Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Airwolf

Airwolf (1984)

Moje srdeční záležitost od shlédnutí pilotního dílu ještě za totality. Seriál nejen o nadzvukové helikoptéře může v dnešní době působit až komicky (zejména kvůli trikům), ale i dnes mé srdce zapleská když String, Dominik a Kate usednou do "lady" a vydají se ničit padouchy. Triky bez použití digitálních efektů se leckomu mohou zdát laciné, ale právě to je krása a kouzlo tohoto výjimečného seriálu. 1. série je zaměřena na studenou válku a Airwolf se hlavně pouští do tajných misí proti USSR, Kubě a dalším nepřátelům kapitalismu. Vzdušné souboje helikoptéry proti Migům zde nemají chybu! 2. a 3. série opouští toto téma a zaměřuje se více na osudy hlavních představitelů. Nicméně na kvalitě to rozhodně neubere. Na 4. sérii se tragicky podepsala výměna hlavních protagonistů a spolu se seškrtaným rozpočtem nesahá původním dílům ani po kotníky.

Dexter

Dexter (2006)

Abso-fucking-lutely nejlepší seriál za poslední roky! Na rozdíl od většiny zde se mi nejvíce líbila třetí série. S každým dalším dílem totiž napětí graduje a probíhá velmi zajímavý vývoj všech postav. Už se fakt nemůžu dočkat čtvrté série, co jen budu bez Dextera celé prázdniny dělat? :-)

Star Trek: Hluboký vesmír devět

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993)

Hluboký vesmír devět je druhý ST seriál, který jsem viděl (Po Next Generation). Mnohými zatracovaná série se mi líbila natolik, že jsem byl schopen hltat několik dílů za sebou i po nocích. (Ale ta rána ) První půle se odehrává výhradně na vesmírné stanici v ne zcela politicky stabilní části galaxie mimo území Federace. Děje jednotlivých dílů jsou zaměřeny hlavně na řešení politických šarvátek mezi hojně zastoupenými rasami celé známé i neznámé galaxie. Mimo to stanice také hlídá červí díru, která vede do velmi vzdálené a neznámé části galaxie. Druhá půle je již nabitá akcí díky válce s neznámým spolkem Dominion a o nečekané zvraty, napětí a strhující bitvy není nouze.

True Blood: Pravá krev

True Blood: Pravá krev (2008)

Co mají společného seriály Dr. House, Dexter a True Blood? Že hlavní hrdinové nejsou zas tak úplně dokonalý klaďasové a mají něco i ze záporáků. A o tom to je, evidentně tohle dnes na lidi zabírá a upřímně na mě taky. Dokonalých klaďasů bylo až dost.. Ale zpátky k True Blood: Tohle se fakt moc povedlo! Moc fajnový mix horůrku, napětí, sexu, perverzností a špetky skoro až zvráceností mi pěkně sedl. True Blood nabízí zase něco nového a originálního a vo vo vo tom to je!

Dr. House

Dr. House (2004)

Netradiční podívaná z tradičního nemocničního prostředí. Mistrovsky zvládnutý scénář přesně sedí Hughovi Lauriemu a jeho hlášky jako Dr. House jsou opravdu odzbrojující.

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Poslední dobou mi seriály HBO hodně sedí a BoardWalk Empire to jen potvrzuje. Nucky je křivák jak má být, ale člověk mu prostě musí fandit. Strašně se těším jestli AlCapone dostane větší prostor až povyroste.