Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Můj první seriál, který sem viděl. Zajímalo by mě, jestli někdo koukal na RD v originálním znění, protože dabing tomu podle mě přidává ještě větší hodnocení v našich končinách. Na tomhle seriálu jsem vyrůstal a právem zaujímá první příčku v mé TOPce seriálů. K-U-L-T mezi kulty.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

15.03.2014: Novodobí Přátelé. Ve své podstatě nic moc originálního, a přece je to stejně známé, stejně milované i stejně dobré. 11.03.2021: Po krásných sedmi letech mi ukápla slza nostalgie a projel jsem to celé znovu. Musím říct, že HIMYM perfektně zestárlo a nyní s odstupem času a chladnou hlavou můžu říct, že je to o level výš, než Přátelé. Nelze se ubránit srovnání těchto dvou seriálů, neboť jejich premisa i styl jsou velmi podobné. Dramatický rozdíl se ukazuje překvapivě v postavách. Po těch letech sledování Přátel jsem vlastně zjistil, jak je Rachel neuvěřitelně otravná. Ono celé to ženské obsazenstvo je tam spíš do počtu. V HIMYM je o jednu ženskou postavu méně, a možná proto jsou i více výrazné a hlavně dostaly větší prostor. Vývoj charaterů je další disciplína, kde Přátelé prohrávají na plné čáře. Tam se vše víceméně točí kolem Rosse a Rachel, což v pozdějších sezónách začíná být zoufale nudný. HIMYM tímto trpí také mezi Tedem a Robin, ale vesměs to tolik nevadí, neboť vývoj postav není limitován na tyto dva jedince. V HIMYM dostávají prostor všichni. Co se týče samotné situační komedie, je docela úctyhodné, jak má HIMYM chytrý humor plný sebereference a popkulturních odkazů, které dokáže vytvořit i v rámci svého vyprávění - např. Robin Sparkles a Slap Bets. Celkově vzato jsem vlastně docela překvapený, jak je HIMYM dobrý. Jasně, poslední dvě řady lehce drhnou a finále nebylo zpracované úplně šťastně, na tom se bohužel nic nezměnilo. V každém případě se ale jedná o dílo, které s hrdostí řadím teď už bez pochybností mezi můj pomyslný TOP10 seriálový žebříček.

Westworld

Westworld (2016)

Nejlepší seriálová sezóna, kterou kdy televize spatřila. Bez jakékoliv nadsázky. Je to absolutní bomba. Hodně dlouho jsem nezažil tu dychtivost po dalším díle. To, co předvádí Lisa Joy a Jonathan Nolan, je precizně zvládnuté dílo, kde je promyšlený každičký zdánlivě irelevantní detail. Jejich meta vyprávění příběhu sahá od názvu episod a anagramů postav až po covery známé hudby (Paint It Black, No Surprises) s patřičným významem. Ramin Djawadi se svou vyšperkovanou hudbou překonává všechno. Další věc, která nesmí být opominuta - herecké výkony. Ten přechod grimas z emoční hysterie do robotické monotónosti od Evan Rachel Wood, wow! Anthony Hopkins, Ed Harris, Clifton "Mother Fucker" Collins Jr., všichni předvádí fantastické výstupy. Po shlédnutí finále mi nezbývá nic jiného, než pomalu tleskat, znovu a znovu se vracet do promyšlenosti Westworldu, a ztrápeně vyčkávat na druhou řadu.

Californication

Californication (2007)

|| Celkové zhodnocení – 90% Tohle je sarkastická a ironická bomba plná emocí všech druhů pro dospělý plná tvrdý reality v americkým stylu bohatých. Můžu jen tleskat. || 1. série – 95% Solidní úvodní série se zajímavými zvraty a celkovém seznámení s hlavními postavami. || 2. série – 100% Co nová série, to nové vedlejší postavy. Zajímavý koncept, který i nenásilně funguje. A s příchodem nových postav se tu objevila jedna, kterou považuji za tu úplně nejlepší z celého seriálu – Lew Ashby. || 3. série – 95% Méňě charismatické vedlejší postavy, na druhou stranu je neskutečná prdel sledovat ten milostný n-úhelník. || 4. série – 85% Zajímavá série, co se hlavního děje týče, která je navíc doplněná o dobré vedlejší postavy. || 5. série – 65% Nejslabší část Californication. Nudný dialogy, nezajímavý děj, nula vtipů. Jediný dobrý díl je The Party, kde se klasicky sejdou všechny aktuální postavy na jednom místě. Snaha o získání Karen už začíná být lehce otravná. || 6. série – 80% Spása po předešlé sérii navíc s třešničkou na dortu – Faith. Nejcharismatičtější ženská vedlejší postava. Dokázal bych si představit, že tady mohlo Californication skončit, pokud by se série na konci vydala jiným směrem. || 7. série – 90% Jakkoliv je tahle série nenáviděná, za mě nekompromisně patří do lepší poloviny seriálu. Troufám si i tvrdit, že se jedná o nejhumornější část celého Californication. Levon je naprosto senzační postava, kterou doplňuje podobně charismatická Julie spolu s Rathem a jeho dialogy.

Přátelé

Přátelé (1994)

Kdo nemá nostalgickou náladu, když slyší hrát znělku v rádiu, jako by nežil.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Ja jakozto velky fanda sci-fi by ybl hrich nezkouknout aspon par dilu. A tak se take stalo. Jenze to co sem za par dilu shildnul sem necekal ani v nejmensim. Serial mne natolik uchvatil snad vsim. Hereckymi vykony, vizualnimi jakozto i zvukovymi efekty, pribehem jedineho dilu i celkove. Cekal sem ze se nektere dily budou aspon trosku pribehove opakovat ale to sem se seredne zmylil. Co dil to original. A dokonce mne i mile prekvapila navaznost dilu na dily z drivejsich sezon. Např: dva dily s cernou dirou. Dokonce i atmosfera je skvela. Chvilemi sem ani nedychal. Skoda jen ze tenhle serial ma i sve odpurce. Sci-fi zanr je trosku osemetny no. Strucne a jasne pro fanousky sci-fi nesmi chybet ve sbirce. Skoda jen ze odpadl Jack ktery to tam da se rict drzel tim jeho humorem a celkem sympaticka doktorka Frazeyerova. A trochu mne zklamalo zakonceni 10. cili posledni serie dilem "Bez konce". Prislo mi to jako takovy nedodelany pribeh, kterej 10 sezon tak peclive pilovali. Snad to vynahradi ty filmy.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Něco, co tu dlouho nebylo a něco, co tu taky dlouho nebude. Detektivky ty já rád, jen je pravda, že od půlky 4. série už to šlo do kytek.

Gary Unmarried

Gary Unmarried (2008)

Nedoceněná perla, která trvala bohužel jenom dvě sezóny.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Něco mezi House z pohledu hlavní postavy třeba Chase a How I Met Your Mother. :) 20 minutová pecka plná pořádnýho peckovýho humoru. Postavy jsou fakt boží. Nejradši mam Dr. Coxe a údržbáře. To sou pro mě prostě perly. Někdy mě fakt dostane do úžasu - např: konec tý první série sem čumel do monitoru s otevřenou hubou od ucha k uchu. Trošku mi vadí ty jejich přidaný zvuky např při plácnutí s Toddem... Na druhou stranu je to něco "novýho" a není tam umělej smích publika takže ***** (zjistil sem že to nemůžu hodnotit na řady, protože si nepamatuju zpětně co v nich bylo - jeden dlouhej film)