Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (620)

plakát

Gekidžóban Pocket Monsters Diamond & Pearl: Arceus – Čókoku no džikú e (2009) 

Nelze se u filmu i pro mladší publikum zlobit, že některé věci při cestování časem by byli nemožné. Je také pravdou, že některé Pokémon filmy jsou slabší. Dost jich je ale tak dobrých, že podle mne zaujmou i lidi Pokémony nepolíbené, či lidi, kteří se v nich tak nevyznají. Toto se další z nich. Moc hezký, až bravurní film s Arceem.

plakát

Pokémon film: Tajemství džungle (2020) 

Dalo by se říci, že je jedná jen o příběh o Tarzanovi, který je zasazený do Pokémon světa a asi tomu tak je. Dalo by se říci, že díky tomu není děj nijak originální a asi tomu tak je. Bohužel, otázka drancování přírodního bohatství, ničení přírody, ničení domova zvířat a mnohdy i těch zvířat, je stále aktuální. Je i aktuálnější než dříve, což je velice smutné. Celkový pocit z filmu je smutný a krásný zároveň. Pokud téma filmu alespoň části diváků, mladší i starší, utkví v hlavě a začnou se o tuto problematiku starat, či alespoň budou míti více respektu k flóře a fauně, tak pro mě snímek splnil více než svůj účel představení dalšího Pokémona. Lidé a zvířata, lidé a Pokémoni. Nikdy jsem v tom neviděl rozdíl.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Česko/Německý originál "Tři oříšky pro Popelku" byl nejlepší verzí v době, ve kterém vznikl. Norsko/Litevský remake "Tři přání pro Popelku" je nejlepší verzí doby dnešní. Nechává to nejlepší a to přežité mění tak, jak se společnost posunula od dob originálu. A skvěle mění. Upřímně se k této verzi budu vracet raději, než k verzi originální.

plakát

Apostle (2018) 

Opravdu jsem se na tento film těšil. Nachystal pochutiny, pitovo, nově namotal vapku a... Co to sakra mělo být? Ok, ještě bych bral od začátku sjetě vypadajícího "hlavního hrdinu". Může být. Ale to ostatní? Nevadí mi, když si u filmu říkám "Cože?", ale z většiny si to říkám kvůli zajímavým dějovým zvratům, atmosféře apod. Málokdy se mi ale stane, abych si své "Cože?" říkal u filmu dvě hodiny z tohoto důvodu, že je tak hrozně debilní...

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

To je tak, když se vám seriál opravdu líbí. Berete, že je jasné (škoda), kdo přežije, ale poslední díl to úplně podělá...

plakát

Aristokočky (1970) 

Mé kočičí srdce zaplesalo a vydrželo mu to celý film. Milé, krásně zpracované. Nečekejte velké dějové zvraty. Jde o krásnou romantickou pohádku s hodně kočkami, skvělým hudební stránkou, hezkou animací a milým příběhem. Kočky jsou skvělé a O'Malley gentleman z ulice. K tomuto filmu se budu velice rád vracet!

plakát

Sinister 2 (2015) 

Leč "wow" efekt z jedničky se zde neopakuje, tak času nelituji. Z Bughuula se díky jedničce stala jedna z velice oblíbených hororových postav a na tom staví dvojka. Funguje to? U mě ano. Příběh naštěstí není nějak extra debilní na to, abych se chytal za hlavu a přál si konec, jako tomu bylo třeba u The Nun (2018). Naopak, byť ne jako v jedničce, tak mě film dokázal vtáhnout. Nepamatuji si na hluchá místa, atmosféra velice dobrá, hudba taktéž. Byť již není nic od kapely Aghast. Herci nerušili vůbec, naopak jsem si je i oblíbil. Na snímku je sice vidět z části "mainstreamost", ale ne nějak přehnaně. Osobně jsem rád, že jsem o Požírači dětí dozvěděl něco více, strávil s ním další film a byť trojka by již být nemusela, tak s těmto dvěma se budu rád vracet. Ať již kvůli Bughuulovi, nebo pro dávku krásně nepříjemné atmosféry.

plakát

Coco (2017) 

Nevěděl jsem o filmu naprosto nic. Asi o to více mě dostal. Je zajímavé, kolik emocí snímek dokáže vyvolat. Opravdu jeden z nejlepších a nejemotivnějších animáků. Bravo!

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

Miluji tuto sérii. Skvělý nápad, který se s každým dílem více a více rozvíjí. Tempo každého filmu, které se skoro nezastavuje, má minimum hluchých momentů a člověk tak nemá moc času se nudit. Pravda sice, že zápletka zde není úplně nejoriginálnější, ale vůbec mi to nerušilo. Dějové zvraty, zpracování, nebezpečí na každém rohu, šílení zabijáci a nebo "odvrácená strana" Očisty. Místy snad i reflektující dění v našem "reálném" světě. Každý díl mě snad baví více a více.