Reklama

Reklama

Airwolf

(seriál)
USA, (1984–1986), 44 h 54 min (Minutáž: 47–97 min)

Hrají:

Jan-Michael Vincent, Alex Cord, Ernest Borgnine, Jean Bruce Scott, Jan Tříska, David Hemmings, Tovah Feldshuh, P. J. Soles, Chad Allen (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Seriál Airwolf se odehrává běhěm Studené války v 80. letech. Hlavním hrdinou je Stringfellow Hawke (Jan-Michael Vincent), bývalý armádní testovací pilot, který se svým přítelem, majitelem malého soukromého letiště Dominicem Santiniim (Ernest Borgnine) vlastní supermoderní, nadzvukovou, bojovou, stealth helikoptéru, kódově označnou "Airwolf". Tato základní dvojice seriálu bojuje v USA a po celém světě proti terorismu, zločincům, levicově orientovaným diktátorům a zároveň hledají Hawkova bratra Saint Johna Hawka (aka Sin Jin), který se ztratil v akci během války ve Vietnamu. Helikoptéru Airwolf (pro natáčení použita helikoptéra Bell 222) měly zprvu pro armádu vyzkoušt Hawke a Santini. Ti však helikoptérů vyzkoušeli, ale nevrátili. Skryli ji ve vyhlaslé sopce poblíž Santiniho soukromého letiště. Posádka Airwolfu je na mise vysílana tajnou zpravodajskou agenturou F.I.R.M., frakcí CIA. Seriál se natáčel od roku 1984 do roku 1987 s celkovým počtem 79 dílů. (c.tucker)

(více)

Recenze (63)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v záplavě seriálů, které v rámci této doby vznikaly, se jedná o lehoučký nadprůměr, po všech těch autech,případně ve filmech stíhačkách, udělat hrdinu z vrtulníku, které kdejaký tryskáč dohoní - blbé,ale neotřelé, navíc tu hudbu si vybavuji dodnes................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Kdy by nebylo seriálu o speciálním vrtulníku Airwolf, asi by jsme neznali seriály Medicopter 117 a Helicops. Airwolf, dnes už dávno zapomenutý seriál o super vrtulníku vypadající tvarově a barevně jako kosatka, dokonce i zvuk vydávala podobný. Ne nadarmo se jí říkalo Černá dáma se všemi těmi kanóny, raketami a pancířem. Seriál Airwolf patří do starých dobrých klasik, jako je Knight Rider (z roku 1982). ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legenda, která je přesně tak hloupoučká a naivní jako tehdejší 80. roky. Tedy spoustu lacláčů, trvalé a sebezáchova žádná. Pro malého kluka fanouška letectví ale pár dílů určitě zázižkových. Funguje to podobně jako třeba u aut Knigt Rider. Fascinace z něčeho, co reálně neexistuje a pořád si tak moc přejeme aby jo. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Díly, které nebyly politické, byly ještě jakž takž snesitelné, ale ty politické (když třeba airwolf letí střílet do Východního Německa) byly pure shit. Dialogy byly občas velice, velice tupé, typu (osádka základny): "PODLE RADARU JE TO VRTULNÍK" -- "Neznám žádný, který tohleto dokáže" -- "Tenhle ano". Tu helikoptéru jsem ale tenkrát obdivoval. ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Prvni serie serialu byla i zabavna. Musim oznat ze se dej po urcitem case zacal zcela opakovat a akce se stala domenou poslednich 5ti minut serialu. Ovsem dalsi kolo serialu, kdy nastoupil za pilota tzv. jeho ztraceny bratr uz rozhodne nedosahovala takovych uspechu. Osazenstvo preobsadili (asi aby dodali nove zabavnosti). To se ale nekonalo a po par dilech byl serial ukoncen. Neni se cemu divit scenar se opakoval a hrdiny kvuli kterym by jste se na to divali odstavili. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Helikoptéra používaná při natáčení byla Bell 222. (Riker)
  • V roli nepřátelských strojů se nejčastěji představil vrtulník OH-6 Cayuse, dále Sikorsky S-76 jako supervrtulník HX-1. Z letounů se jako ruské MiGy mihly letouny F-84F Thunderstreak, F-5 Freedom Fighter a došlo i na historické druhoválečné typy, jako např. F4U Corsair nebo B-25 Mitchell. (Foxhound#1)
  • Rozpočet na jeden díl přesahoval $1 mil. USD. (Riker)

Reklama

Reklama