtějí prodat náklad pepře, zjistí ale, že hamižný guvernér, markýz Gonzaga, svévolně snížil cenu pepře, a to tak, že místní obyvatelé budou ještě ožebračenější, než jsou nyní. Jedna z těch Spencer-Hill komedií, kterou jsem vždycky považoval za slabší a celkem nezajímavou. Druhé zhlédnutí mi vše vynahradilo a začal jsem se opravdu dobře bavit a zároveň smát! Hudba je tentokrát jedna z těch slabších, co bratři De Angelis složily, což naopak neznamená, že je špatná! Komedii tedy s důvěrou navyšuji jednu hvězdičku navíc- 75%. "Nepotkali jste dneska v noci loďku se dvěma katolickými knězy ?... Nemyslíte náhodou takovýho modrookýho blonďáka ?... A toho tlustýho fousáče, co vypadá jako opice ?... Nee! Ty jsme nepotkali!"

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

"No.. odsouvám se!... Chceš ho přepadnout ?... Nee! Rychle mizím! Nechci přijít do maléru! Buď zdráv! U nás absolutní klasika! Komedie, na kterou jsem jako malej koukal snad pořád! I po těch letech se na ní neskutečně dobře dívá a zároveň pořád skvěle baví! Hlášky jsou opět nezapomenutelný a hudba od Guida De Angelise a Maurizia De Angelise je jedna z dalších mých nejoblíbenějších a rozhodně i nejznámějších! Zároveň hlavního dua jedna z nejlepších komedií! Neskutečná podívaná!!! Hodnocení je tedy jasné! 100% bez keců! "Aa, jinak co ?... Co jinak ?... Jinak budeme zlí!!"