Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Půlnoční nebe (2020) 

Charismatickej děda, malá holčička zapomenutá na výzkumné stanici, bezradní kosmonauti vracící se zpět domů, i když žádné doma už není... Premisa zní slibně, prvních 10 minut vypadá dobře, ale pak to přijde: nekonečná nuda. Jsem docela trpělivý divák, ale tohle byla katastrofa. Žádná eskalace, krize, nic. Navíc žádná postava nemá záporné vlastnosti, celá posádka lodi je úplně mírumilovná a sluníčková. Konec totální nesmysl, za mě hodně těžkej propadák. Jedna hvězdička za estetický záběry, a to je tak vše.

plakát

Black Mirror: Bandersnatch (2018) 

Asi jsem doposud neviděla špatný díl Black Mirror, všechny mě bavily svým specifickým způsobem. U Bandersnatch ale bohužel musím hodnotit spíše negativně; koncept je skvělý, ale nedotažený do konce. Za mě mohl Will Poulter dostat ještě víc prostoru, a ubrala bych času stráveného v pokoji hlavního "hrdiny". Většina konců mi přišla neuspokojující. Příběh se dost táhne, a když už se začne něco zajímavého dít, vyústí to v rychlý a poměrně otravný konec. Lepší 2*, ale příště si asi radši zahraju Until Dawn.

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Tak to byla lahůdka, všeobecně velmi uspokojivé. Film nenudí, komediální scény jsou vyhrané do detailu. Trochu meta, trochu akce a hodně skvělé chemie mezi Cagem a Pascalem. Konec lehce klišovitý, ale ve výsledku mne to vlastně ponechalo spokojenou. Vše ideálně nadávkované, s pár přestřely, které tomu však daly onen nestandartní šmrnc.

plakát

Milostná past (2021) 

Tak pustili jsme si to v krušném období jako rozptýlení, a velice nás film pobavil. Taková praštěná netradiční vánočková komedie. Pro odlehčení vřele doporučuji, prostě nešlo se nesmát. Za mě pecka, Jimmy O. Yang byl výbornej.

plakát

Sissi (1955) 

Pohádkové a naivní, ale dokonalé. Náhodou shlédnuto v televizi. Bez zaváhání ta nejvtipnější a nejchytlavější rakouská záležitost jakou jsem kdy viděla. Každá postava ve filmu je detailně vykreslená. Romy Schneider je okouzlující a Böhm má jakýsi Gottovský šarm; chemie mezi nimi funguje perfektně.  Doporučuji pro šedivé, pochmurné dny – je to prostě 100% positive vibe.

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Když se ze spin-offu stane filler, a navíc takhle na začátku seriálu. Málem mě to odradilo od sledování seriálu dál. Měli se postavami zabývat buďto výrazně kratší, nebo výrazně delší dobu. Homotématika se dá překousnout, ale je to vyhrocené do ultraromantiky, která to atmosféricky celé posílá do kopru. Navíc zbytečně dlouhá sexscéna je taky záležitost, kterou si mohli odpustit. Ve Walking Dead bylo taky hned několik čtyřprocentních postav, ale nebyly tam na sílu a jejich sexualitě nebyla věnovaná hodinová epizoda. Je to obecně velká škoda, protože začátek epizody byl skvělej a postava Billa byla skvěle vykreslená. Shrnutí: kdyby to zkrátili na půl hodinku a odebrali sexscénu a patetickej konec, dala bych čtyři hvězdy.  //Kvalitní komentář: Eliott

plakát

Poslední bohatýr (2017) 

Ale to vůbec nebylo špatné! Všechny postavy tam fungují dobře, především Kostěj, a vtipná proměna Baby Jagy ve "svůdnou pannu". A hlavní moula/bohatýr, když tancem svádí trollici? Senzační pozitivní oddechovka, u které se člověk hodně nasměje, vhodné pro celou rodinu.

plakát

Mrazík (1964) 

Tak jsem na Silvestra asi po dvacáté shlédla Mrazíka a můj názor se nemění. Je to pořád stejně dobré, na svou dobu (a pravděpodobně i rozpočet) to má solidní triky, kostýmy a celkově výpravu. Legendární písničky s ještě legendárnějším českým dabingem dávají dohromady nadupanou pohádku pro celou rodinu. Velké plus za výkon Inny Čurikove (Marfuša), která je ve výsledku z celého ansámblu nejsympatičtější a herecky nejzdatnější.

plakát

Bílý šum (2022) 

Řemeslně zmáknuté, ale rozplizlé a ve výsledku absolutní ztráta času. Plýtvání talentem ve filmu, který se ze začátku zdá jako netradičně pojatý survival film, ale vlastně je nakonec o ničem. Dvě hvězdičky jsou čistě za kameru, starou jeptišku na konci a moment s pronásledováním dodávky. Pozn.: Dobře shrnul v komentáři J*A*S*M

plakát

Bábovky (2020) 

Na tenhle kousek jsem se vcelku těšila, protože původní knížku od Třeštíkové jsem četla hned několikrát a zařadila se mezi moje top favority. Filmové zpracování bylo ale jedním slovem katastrofa. S knižním příběhem to má jen pramálo společného. Co je úplně nejhorší je absence velké části hlavních postav. Promyšlenost propletení jednotlivých postav a vztahů v knize byla páteří celé zápletky. ....Možná někdo, kdo nečetl knihu, by mohl film hodnotit líp, já se však nezbavím toho, jak morbidně překroutili předlohu. Je to asi jako klasický "co si objednáte z aliexpressu vs. co vám doopravdy přijde". Nejde nezaznamenat taky absolutně nesnesitelnou hudbu, která po celou dobu, bez jediného momentu ticha, ruší vjem z filmu. Tu jednu hvězdičku dávám za Plodkovou a potažmo Taclíka, na které se tam jako jediné dalo koukat.