Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (27)

plakát

Moneyball (2011) 

Je to takové trochu pomalejší. Moneyball nám přesně ukazuje to o čem baseball je. O statistice. Žádný tým není absolutně dominantní. Všechno je to kombinace statistiky, štěstí a obrovského množství dat, které týmy vyprodukují za 162 zápasovou sezónu. Moneyball je skutečný příběh, ale i metafora.

plakát

Death Note (2017) 

Očekával jsem buď úplnou blbost nebo absolutní sh*tstorm událostí. Tak trochu obojího, ale ani jedno úplně pořádně. Nadprůměrný film, ale vlastně ve výsledku ne až tak oslnivý.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Už to není tak přiteplené jako původní Top gun. Tohle pokračování logicky staví na nostalgii a základech původního, na které navazuje víceméně poměrně idylicky vystavěným příběh s překvapeními, které jsou ale ihned smeteny v pokračující nepřekvapivý děj. Jenomže, vlastně to vůbec nevadí. Celé je to totiž obalené v kvalitních záběrech letadel, technologii a romantické omáčce. Top Gun: Maverick je pecka na kterou se spolu s prvním dílem podívám určitě ještě několikrát.

plakát

Denní směna (2022) 

West side forever, baby. Asi ta nejlepší akční komedie s upíří tématikou co tu kdy byla. Žánrově prostě na 5 hvězd.

plakát

Morbius (2022) 

Pro začátek. Zapomeňte, že je to Marvel. Úkol splněn? Fajn. Jste v kině? Máte domácí kino? Nebo sluchátka? Fajn. Úkol splněn. Bez toho ten film nemá žádný smysl. Hlavní doménou jsou efekty, kterých je spoustaa jsou až na výjimky hodně kvalitní a nepřeplácané. V některých akčních scénách se ale hrdinové trochu ztrácí. Tenhle film nemá šokovat. Suše vyvolává a prezentuje emoce. Nehraje na city a s ničím se příliš nezaobírá. Kvalitní a krátké scény. Medicínská tématika, která (když pomineme mutantní část) dává vědecký smysl.  Potitulkové scény jsou prostě navíc a jen nahrávají na další pokračování, které, jestli bude, bude opravdu velká slátanina. Za mě tématicky bych dal skoro 5 hvězd, ale protože bohužel máme s čím srovnávat a film nenastolil nějak závratné tempo, hážu čtyřku a třeba se tu v komentářích porvěte, vy Marvelovské ovce.

plakát

Ex Machina (2014) 

Je to vlastně moderní R.U.R. Haha. Vlažné tempo a jemné vlny scifi omývají diváka od začátku do konce. Postavy nevykazují známky nelogického chování a to díky vlastně dobře napsanému scénáři. Jenomže, filmu tím chybí výraznější akce. SPOILER: Závěr rozvíjí myšlenku, že člověk by neměl věřit AI, že se mu nějak odvděčí, a taky nechává prostor pro přemýšlení nad tím, proč Ava odlétá a co tam vůbec bude dělat.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Tak nějak mi vrtá hlavou, kdo sakra donutil tolik hollywoodských hvězd, aby se zúčastnilo tohohle projektu. I když natáčení musela být sranda. Některé povídky jsou až moc hloupé, ale jinak vlastně převažuje vtipnost. Není to pro každého, ale zasmějete se. Menarché scéna je vyloženě golden.

plakát

Nikdo (2021) 

Když pomineme to, že hrdina má ve filmu neskutečný plot armour, tak vlastně všechny akční scény dávaly smysl a nebylo nic nějak výrazně přepálené do té míry, aby se tomu nedalo věřit. To je za mě u akčního filmu jedna z hlavních priorit. Kdo chce kvalitní film, má ho mít.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Hodnotím nápad, hodnotím zpracování.  Kvalitní a kvalitní. Jenom to prostředí bylo někdy takové zvláštně anarchistické. Za mě film nakonec nevyždímal emoce dostatečně, proto 4 hvězdy.

plakát

The Package (2018) 

Vlastně strašná blbost. Film překročí jednu hranici blbosti, ale tak nějak se drží v rozumných mezích a druhou už nepřekročí, naštěstí. Zasmál jsem se.