Reklama

Reklama

Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso. Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili. Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice. Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí. Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (753)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Toto je naprostý brak, který doufám (!!) uzavírá celou trilogii. Další zprznění skvělé videohry do podoby filmu bych již snad neunesl. Film absolutně o ničem, snad 2/3 filmu se nic neděje, dvě větší akce, které jsou navíc klasicky "moderně" nechutně sestříhané, takže nevidíme, co se vlastně děje. Útoky zombíků jsou trapné, v podstatě jakákoliv absecne gore a napětí, naprosto trapný a ubohý výkon Milly Jovovich (kterou mám jinak velice rád) atd., atd. Jakýsi mix videohrení předlohy, postapokalyptického Mad Maxe a všeho, co tvůrcům přišlo pod ruku z desítek mnohem lepších "zombies filmů", zejména Romerovek. Opravdu slabota a nuda pro puberťáky ... Dokonce ani ty kozy tentokrát neukázala ... prostě hrůza ... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Zánik pouze potvrzuje smutný fakt, že žánr zombie hororu poslední dobou nenabízí žádnou invenci a každý snímek z tohoto soudku donekonečna předvádí stále samé fígle. Nepopírám, že poušťní záběry nebo útok nemrtvého ptactva na konvoj přeživších mají jistou dynamiku, klasicky šroubované dialogy a ryze béčkoidní děj však v zápětí ničí jakoukoliv snahu. Trojka sice překonala Apokalypsu, ve vodách průměru ji ovšem na vlásku drží jen božská Milla:) (viděno v kině) 50% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Zánik je oproti rozporuplné dvojce podstatně kompaktnější a hravější. Russell Mulcahy se vytáhl a po dlouhých letech podává sebejistý režijní výkon – prostředí pouště je vyždímáno na maximum a scéna s ptáky, případně boj v kulisách bývalého Las Vegas jsou nejen dynamické, ale především opravdu napínavé. Je celkem škoda, že se na konci scenáristé opět (stejně jako ve dvojce) uchýlili k bitce s větší příšerou, ale ono to tak nějak k herní RE sérii patří, takže kdo hry zná, toho to zas tak nevyruší. Dějově to není úplně nejchytřejší, ale rozhodně to je zajímavé a pokud tvůrci ten konec mysleli vážně, vyšla by je čtyřka pěkně draho. Shrnuto a podtrženo, slušná trojka, která sice nepřekračuje béčkové vody, ale dokonale se v nich orientuje. 7/10ti ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že sem čekal ještě o trochu víc, přinejmenším svižnější děj, ale ten postapokalyptickej svět je skvělej, něco ve styl mad maxe 2,3 a hlavní hrdinka Alice v podobě Milli Jovovich je opět skvělá, dokonce oproti oboum předchozím dílům je tady ještě nabouchanější a její vostrý komba sou daleko nadupanější a to ani nemluvim o tom, že tady hojně využívá takový jako mačety a brokárnu a když už jako se fakt nic neděje, tak se dá zase aspoň koukat na ní, to se neokouká. Nicméně si myslim, že se děj dal ještě zesvižnit a bojový scény ještě trochu vylepšít, občas mi Milla přišla trochu neohrabaná, ale zase na druhou stranu se jinak v soubojích orinetuje už fakt skvěle a zombáky kosí libově. Škoda jen zavěrečnýho duelu s doktůrkem, kterej fakt za moc nestojí ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Konečně! S radostí můžu udělit pět plně zasloužených hvězdiček a to hned diky fůře báječných faktorů filmu. Hned mezi prvními bych vyzvedl to, že se do filmu připojily dvě skvělé herečky a byla radost se na ně dívat. Za druhé se mi líbil nápad s havrany, protože ten byl úplně úchvatný a povraždil tam docela dost lidí. Pak skvělé pískem zasypané Las Vegas, kde nechyběl výborný souboj (i když jsem nechápal, kde se v té plechové bedně vzalo tolik odporných a zákeřných zombíků). Další skvělé scény byly se zombíky kolem plotu ohraničujícího něco jako nový úl, kde se vytvářely klony a dělali testy. A nechyběl tomu ani epochální konec ve kterém sice bohužel zemřel Carlos Oliviera. Jinak však skvělý výbuch a úžasná bitva se zmutovaným doktorem, který měl mimochodem velice praktické ruce. Akce tomu v žádném případě nechyběla a zombíci nyní +havrani zase skvěle (nesmím ovšem zapomenout na ten milí gladiátorský zápas s dobrmany), bylo to všechno skvělé a já konečně dávám svých vytoužených pět hvězdiček! ()

Galerie (160)

Zajímavosti (32)

  • Natáčení probíhalo od 17. května do 22. srpna 2006. (Amplifier)
  • V jednom z prvních trailerů zazní i skladba "I Know It's You" od The Crystal Method. Milla Jovovich (Alice) pro tuto píseň nazpívala vokály. (viperblade)
  • Ve scéně, kdy se loučí Carlos (Oded Fehr) s ostatními, je v pozadí vidět pohyb aut na silnici. (Efko1)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (více)

Reklama

Reklama