Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (31)

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Podobně jako u Gran Torina zde nečekejte žádné velkolepé scény plné digitálních efektů. Autoři vsadili na emoce Nikoliv na nějaké hysterické výlevy, ale na surové chlapské city, které člověka paradoxně dojmou mnohem víc. Eastwood zkrátka vítězí tím, že neopakuje všechny holywoodské motivy. Člověk uvyklý na šťastné konce je v půlce filmu přesvědčen o tom, jak film dopadne. Ale tu ho najednou překvapí náhlý zvrat, který je velice nehezký, přesto film nadřazuje nad ostatní filmy podobného ražení.

plakát

Angličtina - Extra (2003) (seriál) 

Jako obyčejný seriál by to asi neuspělo, ale jako jazykový kurz se to dá přežít. Někdy je to dokonce i vtipné(ale jenom někdy).

plakát

Hrůzostrašný dějepis (2001) (seriál) 

Popravdě řečeno je to dost slabý. Odpornější animaci jsem nikdy neviděl. Zřejmě měl Hrůzostrašný dějepis(v knižním vydání Děsivé dějiny) zůstat jenom v knihách, které jsem měl kdysi velmi rád a dokonce jsem se u nich i dobře bavil, což se o tomhle seriálu říct nedá.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Audivizuální stránka je opravdu působivá, ale samotný příběh se mnou ani nehnul. Ve filmu je plno dobrých prvků např. animované pasáže nebo prostřihy na osudy lidí, co Lola potkává. Navíc démonická techno hudba všemu spolu s atmosférou Berlína 90.let dodává jakýsi neopakovatelný exotický nádech(přestože Berlín je v podstatě za rohem). Ale bohužel ... ta dějová stránka byla asi špatně vypointovaná nebo co. Když Lolu zastřelili, bylo mi to jedno, když ji otec řek, že neni jeho, bylo mi to jedno a když vyhrála v casinu, tak jsem se vůbec neradoval. Inu, škoda, jinak by se Lola klidně mohla poměřovat s Trainspottngem nebo Requiem za sen, což jsou filmy podobného ražení.

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Klepání na nebeskou bránu, to je německý film, natočený americkým stylem. Ve filmu je několik opravdu vynikajících okamžiků, které by se daly zařadit do kteréhokoliv amerického bijáku, třeba právě od Quentina Tarantina. Bohužel jedna věc mi zde nesedí. Já prostě nevěřím, že se něco takového může odehrát v Německu! Nedokážu si představit, že by se jakýkoliv Němec choval jako některé postavy v tomto filmu. Je to tím, že jsem degenerovaný Čech, který rozděluje Němce jenom do dvou skupin - na nácky a na boháče, kteří se nechají okrást v Praze či ve Špindlu. Ano je to ostuda, že jsem tak omezený, sám se za to stydím, nemůžu všechny Němce házet do jednoho pytle, já vím, já vím. Ale už je tak a vlastně za to ani nemůžu(Pulp Fiction je stejnak nejlepší).

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Údajně toto má být mysteriózní seriál. Ve skutečnosti je to dost nuda. Mám rád anglické seriály, mám rád krimi seriály, ale tohle mě prostě moc nebere.

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Smutný a nesmírně působivý příběh zločince, který se po návratu z vězení chce stát lepším. Ze začátku se mu to daří, ale nakonec se ukáže, že když už jednou do světa zločinu vstoupil, horko těžko se z něj dostane zpátky. Al Pacino opět zahrál gangstera velmi přesvědčivě a Sean Penn zhýralého právníka taktéž. Časem se možná z tohoto filmu stane moje srdcovka.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Tenhle film to je nechutnost sama! Zaznamenal jsem rekordní počet záběrů na blití. Ale na druhou stranu také téměř rekordní počet záběrů, při kterých jsem se prostě musel smát.

plakát

Gauneři (1992) 

Neuvěřitelně stylové. A přitom velmi levné. Tarantino musel na tomto násilném a vulgárním filmu neuvěřitelně vydělat.